Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azért az kemény, hogy miközben a szomszédban éppen kitörőben a harmadik világháború,sokan még mindig az ingatlan lufiból szeretnének profitálni,ami ugyan az övék,jár nekik,de nincs a kezükben.
Szerintem fizethetsz állampapírral, ha jó az eladónak is úgy. Így akinek forintban kell mondjuk a saját vételéhez, ahhoz jó is lehet, mert nála fog lecsapódni a kamat. Ez csak időfaktor kérdése. Amúgy a mi esetünkben is úgy akart az egyik vevőjelölt részben fizetni.
Nem a forintra ertem. Ennel azert kicsit tagabb szemleletet kell. Ha azt mondom,hogy a 2013as ormenyorszagrol szolo cikk is tupontos,az nem azt jelenti,hogy a forint ugyanazt jarja be,mint az o valutajuk.
"jelenlegi lakáshitelek tényleges költsége csak a lejáratkor fog kiderülni, ez hasonlít a tőkeáttétes kereskedéshez"Hajjajj! De mennyire! Ezt Nyilasitól lopom. Ha itt az állam finanszírozásával gondok lesznek ,olyan kalamajka lesz, hogy sokan megemlegetik. "Azaz mit csináljon az az állampapír befektető, akinek tavaszig ketyeg a 19% kamat, de szeretne az állampapírban lévő pénzén már most ingatlant vásárolni, mielőtt túlhevül az ingatlanpiac? (Lombard hitelt ugye pár éve letiltotta az MNB lakossági állampapírokra.) Van erre egy neoprimitív megoldás: alkudd ki, hogy csaktavasszal kelljen a vételárat kifizetni, és foglalózz egy vastag összeggel!" https://www.nyilasi.hu/
Orban eseteben mindig arra kell figyelni,hogy ujbeszelul beszel. Mi=csaladja,haverok. Siker=barmi lesz,ok jol jarnak,ha valamit ad= sokszorosan elveszi. Amikor 22ben jott az szja kedvezmeny,mar tudtam,h brutal inflat akarnak. Ez a tervuk most is megvan,csak kozben a KSHt maguk ala raktak,es innentol argentin minta van. (Kamu infla,ezaltal kamu allampapir kamat=kirablas). Ezzel a szemuveggel nezz mindent,amit mond,es vilagos lesz.
Azt nem találtam, amikor a nagy bux emelkedést vizionálta. Egy bejegyzést vele kapcsolatban viszont igen: Ras2014. május 29. 19:55 “2012-ben vesztett 3 milliót hatin, hiába mondtam neki,úgy csinált mint most is,csak sokkal korábban kezdte….“ Kb. magyarázat lehet a állampapír fetishére :)
Szerintem a deviza egyértelműen jobb döntés volt már 6-8 éve is, és az ingatlan is bár számomra az csak utólag, mert nem gondoltam, hogy ekkora terhet rá mernek tenni az utókorra. A jelenlegi lakáshitelek tényleges költsége csak a lejáratkor fog kiderülni, ez hasonlít a tőkeáttétes kereskedéshez. Amit vállalt az állam a hitelelengedésben azt csak a gyerek tényleges megszületésekor kell kifizetni. Szomorú de, kb. az a jobb ha kevesebb gyerek születik a jövő évek költségvetése szempontjából. Valószínűleg, ezért sincs sírás a kormány részéről a rossz gyerekszületési számok miatt. A büntető kamat elengedése nem nagy veszteség, mert az állam már kifizette a bankoknak a kamat támogatást és ez bevételként az államot illetné, de nincs tervezve, ezért nincs plusz hiány.
Továbbra se látom, hogy mitől lesz fantasztikus a 2025. - Brutális kamatkiadás lesz. - Brutális tőke fog megindulni szerintem kifelé, amit pótolni kell. - Jövőre még csak 50%-kal növelik a családi adókedvezményt. - Mindeközben 3-6%-os növekedéssel etetik a híveket. Örülhetnek,ha 2 év stagnálás után a jövő év is "plusz nullás" stagnálás marad.
Jo,nyilvan,ha 100 szazalekos inflad van,akkor az mas kavehaz. Ott ket dolog volt okos dontes,a deviza es/vagy az ingatlan. Erzek nemi parhuzamot a magyar viszonyokkal. Itt is ez lesz,illetve mar van.
Meg regen,fiatalabban olvasgattam Kyosaki konyvet,sok parasztvakitas volt benne,de ket dolgot kivettem,az egyik,hogy eszkozoket gyujts,ne forrasokat, a masik pedig elindultam a penzugyi tudatossag utjan,amit a korombeli embereken abszolut nem lattam,es sokuknal a mai napig nem is latok. Mindegy,mindenki kizarolag magaert felel elsosorban.
Hibát követnél el. Ha Törökországban valaki ugyanezt a stratégiát követte akkor nagyon elszegényedett. Nem számszerűleg csak a megélhetés szintjén. A vagyona komolyan nőtt csak a vásárlóértéke csökkent jelentősen.
Jo,170 millabol,ha nem vagy sik hulye,akkor elkaristolsz. De akinek van max 5-10 millaja,es kokemenyen nekiall tanulni,es csinal belole egy duplazast mondjuk 4-5 ev alatt,na ott kezdodnek a komoly dolgok. Klapka megmondta,aki csak sok penzbol tud sok penzt csinalni,az igazabol nem tud semmit,max orokolt,vagy valami,de ez nem az o erdeme igazabol. Osztom ezt a velemenyt. Ha lenne 500 milliom,en sem baszakodnek reszvennyel,max jatszosnak,izgalombol,a tobbi jonne fixen. Ugy azert nem nehez..
"Nem teljesen ertem a lakossagi allampapir hiszteriat. " Hát igen,itt megint egyet kell értsek Hathorral ha szűk látókörűen csak a kamatokat nézem,nem mindegy hogy kinek mennyi pénze kamatozik állampapírben. 170 millánál az 5% is terem évi 8,5 milliót. Amiből szerényen vagy racionálisan meg lehet élni,jobban mint ha munkátvállalnál. Az egy másik kérdés, hogy amíg feléled a kamatokat,elinflálódik a tőke. Persze itt képbejön,ki hány éves,stb.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)