mi a baj főnök? ha nem tetszik nem kell olvasni
alpári stílusra senki sem kíváncsi
én dolgozni járok ide
cáfold meg a te elemzéseddel
azt is elolvassuk és beépítjük
vagy nyomj egy mínusz értékelést és verd meg a szomszéd macskáját
köszi
Most Pomperj és Szarvasvadász is mást mond az EU-val és az UJ-vel kapcsolatban. Szerintem nagyjából itt fog eldőlni az irány merre tovább. Usd erősödés vagy gyengülés.
1)visszamennek kiindulaskepp a jan.19 chartomhoz. Abban meg egy kis USD gyengeseget vartam annak az 5 subhullamos ek-formanak-oscillalasnak a vegere. link
Meg tarthat egy kicsit feljebb, de ez az 1.075 eppenseggel idealisan jo fordulopontnak, benne van a target sav projekcioban, es (2) vegenek latszik most. link
2)Az USDJPY esete valami hasonlo helyzetnek tunik. A Yen korrekcioja egesz jol lejott a 112 savba, ahogy vartam
Szoval en nem vagyok meggyozodve az eros USD storyrol, igy EUR/USD-t jelenleg hanyagolom...
viszont velemenyem szerint a GBP a kovetkezo hetekben, honapokban elkezdhet vissza kozeliteni az atlaghoz (mean reversion) a gyenge font, jot tesz az exportra dolgozo gazdasagnak...
Tul sok kamatvagast nem varnek a BOE-tol, mert az inflacio kezd elszaladni...
Szoval en longolom GBP-t a USD es EUR-val szemben is...(ill. EUR/GBP shortolom)
ill. shortolom USD/NOK-ot....
mert elkepzelhetonek tartom hogy ezekben jo lehetosegek adodhatnak mar az iden is...
Szia, majdnem napra pontosan egy éve kérdezted, akkor ezt a képet raktam fel (kommentekhez keresd vissza lszi a hsz-t). A jelenlegi hosszabb távú elképzelésem nem szeretném megosztani.
Nekem úgy tűnik, hogy amint kész a korrekció, 112.5x körülre valószínű, hoy lemegy még ez a kör, utána ismét kisebb korrekció jöhet valóban, de szerintem ~113.5 körül elhalhat. Utána viszont nagyot mehet lefelé, úgy hogy legyetek "résen".
1.65 környékére levárnám EUR-USD-t ha törné a 4 órás támaszokat akkor lejjebb is,de szerintem még elszórakozik,ha csak hajnalba Draghi nem veti be a nagy ágyút és bjelentie,hogy elkezdi az EKB a Norbi részvényeket is ezerrel venni :)
EUR/USD