Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A cel egyertelmu,mint regen. Az oktatas majd privilegium lesz,marmint egyetem szinten. Ott az MCC,aki oda bekerul,es valahogy elvegzi,nagyjabol konnyitett oalyara allhat utana. Az,h a szakmunkasokat,szakkozepeseket is szopatjak,mert a bevetel mindenekfelett,okozhatja,h amint vegeznek,tipli az orszagbol,mert mas a fizu szint,foleg,ha nem kokler. Balfaszok persze lesznek,azok itthon is azok lesznek. Teljesen rossz az irany az oktatassal,de itt mar nem cel,h az orszag gyarapodjon,csak propaganda szinten,a cel a totalis uralom lesz,es a maximalis kontroll. Ez felulir minden racionalis ervet minden mellett. Ha ezt elfogadjuk,egy csapasra vilagossa valik,hogy mi miert tortenik az orszagban.
Anglia CPI éves alapon változatlan , de havi szinten növekedett. - ez nem túl jó Dél-Afrika CPI csökkent - ez jó EU hatalmas meglepetés! Várt alatt csökkent az infláció ez és a mai USA döntes utat nyit a további EKB kamatvágások előtt!
1. Újra feketén adom ki. 2. Átterhelem, árak nőnek. 3. Eladom, árakat ugyan leverem, de az ingatlanpic meghal, felújításnak annyi, új nem fog épülni, vagyis idővel az árak újra fel, csak most "mozgás" sem lesz, minden be lesz fagyva.
Mert nagy értékű jószág, és csak 1 max 2 kell belőle. Az autódat is adozatjak. Arányosítsd. Mindjárt nem lenne ebből se több 2 -nél. A 2 nel több az haszonszerzésre irányul általában. Akkor meg adózz. Mivel a jövedelmet nehéz megfogni, akkor feltételezek . Ennyi. Nézd meg, hogy hány üres ingatlan van. Meg lehetne oldani az ingatlan válságot. Gyorsan.
Ugye volt egy belső infláció amit fokozott a HUF gyengesége. HUF visszaerősödött az árak fent maradtak. Ez kb az az eset amire azt mondja a kormány azért nem csökkent áfát mert nem fog az árakban realizálódni. Lenyelik a kereskedők. . Másik gondolatom, hogy az erős HUF kinyírja a hazai ipart. Olcsóbb 1kg banán mint a szomszéd falu piacán 1kg alma? Ki veszi a szegedi szalámit ha az osztrák olcsóbb?! Stb. . Amíg gyenge volt a HUF akkor kellett volna ezekre gondolni most jöhet a kapkodás. Az akkugyártók nem a magyar lítium bányák miatt jöttek ide hanem, a biorobotokért olcsón dolgoztatni. Erős HUF mellett emelni minimálbért, ami bértorlódást is fog okozni veszélyes mert nem lesz a fenti okokból se hazai se külföldi munkaadó. . Elrontották ezerrel kellett volna tolni az oktatásokat minden szinten! Akár ingyen is nem megnehezítve a tanulás fizetőssé tételével. Erre múlt héten mit jelentenek be, jön a munkás hitel meg szakmunkás oktatási hitel. Mit fog ez okozni?!
XD Jó szókásodhoz híven kiforgatod a szavaim. NEM. nem kapod puszira... Vannak feltételek, ha jól tudom ott kell élned és dolgoznod pár éve utána kapsz, főleg ha vannak kritériumok városrészre, erkélyre... De a példa, hogy ott van legalább lehetőség, Bp meg lófütty... De nem is vártam tőled mást... Amit írtál azt többen linkekkel igazolva bebizonyították, hogy félrevezetés, sőt megtévesztés vagy nyílt hazugság. Itt én befejeztem veled és minden alteregóddal.
volt egy érdekes cikk tegnap este az investingen, elég pikirt stílben, hogy a korábbi minta alapján, szept kamatcsökk és krach a tőzsdén. ámde a cikk azt írta ilyen likviditás mellett ez szinte elképzelhetetlen most. mindegy hogy 0,25 vagy 50. rengeteg korábban nyomtatott pénz van. lufi mehet tovább.
Mindjárt jön a mai egyik főműsor! 11:00 EU CPI - inflációs adat! . Ma olvastam egy elemzést csak már nem tudom hol, hogy az EUR akár USA akár további EU recesszió lesz erősödni fog. Okát nem értem.
-Jó napot! Private Banking friss:-EURHUF napi: Még mindig a két fontos szint (390,6398,4) közötti felhalmozási szakaszban mozog a görbe. A szűkülés folytatódik, még mindig nem jött meg az a jelzés, amely hosszabb trendszerű elmozdulást okozhatna. A hosszabb távú emelkedő trend még tart, további tere az emelkedésnek később nyílhat meg. Ellenállások: 398,6; 406,25; 414,06. Támaszok: 390,6; 386,7; 382,8; 375.
ha maradnak a fogyasztást terhelő mindennemű adók, nem csak az áfa, de az ilyen olyan visszahárított extraterhek, akkor a spar lidi aldi, cba auchan stb árat fog emelmi, mert már így is veszteséges (spar tényleg az), ha árat emel, még kevesebb fogyasztás, de van infla...tehát stagfláció. vagy becsuknak.
igen a fogyasztókat terheló adókat fel kell cserélni a bérlet szja és szochó adózttására, ellenőrzésére, de nyilván ez sérti az érdekeket. más: a golden visát sem indíották el mert még a haveri cégek (ingatlanosok és alapkezelők - pl diófa) nem készültek fel, így várnak, a kínaiak megint vehetnek lakásokat, hogy legyen még pár száz db a paketban.
másik összefüggés, és ez bizony támadhatatlan makró, nem unortodox törvényszerűség, ha növekedés kell, gdp kell. mivel a gdp már versenyképességi alapon nemigen érhető el (urambátyám megbízások, visszaosztást tartalmazó árból kihozott szar minőség, akkubinisznek is annyi, ahogy az autónak is), így nem marad más mint az árak megtolása (lásd építőipar mindenáron való támogatása, csókok, golden visa stb), ez pedig inflációt hoz, feltéve ha lesz aki megveszi. ha nem, akkor nincs növekedés, csak recesszió.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)