Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez nem hiszem, hogy jó gondolat. A carry mozgat mindent, egyre jobban látszik. Ha az USA csökkenti a kamat előnyt, akkor a carry pozikat zárni kell. A JPY a legnagyobb carry, ahol éves ellenállásról fordulunk lehet. A margin callhoz, dollára lesz szükség. Mind a devizáknál, mind a tőzsdék. A JPY erősödik mindenhez képest, de a dollár mint menekülő deviza valamennyit tompít. Legalább is valami hasonlót varok. Meglátjuk. Kicsit változtattam a deviza arányokon a dollár javára.
Most esik az arany, tehát ma neked máris igazad van. Tegnap meg nekem volt. :) Csak az a mondat keltette fel a figyelmem, ahol összekötötted a FED lazítást az arany eséssel. Elméletileg ez ellenkező hatással kéne hogy járjon.
Mert ha előbb kezdi az USA a kamatcsökkentést, mint az EKB, az gyengítheti a dollárt. Én meg azt nem értem, hogy kamatcsökkentésnél miért esne az arany?
Pedig a szavakon van a lényeg. Ugyanis az állam, mint kibocsátó jelen pillanatban sem vásárol vissza. Aki visszavásárol, az a forgalmazó, pl Mák, OTP, K&H stb.
Nézd meg 5 évesen, olyan gyönyörűen hozza az emelkedő aljakat, hogy tankönyvben nincs ilyen szép példa. ;) De persze mindjárt paritás!! Hajrá Mató, hajrá NagyM! Csak össze ne vesszenek rajta....
Kár a szavakon lovagolni. Szerződés szerint nincs idő előtti visszaváltási lehetőség. A PMÁP névértéke egy összegben, lejáratkor jár vissza. A kuponok évente kerülnek kifizetésre.
sokan gondolkodnak így, de az igaz népNEMZETTHY mélykERESZtény nagymAGYARok, akkor sem vennének mást, ha a másik kamata nagyobb lenne akár dollárban, akár euróban. Csak ezek annyira kevesen lennének, hogy az összeg sokra nem lenne elég :)
Nem arról beszélek, hogy mi a jó befektetési stratégia, hanem arról, hogy nem kell csodálkozni, ha az állam nem veszi meg idő előtt 99%-on a PMÁP-ot, hiszen az nem kötelező neki, csak jófejségből hirdet rá visszavásárlást.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)