Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hogyan fogja megadóztatni a külföldi webshopokat? Bekopogtat Prágába, hogy elnézést jöttem az adóért? Ha nincs Magyarországi telephelye akkor almás. Ha meg szomszédos országba rendelem csomag automatába akkor külföldi vásárlás....
És mire mennek a gyengítéssel???? Elvesznek a néptől még egy darabkát. De továbbra is kint fognak vásárolni. Annyi, hogy a piros ar@ny az olaszoknál a 0,99 eur árral 393 x 0,99= 389 400 x 0,99= 396 lesz 420 x 0,99 = 415 itthun meg 659 a magyar törmék!!! 659/0,99= 665,65 ezen az árfolyamon kéne ugyanannyit adnunk érte, mint ott a kb 60%al többet kereső átlagbéres digóknak. jól ki vagyunk zsigerelve
Pedofidesz levesz kapásból 0,9%-ot. Retek banda. Magyar webshopokat se úgy akarná az idióta versenyképessé tenni, hogy csökkentik az adókat vagy a világrekord magyar Áfát, nem. Meg kellene adóztatni a külföldi webshopokat, ez az új nagy probléma megoldó ötlet. Azt, a jó édes anyátokat...
Minden pénzváltás brutálisan megdrágul, ha a kormány átnyomja az új szabályokat
2024. 09. 09. 15:02
"Emelkedett a valutaváltás tranzakciós illetéke, ha pedig októbertől
bevezetik az új, kiegészítő illetéket is, akkor a pénzváltókat dupla
sarccal sújthatja az állam. Az új adónem érkezése azonban nem csak a
magyarok nyaralását drágíthatja meg, komolyabb veszélyt rejt, hogy a
háromszorosára növekvő adóteher az összes hazai vállalat
devizatranzakcióira is vonatkozna. Emiatt az érintettek a céges
pénzmozgásokat külföldre menekíthetik, Magyarország pedig egyre kisebb
kontrollt gyakorolhat a devizás ügyletekhez kötődő forintforgalom
fölött.
" https://24.hu/fn/gazdasag/2024/09/09/penzvaltas-valuta-deviza-kiegeszito-tranzakcios-illetek-forint-arfolyam-bank-konverzio-euro/
én már kiköltekeztem, még pmap az érdekes kérdés, a januári lejárattal év végéig terveztem, hátha addig a kamata nagyobb lesz az idei forintgyengülésnél
azért már megvárom a vétellel hogy átmegy-e. ha esetleg nem engedik át, akkor lentebb veszek, és akkor megint szűkül a háromszög tovább, de nagy %-ban trendirányban törik az ilyen alakzat.
"Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal
szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok
állhatnak a mozgás mögött. A forint este egyhavi mélypontra bukott az
euróval szemben 397,3-nél, majd kedden reggel 397 körül kezdett, de a
várt alatti magyar inflációs adat hatására tovább esett, így újabb
egyhavi forintmélypontot látunk.
" * "magyarspecifikus " --> sz@rtolvajurambátyámkormányzás--> sz@rgazdaság --> sz@r gyengülő FO$rint *
tögnap a dodó nyomta a csüngőhasú devizát! Máma már levetettük az usdeur iránnyal történő mozgást... még jó, mert akkor korrigálnánk kicsit... az nem lenne siker helló 397,5 https://imgur.com/a/BNQLZl4
Vicc infla adat , csak 1 példa: a LőLő bank MBH jelentett be kb 10% emelést saját szememmel láttam 2 hete azt ne gondoljuk hogy nem fogja tovább hárítani más ágazat a lakkosságra.
"Már nem vagyunk adósrabszolga helyzetben, de folyamatos finanszírozási kényszerben vagyunk" Mondta a felcsúti sosem hazudó kommunista. Dehogynem vagyunk és rengeteget tettek azért, hogy még inkább adósrabszolgák legyünk. Jövő év elején megmutathatják, hogy mekkora zsenik, amikor néhány ezer milliárd Ft megindulhat a PMÁP-ból és pótolniuk kellene, amikor az MNB 2000 milliárd Ft-os hiánypótlására sincs pénz és törvénymódosítási trükkökkel húzzák az időt, hogy ne kelljen kifizetni most, hanem majd egyszer valamikor a távoli jövőben.
Neked jó vastag bőr van a képeden jelentgető Ibiza zajec Nudli, hogy azok után, hogy a PF modi megírta, hogy jelentgettél mindenkit, még van képed visszajönni bárkinek is észt osztani. "Jelentgeted fel a fórumozókat tizedannyiért, amit te minden nap leosztasz. Ha nem sikerül barátságosabban, végleg kitiltunk."
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)