Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Valamit nem értek. Te is forint gyengülésre számítasz. Az miért baj, ha én is azt mondom, hogy az árak alapján az lenne a normális ha legalább 420-430 lenne az euró?
15 éve pályakezdőként mindent szónélkül elfogadtam, alkalmazkodtam, tűrtem, tanultam és csináltam, ahogy a feletteseim megkövetelték. Most mit látok? A főnökök ápolgatják a beosztottak lelkét, "jaj meséld el te is a véleményedet, elvégre 2 hónapja estél ki az iskolapadból, te hogy látod? neked melyik szimpatikus?" stb. Ha szóváteszem a juniornál, hogy vannak standardok, hogy van oka annak hogy miért van egyik-másik dolog úgy, akkor tudod mi van? Félrehív a főnököm, hogy panaszkodnak hogy "el vannak nyomva" meg hogy a legjobb eredmény abból jön ki ha mindenkinek a véleményét figyelembe vesszük, ha mindenkinek szabadságot adunk, ha, ha... meg hasonló bullshit. Böá
Szeretnek elni csaladozni kondizni kirandulni utwzni. Es igen vissza tudok menni a szakmamba orlangra barmikor, de vezeto nem akarok lenni soha tobbet. Annyi a generacios valtozas az attitud a paicon a ner hatas, a magyar vallalkozok okadek hozzaallasa hogy nem koszi.
40-50 kozott. Nem akarom jobban pontositani, ne haragudj. Penzugyi piacrol szalltam ki mert a nyeles mar tul sok volt. Pszicho szinten sok lett a nyeles es nem volt mar kompenzacios hatasa a zsetonnak.
Ez az unortodox neres matek. Te még nem ezt tanultad? Ott lenne az egyensúlyi állapot, ha az itteni ár/kinti ár ugyanazon nem akciós temékeknek = árfolyam Ez nem teljesül, mert 1000féle adók, rezsik, volatilis árfolyam,... orsós és csapata tolja az itt a piros hol a pirost rendesen , hiszen vérében van a játék... de ez nem korrekt játék és aki a másik oldalon van nem tud nyerni. A szemfényvesztésnek egyszer vége lesz. A törökök is kicsit belevettek 500 millió dollárral 19.-én és a nyíllal jelölt piros gyertya lett az eredménye, tegnap meg a kamatokkal variáltak, h megfogják a líra zuhanását.... egyenlőre ahogy nézem nem sikerült. Azért durva, hogy mire volt elég 500 millió dollár aznap 0,31% erősödést produkált az árfolyam. https://imgur.com/a/2iH0A0H
Pld. Milka csoki kint 1 euró, itthon 400 Ft. Ha az euró 392 Ft, akkor a Milka csoki kint olcsóbb. Ha az euró 450 Ft, akkor a Milka csoki kint drágább. 400 forintnál van egálban, tehát a 392-es árfolyam túl erős forintot jelent.
Számításaid szerint, hun lenne az egyensúlyi állapot? Engem jobban zavar az a tény, hogy mennyi időt kell adott dologért dolgozni és mint látjuk ez nem csak árfolyamfüggő. Sajnos ez romlott az elmúlt pár évben. 1 órai munkabérből mennyi liter üzemanyagot, élelmiszert, adag rántotthúst, vagy adott kategóriájú szállást lehet igénybe venni. (német v. osztrák átlagbéres 1 órai munkájából bemegy egy átlagos étterembe és vesz egy wiener schnitzelt. A magyarnak ez 2,5 -3 szor annyi ideig kell dolgozni.) *** Nem tudom miért kell a magyaroknak ennyit dolgozni, ahhoz, hogy ennyire szegények legyenek? *** nem nagyon bírja ezt a rettentő erőt a betyártallér 392.526-0.962(-0.24%
Sebaj. Az élet úgyse annyira szép, hogy bánjam ha korábban meghalok... A viccet félretéve: azért meg van húzva a határ a nálam is és nem vagyok rest azonnal kompenzálni. Hülyeséggel terhel a kolléga, főnök? Mosolygok, megcsinálom, aztán beírok +4 órát rá. Nem véletlenül takarítja ki magát munkaidőben a lakás, vásárolja be magát a hűtő, vágja le magát a hajam vagy gyúrja meg magát az izmom a kondiban, futja ki magát a lábam a Margitszigeten.
MIVAN ?? ezt meg hogy kell érteni ? Ha külföldön olcsóbb valami akkor hogy lehet a forrás deviza túl erős ? Ha gyengébb akkor kell érte többet adni (ebbe az irányba megy) és akkor kapsz érte kint kevesebb terméket ... Megsütött a nap , látogass meg egy orvost
Te tudod a legjobban az árak figyeléséből hogy túlságosan erős most a forint, azért olcsóbb minden kint Ausztriában mert csak 392-el kell szorozni az eurót.
Na károgók! Május 28 óta 62 kereskedési nap (Ha jól számoltam 24 zöld gyertya ami gyengítette és 38 piros gyertya, ami erősítette valutánkat. A napok majd 60%ban erősödtünk. 382,555 és 399,22 között járt az árfolyam. Ha a gyengülés felét vissza tudta volna hozni, akkor most 390,88on lennénk. ) és 382ről felerősödtünk 392re nem semmi!! 392.278 -1.210 -0.31% Gondoltátok, hogy lesz még ennyire erős a csüngőhasú pöngő? (amilyen gyengének sosem kellett volna lennie)
Logikus, ha nem nő a GDP, akkor nem is csökken. Hogy tudta ez az ember elvégezni az egyetemet? Ott azért a nagypofájú hazudozás meg mellébeszélés nem jön be.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)