Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szerintem a jelenlegi helyzetben már nem érdeke a jegybanknak a további erősítés. A hazai vállalkozások már így is sírnak, hogy erős a forint. A nagy pénzzel spekulálók is érzékelhetik a helyzetet, ezért sincs további látványos erősödés,komoly, nagy pénzeket már senki nem rak a további forint erősödésre, viszont a realizálás sem indult még meg. Az árfolyam jó lenne a jegybanknak, viszont ennek az ára qrva nagy. Úgy szeretnének kamatot vágni, hogy közben ne gyengüljön nagyot a forint.
Ezen az ellenálláson nem tudják áterősíteni. Illetve még ha mondjuk lenyomják valamivel, bármivel 368-367-re, utána akkor is gyengülni fog, ha megeresztik a kamatot. Egy hír tudna erősíteni a forinton jelentősen szerintem, az az EU-s pénzekről szólna és az EU tisztségviselők szájából. A többi porhintésre már meg se rezdül az árfolyam. Előző kamatdöntés előtt Virág belengette az O/N csökkentést, arra gyengültünk azonnal, majd később visszaerősödés után meg is húzták. Nem látom, mit tudna mondani az MNB a jelen helyzetben, hogy háború előtti magasságokba erősödjünk.
Van egy olyan gyanúm, hogy az MNB próbálja erősíteni a forintot a kamatdöntés előtt. Mondjuk semmi olyan hír nem jött, ami valamennyire ne lenne beárazva. Mindenesetre én mint multiknak beszállító, nem hallok jókat a nagy multiktól sem gazdasági oldalon, mintha vihar előtti csend lenne. 20%-os visszaesésekről hallok az egyik legnagyobb multi felől is.
A németek elég derekasan segítenek, főleg a gazdasági kitettségeiket figyelembe véve. Meg a koalíció érzékeny egyensúlyát (nem ikszedik kétharmad, veszélyhelyzettel habosítva, hanem rendes jogállam!). Nem orbáni a rendszer, ezt kár vitatni. Hogy ez a segítség ilyen körülmények között mennyivel több, ennek a megítélésére nekem nem, de szerintem neked sincs elegendő ismereted. A Bundeswehr állapotáról már évtizeddel ezelőtt is lesújtó dolgokat lehetett olvasni, szóval a fegyverek fukar adagolása mögött ez van inkább szvsz. Szerintem mindenki egyetért abban, hogy az EU reakciója az ukrán ügyben felülmúlja a várakozásokat. Hogy kétszeresen vagy háromszorosan, és hogy miért csak kétszeresen? Hát...
Te most a miseborra gondolsz, vagy arra a totálissan nem megszervezett menekült kezelésre, amit az ostorzott civilek oldottak meg.. Cső látó vagy barátom.. kórosan.
Ja értem, azért érzed az iróniát, mikor mi mondjuk hogy de jól használják fel, de mi mikor a 2m es kilátókra verünk egy milliókat, meg erdő nélküli lombkorona ösvényre, meg tanácsadókra az teljessen rendben van. Más szemében a szálkát de nálunk nem gerenda, de amazonasi őserdő van... Kiszólt a gödörből a lyuk...
Akkor vissza a topikhoz. :) Itt fogunk tötymörögni szerintem kamatdöntésig. Nincs már benne annyi, hogy ezt a 368-370-es zónát lefelé átvigye. Szerintem a hónap végéig oldalazunk, aztán meglátjuk.
Pontossan úgy ahogy te. És te beszélsz arról, hogy másnak egysíkú a gondolkodása... hát a tied csak az aztán. Más vélemény soha nem lehet jó,csak amit te mondasz. Én legalább meghallgatom, és ha jónak ítélem elfogadom.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)