Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Könnyen beszélnek Ugandában. Szomszédjukban nincs háború, Gyurcsány, dollárbaloldal, Brüsszel, diszkóbaloldal, migránsok, Brüsszel Péter, Soros, így sokkal könnyebb ám.
Igen, lassan jöhet a 2025 végi tippverseny. Innen +10% szerintem simán benne van jövő év végéig látva az egyre csodásabb gazdasági adatokat, idióta Marci és Varga Mihály KISZ titkár közelgő és várható ámokfutását, úgyhogy részemről 450 Ft.
Minden jel a hamarosan 450 EUR felé mutat. TA és FA is. Sőt a hangulat is. Úgy mentünk pár hét alatt 10-14 forintot, hogy az MNB az “árfolyam stabilitást” tűzte a zászlajára ezért nem is vágott kamatot! A verbális forint erősítés ennyit ért. Namost mi lesz ha kell, vágni mert nem bírjuk a kamatterhet a gazdaság pedig nem vesz “repülőrajtot” ?! - Nincs sok idejük, a januári csoda elkezdését maguknak ígérték meg. Az meg a napnál is világosabb 2025.01.20-án vége lesz a háborúnak. ( Orbán szerint, amit ki is jelentett.) Mint írtam másik kommentemben efelől semmi kétségem sincs! Legfeljebb onnantól különleges katonai hadműveletnek fogják hívni. Tudjuk ebben van gyakorlatunk! Amikor 40 évre “felszabadított” minket a Szovjet hadsereg. Jajjj… még meg is ünnepeltük a napját, hogy elhiggyük.
"de a „versenytársak” is igencsak megváltoztak (Uganda, Dominika operáltak hasonló kamat szintekkel)." Ezek a versenytársak bizony jól rá is vertek a forintra: Uganda Shilling / HUF 1 év: +22,22% 5 év: +37,5% Dominikai Peso / HUF 1 év: +13,81% 5 év:+33,13% Tehát nem is versenytársak, mert ebből a ligából is kiestünk. Igen, az Ugandaiból. Hajrá Fidesz!
Szerintem ha megy a NER, akkor először is sokáig marad a ner a háttérben, nagy bizonytalanság is szül a dolog rögtön, amit a piacok nem értékelnek és a ner is betart ahol tud, hadd pusztuljon minden, hátha forrongás kezdődik és akkor nyolcheteddel jön vissza a király 1 év után.
Szerintem ha a NER repülne, tehát hosszabb távra tervezek, akkor is folytatódna a HUF gyengülése egy ideig. Oka: -Olyan szart hagy maga mögött a rendszer amit idő és nehez ellapátolni. -Ilyen hosszú kormányzás után úgy bebetonoztak sok mindent, hogy évekig még akkor is a Fidesz irányítana ha nem ők vannak hatalmon. -Bizonyos EU pénzek már elúsztak. Lassan jönnek majd az új források. -Bizalmat könnyű elveszteni, de nehéz visszaszerezni. Így valamit le kell tennie az új kormánynak az asztalra. . A Lengyelek jókor léptek. Nem volt ilyen hosszú előző kormányzás. Sőt az Ukrán háborút is ők jól lovagolták meg (de ez nem ildomos kifejezés, de ez történt) A Lengyel gazdaság nem a hordágyon volt mint mi. . Így egy kormányváltás hozna erősödést, de a trend nem törne meg még sokáig. Főleg ha 2030- ban újra lenne esély a Fidesz győzelmére. Így az új kormányzatnak a Fideszt úgy kell szétvernie az oszd meg és uralkodj módon, mint ahogy ők tették a kormányra kerülés után az ellenzékkel. Ez elkerülhetetlen, elvárt lépés lenne az új kormánytól is. . Puzsér akinek jellemzésébe nem mennék bele. Maradjunk annyiban, hogy megosztó és vannak jó meglátásai. Azt mondta ő nem azért haragszik Gyurcsányra, hogy elveszítette a választást egy rossz kampánnyal hanem azért mert hatalomra segítette a Orbánt. És tette ezt folyamatosan. A Fidesznek csak a magas labdákat kellett lecsapnia. Nó meg némi rogáni gépezet is beindult. . Így a zloty más utat járt be mint a forint amit bejárhatna egy esetleges kormányváltáskor. Megkockáztatom 2030-ig nagy változás nem lenne várható. De a 2028-tól konszolidációs oldalazás jöhetne. Hangsúly az esetleges 2026-os kormányváltás után.
410,82 Ft. 410 alatt ajándék lassan, sajnos most már itt tartunk. Azért kíváncsi lennék, hogy ha 2026-ban bukna pedifilmosdató Fidesz-KDNP, akkor a forint pályája milyen íven haladna tovább. Zloty mintára erősödni kezdene vagy az eredménytől függően (2/3 vagy sem, azaz a bebetonozott NER emberek kirúghatóak-e vagy sem) lenne örömködés?
Az Oracle termékével sincs gond. De az amerikai vállalatok inkább akkor már a Microsoft Dynamics 365 felé fordulnak. Egyszerűen az AI miatt. Az SAP nagyon sokat dolgozott az AI megoldáson és sikeresen integrálta a rendszerbe. Az Oracle nem tudta ilyen jól megoldani a “feladatot” . Az SAP (picit ismerem mert volt hozzá szerencsém) sokkal átfogóbb rendszer. A beszállítói környezetbe jobban illik. De hátránya, hogy robosztus nagy és a modulokkal amiket külön kell megvenni végtelenség skálázható. Viccen kívül szinte képes egy halom emberi cégvezetői feladatot kiváltani. Az un. fejnehéz működésű vállalatoknál a középvezetők és az alul lévő “ akta tologatók” remeghetnek állásuk miatt. Az Oracle jobban nyitott a távoli munkavégzésre és inkább a végterméket fogyasztóknak eladó B2C környezetben megy jobban. SAP a B2B, és általában ez a modell jelenti a nagyobb, kiszámíthatóbb működést. Mindegy mert tanulmányokat lehetne írni e témában…. Ez pedig az EUR/HUF topik. Szó- szó mindegyik jó de a nevető harmadik lehet szerintem a befutó a Microsoft. Nagyon fejlett az AI megoldása. Ezért diverzifikálnám a három nagy integrált vállalatirányítási rendszer papírjait.
Én is azt mondom hogy SAP. Tekintve az aktuális terjeszkedési stratégiájukat plusz az új szerződések rohamos növekedését több évre garantált a növekedés. Dolgozói részvény vásárlás dübörög, szóval nekem csak SAP
Viccelsz ? Már most is jó. Épp most voltam MOL kúton ahol 365. A 6400 forintos matrica 17.53 EUR. - Már most eldörrent a repülőrajt. Jobban teljesít, előre megy ez ahogy megígérték :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)