Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én is készülök jövőre visszaváltani, ha látok jobb lehetőséget (pl. tőzsde), de gondolkodjunk az átlagember fejével. 1. Sokan még a MÁP+ se váltották vissza, amikor felmentek a kamatok, miért pont ezt váltanák vissza!? 2. Ráadásul a jobb papírok + 1.5 %-ot adnak, ami nem lesz az rossz kamat még ilyen infláció esetén se. 3. Szerintem, ha megnehezítik a visszaváltást az sokakat elriaszt majd, hogy állampapírt tartsanak, ami nem éri meg.
Novembertől figyelem a tőzsdét és ha látok jó beszállót, akkor elkezdek eladogatni a PMÁP-ból. Január végén-február elején meg ha nagyon viszket a tenyerem, akkor dobom az egészet. Pár nappal a februári forduló előtt meg egészen biztosan mindent. Most ezt gondolom.
A b/2029 visszavaltasa hetek ota szigorodik, mert megy ki a huf, ok volt mar szigoru korabban is de akkor 16% vont a kamat. de az is erdekes h csokken a kamat amit fizet es egyben ara is pontosabban no a spread. Nem lesznek restek a pmapban is meglepni.
5 kereskedési nap alatt 2,71% esés! FO$rint csak ma 393.273 +3.092 +0.79% zlotyi +1,4% korona +0,25% usdeur +0,01% nem sikerült az elmúlt 5 napban az usdeurral mennünk, mert akkor pont 10 FO$rinttal lehetnénk lejjebb 383on és nem itt SIKER! https://imgur.com/a/nKPcMls
Nyilvan vagy megakadalyozzak,peldaul visszavaltasi jutalek emelessel,vagy nem tudom. De meglepne,ha jovore az AKK ott alna pislogva,h jaj,erre nem szamitottunk. De amugy a felvetes jogos.
Igazándiból azért tettem fel, most így számokkal a kérdést, mert a többségi vélekedés az, hogy jövőre a pmáp kuka. Továbbá szintén többségi vélekedés,hogy marad,az amaúgy a nyilvános ajánlattételben nem szereplő kedvező visszaváltási lehetőség. Ok,de akkor hogyan tovább?! Erre még nem olvastam ésszerű magyarázatot.
A bator Pmap tulajok onkent dalolva adjak oda penzuket a dicso vezernek,aki ezzel folytathatja adaz kuzdelmet a hanyatlo nyugattal es a lipsikkel szemben. Vagy valami ilyesmi.
10 000 milliárd körüli a lakossági állampapír állomány. Évvégén ekörül volt. Ebből 7 000 milliárd körüli volt pmáp állomány. Azt már egyre többen látják, hogy ez jövő évtől kuka. De ha ezt mindenki ( sokan)dobni akarja majd, mi lesz a finanszírozással? Miből lesznek kifizetve a távozni akaró ezer milliárdok, miközben a költségvetésen ózon lyuk méretű rés van, miközben az mnb olyan veszteséges mint még soha? Nyomtatnak?!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)