Nem én kezdtem a lájkokkal foglalkozni, de rendben, ugorjuk át. „Ha ennyire tuti a 400 feletti rész akkor érdemes lekereskedni nem?” A kapkodás helyett megvárom a hitelminősítők idei döntéseit, az infláció alakulását, USA választások eredményét, és a gazdaságunk teljesítménymutatóit. Addig meg ketyegnek tovább a PMÁP, PEMÁP, USA állampapír kamatok. Amennyiben Matolcsy távozásáig itthon és a világban nem sok minden változik, addig szerintem a forint túlságosan sokat nem fog mozogni. Viszont egy hitelminősítői bóvliba vágás, vagy Ukrán – Orosz háború eszkaláció, elég drasztikusan megmozgatná az árfolyamot. Ezeket a drasztikus dolgokat figyelmen kívül hagyva úgy gondolom hogy a Varga – Marci páros visszatér majd a folyamatos lassú forintgyengítéshez ami a szokásos 3-4-5% / évet jelenti és ebben az esetben legkésőbb 2025 végére 410-420 köré várom az EUR-t. Ennél jobban talán nem engedik el mert az meg az inflát emelné, nem kicsit. Nem normális gondolat ha az alapkamatot mondjuk a USA alapkamat köré akarják vágni, (ha csak Marcin múlna simán megtenné) kíváncsi lennék akkor a külföldi és hazai befektetők körében mennyire maradnának vonzóak a Magyar állampapírok. A 2-3 év alatti 30-40% elveszett hozam PMÁP-hoz képest csak arra érvényes aki kizárólag 420-on váltott és azóta is otthon őrizgeti az EUR-t, nem hiszem hogy az ide írogatók között sok lenne ilyen. Aki esetleg ott váltott annak valószínűleg bőven volt és azóta újra vett 400 alatt is. Amúgy még a 420-on vett EUR-t is belehetett fektetni, azért ne felejtsük el hogy az elmúlt 2-3 évben a tőzsdék is ATH-ra mentek és azért ott is szépen lehetett keresni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)