Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Minden évben kitalálnak valamit, hogy felvegyék a támogatást a kárra. Túl sok eső, kevés eső, fagykár, aszály. Unalmas. Minket nem kárpótolnak ha nem nyerünk semmit a befektetett pénzünkkel.
Azert remelem a tamogatott mezogazdaszok most orulnek a veget nem ero esonek mert akkor mi is. Mi annak h iden triplazas helyett csak duplaznak az arban.
Jelenleg autóiparban amit látunk, hogy minden beszállító emeli az árakat. Decemver óta a használt piacon 30% emelkedés Német országban, és a 6-8-12 hónapos új autó várakozási idő kitolódott min 12 -18 hónapra. Drágul az ódi ;)
EU-val tudtommal utólag megy az elszámolás, legalábbis ami az agrártámogatásokon kívüli pályázati pénzeket illeti (Kohéziós Alap, Regionális Fejlesztési, meg talán Szociális alap). Tehát az EU-s projekteket is elő kell finanszírozni. Ez már csak kósza emlék szinten maradt meg pár évvel ezelőttről, lehet nem teljesen jó információ. Agrárpénzeket nem tudom, annak a rendszerével nem ismerkedtem.
ez a supply kép mutatja h vélhetően a pénzintézetek menekültek a forintból, nem mondom h spekuláltak, de bőséggel benne van. a 18% hatékony, erős, ellenben iszonyat drága eszköz. na de majd a kamatok lesznek nyomtatva. most gondolom az új érkezők pénzéből fizetik a kamatot még. és amikor nem lesz új érkező, de kamatot kell fizetni, elkezdnek nyomtatni (de még lehet h az eu pénzből lesz a forrás), illetve neadjaég csökkenteni kell a a 18-t, na akkor jó lesz devizában lenni. jó h leljött estére, nyugodtan tudok venni.
itt egy nálamnál okosabb kollega rávilágított hogy ez a kép tartalmazza a 18% napi betét számait, így ez a piacról pénz inkább elvonás, igazából nem nyomtatás. merem remélni, hogy ez így is van.
Na ezt ne tőlem, hanem a kakadutól kérdezd meg. Az se lepne meg ha mi EUR-vagy Dollárban fizetnénk anyácska meg leváltja maga a saját kis bankjában az ő általa megállmodott árfolyamon. Tudod ez olyan mint mikor te EUR al akars a spárban fizetni de nem érted ott miért ér 15%-20% al kevesebbet a pénzed :D Azt nem értem most mitől erősödtünk.. kicsit követtünk a dollárt, de nem teljesen. Jó lenne jobban tudni mi van a háttérben
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)