Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Amúgy volt egyszer Magyarországon egy híres,nagyon sokak által szeretett és tisztelt grafikonos elemző. A nevét kegyeleti okokból nem említeném. Aki ha még jól emlékszem,arról volt híres,hogy az orosz válságban végig shortolta a buxot,tetőtől az aljáig. Aztán pár évre rá,szintén ha jól emlékszem betegségben elhunyt. Majd a temetés környékén,előtt vagy után nem emlékszem,gyűjtést rendeztek a neten, a hátramaradt családnak. Hát ilyen ez a popszakma. Vagyont gyarapítani, pénzt kamatoztatni (ebben megértem Hathort) lehet,de még a sikeresek közül is csak keveseknek adatik meg az igazi áttörés.
Persze. Azért írtam, hogy mit tudott ebből realizálni. Nem is akarom ragozni ezt mert barmit írnék az vele kapcsolatban már személyeskedés lenne. Az tény hogy volt egy jó várakozása. Vak tyúk is talál gyöngyöt :)
Nem teljesen ertem a lakossagi allampapir hiszteriat. Az inflacio meg a legerosebb KSH bekamuzastol is fenyevekre van felfele. Az euro 335rol eldurrant 434be. Oke,utanna korrekcio,de kozben az elbaszott es nem letezo gazdasagoolitika,plusz a nemzeti egyutllopas miatt bevezettek ezer uj adot,recesszio van. Tehat ha nem szopattak le az elhazudott,agyon manipulalt inflacioval,akkor a mindennapjaidba gyuruzott be eszrevetlenul. Ha csak beestel a piacra kulfoldrol,es jokor adtad el az eurodat,amibol allampapirt vettel,akkor oke,egyeb esetben azert en megkerdojelezem a matekot,ha a mindennapi eletet is figyelembe veszed. Olyan 3-4 evvel ezelotthoz kepest a csaladi kiadasaink also hangon duplazodtak,javareszt az elelmiszernek es szolgaltatasoknak koszonhetoen. Erre meg nem gyogyir a 14+19 szazalek kamat. Legalabbis nekem nem lenne az.
Én még nem hiszem, hogy a bitcoin most fog összedőlni, a 100k, az olyan lélektani szint, ami felett már mindenki el fogja hinni az örök emelkedést. Én simán el tudom hinni, hogy lesz 1 millió dollár a bitcoin, hogy lesz benne a vége előtt valami teljesen elmebeteg felhúzás, mint annó a tulipánhagymában volt, amikor akkora a pszichózis, hogy az emberek a vevők minden racionalitásukat vesztve húzzák az égbe. Ez a 100k semmi.
Mindenki sikerenek tudok orulni,csak ne legyen seggfej melle,es ne akarja eladni azt,hogy marpedig o "mar tudja a tozsdet". Az ilyen embereket satufekkel igyekszem elkerulni.
Bandival egyetértve, hogy nem ér ő ennyi szót,azt azért megjegyezném még utoljára, hogy szigorúan szerintem,ha olyan jól sült volna el az a bux trade, akkor most nem a lakossági állampapír lenne nála az isten.
Ennél azért összetettebb a múltja és megítélése, amennyire foszlányokból összeraktam a képet. És a tőzsdén sem nyeretlen kétéves szerintem, csak vannak makacs foltok állítólag. De annyit nem ér szerintem, hogy vele foglalkozzunk, esettanulmánynak meg egyedi, mint ahogy minden ember:))
Hathor valószínűleg sohasem keresett nagy pénzt a tőzsdén,ami önmagában nem baj,vagyunk még így egy páran. Volt valahonnét kb. két ingatlana Bp.-en, aminek a fidesz éra alatt felrobbant az ára, eladta őket és a befolyó pénzt, az időközben felrobbant infláció miatt magas kamatokat fizető állampapírba tette.Ami 100 millás összegnél, nominálisan valóban szép hozamot hozott. A folyamat véletlenek sorozata,amivel szintén nincs baj,a befektetéshez szerencse is kell, csakhogy zsenikénk ezt a folyamatot nem a szerencsének,hanem a saját földön kívüli képességeinek tulajdonítja. Nekem kb ez jön le az írásaiból.
f@sza leaz! Aki először belenyúl a kasszába, annak le lesz vágva a keze https://imgur.com/a/bFfRd0I Amúgy viktornak nem kéne levágni a kezét, mert tuti nem ő nyúlt bele először!!! Szerintem nem is nyúlt bele, csak vitte az egészet!
Jo,hat a "velemenyvezerek" altalaban azok a megmondoemberek,akiknek megmondjak,hogy mit mondjanak. Ahol egy szakacspisti,Jeszy velemenyvezer,ott en egy ilyen titulusra nem nagyon lennek buszke. Ez az orszag nagy valoszinuseggel jo idore elesett mentalisan,es ha visszarantanak minket a keleti blokkba,akkor pillanatok alatt sullyedunk le a beka segge ala. Az allampapirrol meg nekem a Zsiday jut eszembe,olyat nem latott meg (en sem),aki alompapirbol lett volna gazdag. Az okok erthetoek,egy netto onbecsapas az egesz. Nyilvan annak jo,akinek odaig terjed a tudasa,hogy ez van,es ez jo,mert a gyurcsanyi ennyit sem adna..valakinek ennyi eleg a boldogsaghoz.
Pedig érdemes, viccen kívül, jó kinezni a személyes buborékból. A nem is tudom mibe, valóságba? Nálam akkor olvadt le amikor ott a gazda kinyilvánitotta hogy 200milla egy ház ára, annyit nem teszünk se reszvénybe, se alapkezelokbe, se tőzsdére se devizába. Múltkor idéztem. Azért ez így elég komoly velemény lássuk be. Tehát A bolygó hibahatáron belüli teljes lakossága idiőta aki nem magyar allampapírban és forintban tartja a vagyonkáját. Ha nem ertenéd miért hülyék az emberek a kózlekedésben a szavazőfülkében, a pénzügyeikben, a mindenben. És ezt egy értelmezhető véleményvezértől pénzugyi portálon. Szerinted zsákfalu alsón?
En egy kicsit olvastam csak bele abba a topicba,de amikor lattam,hogy 20 ezer forintert micsoda felszopas megy,akkor inkabb leultem vonalakat huzogatni,hogy mi lesz a kovetkezo lehetoseg. Beszaras,mi megy ott...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)