Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hát milyen takarítóra gondolsz? Aki kijön hozzád és a lakást kitakarítja vagy aki takarítóként dolgozik cégnél? Hozzád olyan jön 10 ezerért naponta, aki valahol dolgozik bejelentve 230 ezer bruttóért csak le tud lépni a munkahelyéről neki ez bér kiegészítés.
Ha egy orvos 30-35 ezer dollárt keres akkor dollárt se végy mert az se ér semmit. Azt hallottam 4-4,5 milliót keresnek átlagban ft ra átszámítva még az is sok.
5. eve vant kint es annyit mondott par hete, a penz nem minden… Nagyon komoly melo, eleg kovetkezetes kovetelmeny rendszerrel, am ha teljesitesz, megvan a jutalma! Am ha Floresz vagy valamelyik fiatal, sajat laban allo megkeresne, azonnal jonne:)
bruttó, szerintem az a mérvadó, mert magyarországon is a adó kedvezmények miatt elég zavaros a nettó összege. A németeknél tudomásom szerint még bonyolultabb. Ráadásul vannak olyan kedvezmények amit ha nem árulok el a cégnek akkor nem tud vele kalkulálni.
Nagyon sokminden miatt megèri emelett nyugaton èlni, èn csak a hideg számot ìrtam. Az egèszsègügy ingyenes ès jó minősègű Nekem egy nèmet nagyvárosban szerintem több megfelelő álláshirdetès lehet mint egèsz magyarországon.
Biztos létezik ilyen, de nem ez a jellemző. Haverodat a gyere haza fiatal program keretein belül nem próbálták haza csábítani? :) Roppant "sikeres" program volt az is, kb annyira mint a Farkas Flórián nevéhez köthető roma felzárkóztatási. :)
Tudom en is, hogy az atlag nagyjabol 2,5 - 3X kozott van. Nyilvan ami szebbe teszi, hogy kint tobbet er a kereseted, mint itthon, de ez mar egy masik temakor. Minap olvastam a Mandirenen egy velemenycikket, hogy tobbek kozt azert menekulnek ide a nyugati nyugdijasok, mert itt az eurojuk tobbet er…sic!
A 600-900 ezer bruttó vagy nettó? Lehet mèrnökkènt 5ezer nettót keresni nèmetországban, de nem átlag. Nem mindegy h milyen adókat. , milyen cèg, mennyi idősen, milyen tudással
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)