Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem lesz tilos. Ha jön és értelmes kamatot adnak, veszem. Majd integetek a 100%-ban pmápban ülőknek. Ugyanakkor amit írtam, az hasonlóan már megtörtént, lakosság nem szállhatott be devizakötvényekbe az elmúlt pár hónapban, ahol szép kamatot adtak. Nagyon keresed a fogást, de Orbán nevét és bűnlajstroma egy részét azóta sem merted leírni, csak fletóét.
"Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. A magyar válaszadók 24 százaléka vélekedett úgy, hogy az ország készen áll az euró bevezetésére, 69 százaléka szerint ennek még nem érkezett el az ideje. Végezetül a magyarok 41 százaléka azonnal bevezetné az eurót Magyarországon Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva."
szépet mentünk ma 16% mellett.... a lengyelek fele kamattal SE! tartják magukat... milyen sokba kerül, hogy lassan esünk.... FO$ 374.932 +2.356
+0.63% helló 375 zlotyi 4.4355 +0.0005 +0.01% cseh korona 23.7125 -0.0665 -0.28% szerb dínár 117.249 -0.022 -0.02% bolgár leva 1.9557 -0.0002 -0.01% usdeur 0.9163 -0.0002 -0.02% hühaa dollár +ból - ba váltott... ma nem sikerült vele menni román lej 4.9525 -0.0079 -0.16% nem esik a gázzal SEM az legalább valamire való ország lett, nem egy ilyen fabatkát nem érő népfosztó Sz@R!
dehátdehátdehát!!!!a ner pufirizsája, a jólakott óvodás zsírosbödönfejű hantaboy marci tavaly kijelentette: megszünhet a FO$rint árfolyam és a gázár együttmozgása! Valóban így is történt, de csak a lefele menő ágban 200 dodó környékén. Felfele szépen repítette, majd lefelé nem követte le. Tehát megszűnt az együttmozgás, a gázár meg beesett vagy 1/6 értékére. Most, hogy megindul felfelé, a Fo$rint egyből ugrik??? Miért is??? Nem az volt, hogy 2026ban kell csak fizetni???? Miért ugrana nyáron a gázár?? Naponta váltjuk és küldjük a zsét a gázra töménytelen mennyiségben??? Van egy pár dolog, amit elhintenek és nem igaz csak ráfogják, most éppen erre... https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221003/nagy-marton-megszakadhat-a-gazar-es-a-forintarfolyam-egyuttmozgasa-ime-a-halasztott-fizetes-reszletei-570653
Csak annyit tegyél meg, hogy a hetes chartra rakd fel a periódus elválasztó vonalat és láthatod, hogy a 2 évvel ezelőtti legmagasabb ponton van az árfolyam. Itt van egy támasz, az egész forinterősödés utolsó legmélyebb hetes gyertyájának magas pontja 376,90 jelenleg. Ebben az inside barban mozgunk 3 hete. Amikor az árfolyam fölé megy ennek a szintnek, egy visszateszt után mehetünk felfelé, ahhoz pedig, hogy a forint erősödni tudjon, először ezt az éves szintet kellene áttörni szignifikánsan és utána mehetnénk lefelé. Szerinted melyik alternatívának van több esélye?
Nekem azt tanították, a devizahiteles történet tanulsága: ha a sajt devizád inflációja nagyobb, mint a felvenni kívánt deviza országában lévő infláció, akkor ne vedd fel, mert az árfolyam hosszútávon ellened dolgozik. Nem vagyok speki, de így csak jól járok a longgal, mert hosszútávra gondolkodom.
Az, hogy a carry az utolsó hónapban már nem nagyon hozott semmit legalább is Euróval szemben, lásd kis testű fehér gyertya. Azaz a carryt szép fokozatosan zárni kell. Az, hogy ez milyen módon megy majd meglatjuk. Havi 4 forintos gyengülésnél a carry már lehet, hogy negatív.
Október óta tartó trend megtört. Macd bullish cross hetesen,raadasul mélyen. Lehet várni a 360at 🙂 azert sokat elarul, h a forint longosok a szemelyeskedesen kívül eléggé csendben vannak, most, h mindenkit beultettek.
Azt se felejtsd el, hogy az eladási és vételi ár között is van pár forint különbség, úgyhogy csak nagyobb -és megfelelő irányú- mozgásoknál éri meg. Esetleg még akkor érheti meg, ha belátható időn belül vársz egy nagyobb összeget, amit át akarnál váltani, és addig certivel jóval kisebb összegből le akarod fedezni a jelentős árfolyamváltozás kockázatát.
Múlthéten többször is észrevettem, hogy a BÉT szerinti kereskedés (17:00) lezárulta előtt /közvetlenül utána után emelkedik az EUR HUF. pénteken nap végén ugrott 0.5-öt ma 16:57-58 374.6>> 375.2
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)