Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Na, én most visszaváltottam egy adagot az imperialisták 347 körül vett pénzéből, hogy a magam kis eszközével szolgáljam a békét és növeljem majd az áfabevételeket
MNB treasury dörzsöli a kezét,kiépült olcsón a devizatartalék (nekik olcsón), most lehet visszakeresni a nagy bukót. PMÁPosoknak az a 19 százalék majd kicsit nem annyi lesz a valóságban, de kit érdekel, itthon forint van :)
jaja oké és akkor szerinted onnét vissza lefelé dollár erő, hmm most megint elindult arrafelé... nekem a középtávú ideám h át is viszi, csak nem tudom miért nem kereskedem le, pedig az jó karácsonyi píz lehetne, szerintem :)
Nekem csak azt kell kiszámolnom, hogy X időtávon mekkora romlás kell ahhoz, hogy 0 ban legyek, magyarul az 1 év alatt megfizetett kamatok költsége alacsonyabb legyen mint amennyit a váltáson nyerek.
Ez még messze van az exponenciálistól. Azt nagyjából akkor tudom elképzelni, ha ebből az expanding alakzatból kilép,na onnantól lehet kapaszkodni és pakolni. Attól még azért messze vagyunk. De azt gondolnám,hogy olyan 2-3 éves távlatban ez kiderül. Mondjuk ezt pofáztam a 430nál is a megafonosoknak, hogy az extrém értékeket én nem pár hetes időben képzeltem el,hanem mondjuk 5 évesen. Dehát ugye ott a lényeg az volt, hogy 1 évig lehessen ugatni a kiragadott részletet... A törököknél két évig ment eleve az IMF szivatása,és onnantól volt még csak a durvulás. Nem kell kapkodni,de én építem le a forintot,ahogy bírom.
azért én hozzászámolnám hogy Argentínából is korlátozott volt az usába költözés, törököknél is a németekhez, valamint az első mezőgazdaságilag tényező, a második pedig azért iparilag. ilyen nyitott határú, kis gazdaságú terület, ilyen erős gazdaságú terület nyitott részeként összeomlására még nemigen volt példa. Görögök talán?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)