Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nagyjából 2 - 2,5x az arány a legtöbb munkakörben. Az 5x ordas kamu, tizenève sem volt annyi. Az èpìtőipari bèrek èrzèsre nagyon megközelìtettèk vagy meg is haladták a nyugatit, legalábbis katával. Nèmetországban ugye nem bombázták meg az èpìtőipari keresletet ès adót is fizet mindenki. A nagyon magas fizetèsi kategóriában kevès a munkakör magyarországon. Gondolom ti is kevès optomechanikai rendszerfejlesztő mèrnököt ismertek fèlvezetőiparban. Itt egy kalkulátor ami mutatja a fizetèsek eloszlását: https://www.finanzfluss.de/youtube/einkommen-im-vergleich/ A legtöbben 2ezer euró körül keresnek, 3 k kiemelkedő.
Londoni nagybankot lehetetlen itthonnal összehasonlítani. HSBC vs OTP, más ligában fociznak. Általában más pozíció, más felelősség. Szülész-nőgyógyász az igen. Hegesztő igen. Rüsselsheim/Wolfsburg mérnök vs Kecskemét/Győr mérnök igen.
3x-os bérkülönbség magyarországon belül is van ugyanolyan pozícióra. Én másfél éve váltottam a legrosszabb és a legjobb ajánlat között pont ekkora különbség volt, az átlag is kétszerese volt a legrosszabb ajánlatoknak.
Londoni nagybank, bonuszokkal 6,6X penz az itthoninak. Nyilvan az atlag nem 5X, de lehet talalni olyat, akit bocsulettel meglok a kinti keresetkulonbozet. Szvsz a 3X penz is igen komoly felar, plane egy kiszamithato egeszsegugyi intezmenyben.
Azt gondolom, ha szamszeruen nincs is meg a tenyleges 5X osszeg, de a kiszamithatosag, a jogbiztonsag, a valoban fix munkaido - magambol kiindulva - lehet egy 2X szorzo alapesetben…
És kelet-német városkában. Kell hozzá az adott területen releváns tapasztalat. Hamburgban pl biztosan többet fizetnének ugyanezért. Tényleg 2 perc gugli volt.
Ráadásul magyarországon divat a diplomásokat sima érettségis állasokban (bölcsészeket ügyfélszolgálatosként) mérnököket pedig technikusként alkalmazni, ez is lehúzza a magyar béreket.
Szulesz-nogyogyasz, itthon 660.000 brutto, kint 4300 euro brutto es nincs tulora, nincs “ ma bent kell maradnod” parancs. Csaladtagok es baratok is kikoltoztek, relative “naprakesz” vagyok ezekben. Szoval hidd el, olykor nem mese a 4-5X szorzo.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)