Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az utobbi napok, hetek, honapok egyik legjobb meglátása a tiéd. Üde szinfolt a zsigerből farokmeregeto, kissebbsegi kompexussal küzdő ertelmetlen frocsoges kozben. Köszi.
Én úgy vagyok ezzel a jobboldal-baloldal kérdéssel, hogy számomra nincs ilyen. Mi számít ma, ebben a globalizált világban 2023-ban jobboldali és mi baloldali politizálásnak? Nekem (lehet a koromból adódóan is) nem az számit, hogy a közvélemény, vagy a régi politikai beskatulyájázások alapján melyik párt minek számit papíron, nekem az számít, hogy melyik párt akar a társadalom nagyobb részének jobbat. Melyik lop lényegesen kevesebbet, melyik akar rövid és hosszútávon többet adni a honfitársaink többségének. Ki akar igazi demokráciát, ki nézi kevésbé hülyének az embereket,ki akar tartós fejlődést, igazi gyarapodást, gazdagodást ennek a nemzetnek, és nem csak politikai haszonszerzés miatt. És ekkor visszagondolok az elmúlt 33, majd az elmúlt 13 évre. És azt látom, hogy a jelenlegi hatalom a fentiek közül egyik elvárást sem teljesíti.
50 évvel ezelőtt felelősebb emberi gondolkodás volt. Az emberek ma Orbán alatt jobban élünk mint Gyurcsány alatt szöveggel valahun az ősember szintjére süllyedtek vissza. Sokat elárul ez a visszamutogató ,saját egyéni felelősséget nem vállaló ,a tényeket látni nem akaró -20 év eltelt és folyamatos pénznyomtatás volt- nézőpont. Lumpenek,igen. De amit főznek a Finesszel azt fogják kajolni
Azért nem kérdezi meg a magyar ezeket a kérdéseket, mert jelentős részük, akik tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, azok részesültek ezekből az ingyenpénzekből. Hiszen hogyan is tudott volna medencés házat venni/épiteni, 10 milliós új autót venni, stb. Az a több 10 ezer mrd Ft ott van nem csak a NER huszároknál, hanem ott van 2-3 millió ember zsebében is. Hiszen Orbán "gazdaságpolitikája" arról szólt, hogy az állami lopások mellett a társadalmat szépen bekategórizálták, és ezeknek a rétegeknek mindig adtak valamennyi pénzt, hiszen akkor az átlag úgy érzi, hogy neki is jutott valamicske. Nyugdíjasnak, fiataloknak, családosoknak, gyerekeket tervezőknek, ingatlaniparban dolgozóknak, stb. Ez legitimálja a hatalmat jelenleg a híveik között(olvasd, hallgasd a sok véresszájut), hogy sosem élt még ilyen jól a magyar nép. Ez az indok állandóan. Hogy micsoda életszínvonal van a Gyurcsányékhoz képest, vásárlóértéken közelitünk a nyugathoz srb. A rendszerben annyi plusz lóvé van, ami mögött nincs valós gazdasági teljesítmény, hogy évekig tartana normál esetben, míg ezek elinflálódnak, kivezetődnek, elköltődnek. Ezt meg nem fogják hagyni, mert akkor a hatalmuknak vége lenne. De ez csak a társadalomnak egy része, a másik az a teljes tudatlanságban és politikai nihillben tartott. Na ők azok, akiket az orruknál fogva lehet vezetni. Erre kell fenntartani a kesmát. Megafontól, M1-TV2-n keresztül az origón át a Kossuthig mindent. Ha végignézed, ezen csatornákkal kb a teljes társadalmat lefedik 20-tól 80-ig.
Ezt nem ertem, en se, hogy miert nem mondja el valaki a nepnek, hogy azert tart Itt az orszag, mert felelotlenul szortuk a penzt mindenkinek a kulonbozo kedvezmenyes hitelekkel es meg ma is ezt tesszuk? Miert nem kersdezi meg a magyar, hogy miert van olyan embereknek teljesitmeny novekedes nelkul medences hazai, akik 20 millio forintot se lattak egyben? Miert vedjuk meg mindig ezek segget, kulonbozo stoppokkal? Miert fizeti a felelosen gondolkodo magyar ezek eloskodeset? Hol van a jobboldal? Az orszag annyira buta, hogy mar egy falusi, kis gomboc is Azt csinal vele, amit akar.
Kamat reccsengeti azt is. Az építőipar és annak hitelezése államilag és az összes kedvezmèny,adó ,csok stb okozta a mai helyzetet. Amiatt tünt el egy gdp nyi pénz az államkasszábúl 13 év alatt. És ez a pénz a heréknél van föleg mint egy fedezetnélkúli pénz és szépen inflál
Mint mondtam ez nem befektetés volt,mással kereskedem amihez semmi közöd, csak úgy látom gyengék a képességeid, hogy felfogd. Én nem nyerészkedek a fizetőeszközünk tönkretételén, veled ellentétben hisz nektek "madeinhungaryknak" az ország tönkretétele örömünnep, csak legyen belőle nagy hasznotok.........
Mint már megírtam nem kereskedem devizákkal. Leváltottam még 300 nál eur-ba még 2013-ban. Az én megtakarításaimat ne értéktelenítse el az elsőtitkár és bandája. Namárost ha eladnám akkor tudod mennyit nyertem? Nagyon sokat, de én veled ellentétben a forintunk szétcseszésén nem nyerészkedek. Azt csak a turbómadjarok teszik úgy látom :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)