Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
MNB fúk a kancsal vezetésével a jövőben vajon melyik sávban játszogatnak majd az árfolyammal? Mikor lesz újra pénz a játszadozásuk nyereségéből, szobrokra, festményekre, szőnyegekre?
Egy biztos, a valasztasi "kampanyban" rettentően megvezettek a jonepet, kezdve a rezsicsokkentes mesejevel, a baloldal ragalmazasaval. De ugy látszik, itt erre van igény, igy a 425os euro sem fog fajni senkinek, mert ugye nyaralni sem kulfoldre megy az ember, hanem majd a szoc.udulokbe,mint regen 🙂
Egyértelmű, most fog jönni az "elmult12ev" elcseszett kormanyzasa, populizmusa. A nép bekajalta, hogy duborgunk, mikozben olyan magas nyomason tartottak a gazdasagot, es tamogattak gyengulo forinttal, hogy az mar beteg volt. Egy dolog aggaszt, hogy ezt a balhét milyen fedosztorival fogjak majd tálalni, vagy mi fog történni,amiről esetleg mar tudnak. Mert a populistaknal mindig van es lesz kire fogni.
Törölt felhasználó2022. 05. 03. 08:05
Mindig pesszimista voltam a forintot illetően, ez most nagyot változott még pesszimistább vagyok ezzel kapcsolatban. 430-környékére lövünk már, ezt előbb vagy utóbb el is fogja érni. Az aljak egyre feljebb jönnek, 375-alatt már nem fog tartósan maradni, ez alatti árfolyamot már ajándéknak kell tekinteni. Semmilyen téren sem jók a forint kilátásai, tovább fog gyengülni rövid és hosszú távon is. A külker mérleg hiánya miatt is gyengülni kell neki tovább. Eu. pénzek továbbra sem jönnek. A nyersanyagok árai tovább nőnek. Ezeket a befektetők is látják, ez miatt jelenleg forrásokat bevonni csak nagyon magas kamatokkal lehet. Nincs mese égetően szükség van a pénzre, érik az újabb jegybanki állampapír vásárlás is, az az indulhat az újabb pénznyomda. (a kormány előrejelzéseiből is kiolvasható, hogy továbbra is gyengíteni fogják a forintot.)
de nem csak napiban is látszik erőteljes lemaradásunk a régióban: https://imgur.com/a/XCKnAOq close 250,965 F$t/eur 2004.04 ben Fosrint -53,89% 382,300 F$t/eur Román lej - 20,77% 303,09 F$t/eur horvát kuna -1,25% 254,10 F$t/eur lengyel zlotyi +1,14% 248,103 F$t/eur cseh korona +24,74% 188,87 F$t/eur a %-ok mögött látszik mennyi euró lenne 1 FOSrint, ha az adott országgal együtt mozogtunk volna, ha nem rabolták volna sz@rrá a népet!!!!!!
A kamatemelesek lathatoan semmit nem ernek, kezd a világ risk-off uzemmodba valtani, es nem igazán jo, ha most 382nel vagyunk. Fed dobhat mentoovet, de ha megsem, akkor konnyen uj csucs lehet ebbol. Gyűlnek a viharfelhok rendesen.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)