Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A gyakran vásárolt termékek árváltozására sokkal érzékenyebbek vagyunk. Akkor is, ha egyébként a fogyasztói kosarunkban nem szerepelnek jelentős arányban. Egy 4 eurós termék 10 euró lett, sokakat érint. Maga a gondolat, hogy a világ egyik legmagasabb életszínvonalú és egyik leginkább élhető országában, békeidőben, normális árukínálat mellett, ilyen politikusi ötlet felmerülhet, mint kebab árplafon, nos ez mutatja, hogy a demokráciának nevezett valami a végét járja.
Mondjuk a döner-kebab piac pont olyan, amire elvileg könnyenn belépni. Szóval aki olcsóbban tudja-akarja adni, az nyisson egy kis kioskot. ja hogy az előírások, a köjál, a lusta alkalmazottak, az adózás a minden is szuper bonyolult. Hát erre szavaztak az álompolgárok, ezért (is) drága minden. Ezeket mind ki kell termelni. Meg a kockázatot is, hogy minden még bonyolultabb lesz.
Azért tettem be, mert jól mutatja korunk populizmusát, hogy igen, a politikusok bármekkora hülyeségre képesek lennének a népszerűségért. A demokrácia vadhajtásai kezdenek extrém fokozatba kapcsolni, és nemcsak idehaza.
Hülyeségért ezeknek sem kell a szomszédba menniük. Másrészt, gondolom annyi a kiskeresetű muzulmán az országban, hogy a döner ára társadalmi feszültségeket tud indukálni.
Ez annyira magyar,meg persze az is, hogy egy-két emberen kívül, már semkit nem hatnak meg az ilyen ügyek. Legyintenek, hogy úgyis ez megy mindenhol a világban,pedig mint a holland hatóságok lépései bizonyítják,ez közel sincs így. Azért egy ilyen ügy kapcsán megkérdezném,mondjuk a Pogátsát, hogy ugyan magyarázza már el, hogy miképpen lehet azt megértéssel fogadni,hogy egy ilyen ügy résztvevője,mondjuk indul egy következő választáson és azon nem kevés szavazatot is be fog gyűjteni!?
Hasonló körülmények között voltunk Isztrián, csak délebbre, két fő egy hét 170 000 forint. Kb. 3 héttel az utazás előtt foglaltunk. Ősszel októberben ,szintúgy Krk-en, szintén 170 körül. Itthon októberben hasonló,de azért összességében jóval gyengébb szálloda lett volna 350-ért, de azok közül amit néztem,a 350 volt a legolcsóbb. Sokan itthon 2-3 éjszakára mennek 100 per főért, szezonon kívül. Mit mondjak, hajrá! Egyébként a horvát szállodákban nagyon jó a kaja.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)