EUR-USD a részemről péntekre várt szintet teljesítette,innen még mehetne szerintem följebb is,de akár vége is lehet a több hetes emelkedésnek.A holnapi USA adatokra mindenesetre visszahúzást várnék mára és holnap délelöttre,az adatok után meg majd elválik.
1)Lehet hogy 112.75 szinten megvan az USDJPY korrekcioja, vagy legalabbis annak (a) szakasza. Meg nem tort ki az eso csatornabol, ahhoz 114.5 fole kell emelkednie; amig nem, addig meg egy eses 111.5 szintre lehetseges.
Eleg szepen osszejott a varakozas szerint: 100->118 impulzust eppen 1/3 reszig korrigalta le 112-ig, szoval meretben eleg jo.
De idoben nem. Az impulzus 4 honap volt, a korrekcio 1.2 honap kicsit rovid ehhez kepest. Ezert nyitva hagynam azt a lehetoseget, hogy most egy (b) hullamos yen-gyengules indult, ami 116-118 savig is elmehet, mielott (c of 2) ujra 112 kornyeken befejezi a korrekciot 1-2 honap mulva.
2)Erdekes meg a nemet Bund, ami ujra esik; a hozama ma +6%-ot erosodve 0.31 fele halad ujra. Az EUREX Bund arfolyam a 164 szinten akar keszen is lehet a (c of 2) korrekcioval, es akar meg is indulat az uj impulzusa lefele.
Ha igy lenne, akkor az olasz allamkotveny trade elesbe fordulhat; ekozben rohej az, hogy a 2 eves futamidokig meg mindig negativ a kamat Romaban (!?)
Hufra 3-5 éves idő távlatban írtam,és értelemszerűen az euróra utaltam,mikor az európai geopolitikai helyzetre céloztam,és nem az USD ra,aminek az ereje erősen fog függeni Trump intézkedéseitől.
Ami a yent illeti,ott csak ismételni tudom magam,az a japán tőzsd mozgásától és a dollár kamatemelésétől függ.
A japán jegybank eddig sem tudta érdemben megmozgatni hosszabb távon a yent és gyanítom,hogy ezután sem lesz erre mozgástere.
Idánként érdemes kizárólag a hetes és havi gyertyák alapján meghatározni a várható irányt,hogy ne vigye el az embert a fantáziája,az indikátorok és eliott alkalmazása miatt.
ez a link tök jó...(like)
lehet adott témák közötti sorrendet is állítgatni...
nekem beszédes pl a generosity (nagylelkűség) top 3, ill a trust (bizalom) fordított sorrendje is...
Tanulni bárhol és bárkitől lehet, mindenkitől azt, amiben jó: a gazdagtól a gazdagság receptjét, a hajléktalantól a túlélését, a fáktól a türelmet, stb.
Az országok boldogság rangsorát három részre osztva választanék pár országot az első harmadból, a középsőből és az utolsóból. Nem nyaralásról, szállodáról, tengerpartról van szó. Az lenne a feladatuk, hogy pár hétig éljék az adott ország egyszerű hétköznapi polgárainak az életét: intézzenek hivatalos ügyeket, menjenek orvoshoz, vigyék a gyereket oviba / iskolába, menjenek át a zebrán (na jó, az afrikai szavannán ez mást jelent), dolgozzanak, szórakozzanak - oldjanak meg hétköznapi problémákat, éljék meg az ottani hétköznapokat. Micsoda tréning lenne...
Persze hogy nem biztos.
Csak igy lehet projektalni a chart meg Elliott alapjan. Es nagyjabol egybe vag a BOJ szandekaival; meg az USD varhato mozgasaval.
Az ellenerved ha jol ertem, a "menekulo valuta"? Ez Azsiaban igaz, ott Japan Yen a Svajci frank. De mostanaban USD latszik a menekulo valutanak.
De hogy ezen a YEn hasonlat-bazison a HUF is erosodjon, azt mar igen meresz ugrasnak gondolom; HUF-ra a 330-as USD 2017 tavaszara szinte elkerulhetetlennek tunik, pl. a bond-spread-ek alapjan is.
Egyelőre nem látom az erőt, ami 1,067-1.07 fölé vinné az árfolyamot.
Szerdán USA-ból lesznek hírek (FED/Yellen), ami miatt szerintem 2 napig inkább lassú dollárerősödést lesz.
Aztán beiktatják Trumpot, ami újabb löketet adhat a dollárnak.
Az 1.08x-es EURUSD nekem elég távolinak tűnik.
De ez csak amolyan megérzés.
EUR-HUF esetében az eősődésre elsősorban az adhat okot,ha lesz 3-5 éveb belül nyugateurópában egyfajta társadalmi robbanás,míg közép Európában inkább stabilitásra számítok
Azért az közelről sem biztos,hogy a yen folytatni fogja a gyengülését,mivel menekítő valuta,így egy esetleges piaci pánik esetén,ami figyelembe véve a jelenlegi geopolitikai helyzetet egyáltalán nem elképzelhetetlen,könnyen elindultja az erősödés irányába,az aud -hoz hasonlóan.
Mivel erős technikai szintekről fordult így technikailag is lehet rá esély,persze egyenlőre csak a korrekció az elvárható minimum,a folytatás viszont már két esélyes szerintem.
talán a huf is követheti őket,habár a forint erősödésére inkább 3-5 éves időtávlatban látok esélyt.
EUR/USD