F-J-06

Regisztráció: 2022-11-25 14:37:20

Hozzászólások száma: 84

Utolsó hozzászólás: 2023-02-08 13:17


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 13:17
Nem megkérdőjelezni akarom a döntéseteket, vagy terveteket, elvileg ez személyes dolog, de ha már megadatott, hogy kint legyetek, miért nem inkább az ottani élet megalapozásán, és lányotok magatok után hívásán és kitelepedésének segítésében gondolkoztok? Hosszú folyamat, de ez azért olyan lehetőség lehetne a családotoknak, ami nekik is hosszabb távon nagyobb jólétet hozhatna. Őszintén szólva nem igazán ismerek senkit, aki miután meg tudta vetni a lábát kint, utána ilyen nagyon a hazajövetelen dolgozott volna... 
Magyar Állampapír tulajok kedd, 15:49
Igen, miközben ráadásul 1 hetes beérte a naposat, 2 hetes is visszatért eddigi legmagasabb értékére. Húzhatnák még egy kicsit fel a 3 havit innen, 2022 októberében mikor a legrövidebbek hasonló szinteken voltak, akkor 1/2/3 havik is 16,79 - 16/75 környékére jöttek. De most úgy látszik ezek lefelé jobban tapadtak. 
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen kedd, 11:04
Köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál. Megnézem a videókat - igaz időközben egyébként már többet meg néztem a csatornádról - és még agyalok a dolgon. Egyébként a kiindulási alap szimpatikus, hogy nem a számozások útvesztőire, és ezzel az elméletre, hanem a kereskedhetőségre fókuszálsz, amennyire az eddigiekből leszűrtem.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 16:47
Krisztina, végül elkezdted a Cimballi tréninget? 
EUR/HUF szombat, 13:31
Nyilván nálam van a baj, ha nem érzem át ezeknek a hívőknek odadobott jutalomfalatoknak a szépségét, hagyományőrző és nemzetet megtartó erejét, mint a vármegye meg főispán. De nem baj, érezzétek és éljétek át, hogy a dicső múlt részesei és továbbvivői lehettek, miközben már lassan Románia is tempóváltás nélkül fog minket megelőzni az autópályán, és már Bulgária is ott indexel mögötte. Ez ám a hagyomány, meg is pödröm a bajszom. 
EUR/HUF szombat, 12:10
Itt a nagy fideszes hagyományőrzés nem látom, hogy mi másból állna, mint hogy magukat kijelölik az új nemességnek, politikai alapon, épp csak uralkodó által adott nemesi levél nincs hozzá (bár ki tudja, lehet a párttag könyvre így tekintenek), a nép nagy része meg mehet vissza jobbágy sorba, nekik az úgy tetsző. De egyelőre elégedett a jobbágyság, úgy látszik. Eged István féle nemes urak építik-szépítik az uradalmat, a város legnagyobb megelégedésére, a nemesurak kiváltsága a központi források magánvagyonná konvertálásának lehetősége. 
Pedig ha nem is elég mélyen gyökerezett, de polgári hagyománya is van ennek az országnak. Azt valahogy kevésbé akaródzik ápolni. A polgár csak politikai termék, de nem függ eléggé a magát önkéntesen és önkényesen kijelölt nemességtől, nem is cél így már a megerősítése. Csak örüljön a jobbágy, ha ő is visszakap valami kedvezménynek nevezett parasztvakítást, csok-ot, babavárót, autóhitelt, lakásfelújítási támogatást, a lényeg, hogy lássa, ezt a dicső nemes uraktól kapja, és legyen boldog. De az államtól és annak nemes uraitól független semmiképp.
Na amúgy még a parasztlázadásnak is vannak szép hagyományai, azokat is lehetne őrizgetni. 
EURHUF és minden, ami forint csütörtök, 14:40
Ezen kizárólag csak TA alapon elmélkedtem el, nem predikciónak szántam.
EURHUF és minden, ami forint csütörtök, 14:21
USD/HUF: olvasgatva ezt a topikot, itt szerintem mindenki jobban ért nálam a chartokhoz, szóval kérlek cáfoljatok meg, ha tévedek. 
Hetesen nézve, miután letört 360 alá, visszatért az utóbbi cirka 15 évben érvényes fokozatosan emelkedő sávba, ami 2022 elejéig érvényes volt. Ha valóban így van, és a korábbi trend folytatódik, amiből 2022 csak egy kiugrás volt, és lenéz a sáv aljáig, bejöhet extrém esetben még akár idén is a 310-es szintekre. Ehhez persze kell, hogy impulzív maradjon ez a lefele menet. Ha nincs jelentősebb visszapattanás, 320-330 akkor is meglehet. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 02. 01. 10:10
Na ezek szerint nem olvassa a portfolio fórum topikokat, ennyi MÁP+ papírral. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 22:30
Ugyan nincs mit!
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 19:29
Új tranzakció, pénz átutalás/átvezetés. Számlaválasztó alatt a bejelentett bankszámlaszám kiválasztása. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 19:19
Ja, ma kedd van, akkor igen, 4 után jóvá szokták írni a másnapikat. Én még fejben hétfőben vagyok. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 19:16
Ha az értékpapírszámlán jóváírták, akkor onnan manuálisan újra leköthető az elérhető papírokba. Jól gondolom, hogy te most a vételi felületet nézed, ha a bankkártya vagy utalás opciókat látod? Mert azokat azért hozza fel, mivel még nem lett a korábbi DKJ jóváírva, tehát szabad pénzegyenleged nincs bent a Kincstárnál. Ha lenne szabad egyenleged, akkor ott lenne az értékpapírszámláról kiegyenlítés is. Tehát ma csak úgy vehetsz, ha beutalsz, vagy bankkártyával fizeted. Ha ez a szokásos szerdai lejárat, akkor délután 4 után lesz a DKJ összege jóváírva az értékpapírszámládon (hacsak nem rendelkeztél bankszámlára történő kifizetéséről). 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 16:52
Nem állítom, hogy nem tudnék kiegyezni vele
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 16:19
Nekem ez a negyedéves kamatfizetés nagyon tetszik. 27/B-ben, 29/B-ben, és BMÁP-ban is vannak különböző összegek elosztva. Mindegyik negyedévente fizet, más-más hónapokban. Így gyakorlatilag havonta jön valamelyikből kifizetés. Ősszel kezdtem ezekbe ha jól emlékszem belepakolni, azóta ez nagyon kényelmes. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 15:47
Na mindegy, hogy ne csak off legyek, örülök kicsit a bubor-nak, ami még tartja magát, és visszajött 16,05%-ra. Reméljük kitart ezen a környéken 17-ig. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 15:45
Nade ő maga ír #1696-ban áfa befizetésről... 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 31. 14:21
Miért csinálják azt ingatlanosok, hogy a com-os hirdetési árat leviszik, majd egyből vissza is állítják a korábbi árra. Többször is jött az értesítő, hogy változott az ingatlan ára, eladó csökkentette, pár percre rá már jön is az újabb értesítés, ugyanarra, hogy most épp meg növelte. Gondolom ez figyelemfelkeltési technika lenne, vagy van valami egyéb oka? Előrébb kerül a listában a hirdetés a frissítés miatt? Általában új építésűeknél jön, most egy olyannál, amit már szerintem bőven több, mint egy éve mentettem. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 31. 14:16
Viszont ha vezet házipénztárat, akkor azért annak mégiscsak a valós helyzetet kellene mutatnia. Márpedig ha magánszámlán van, akkor nem a házipénztárban van, onnan valahogy ki kellett kerülnie. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 30. 14:16
Igen, pont 3 hét (munkahéttel számolva), 22-én fordul, így 3 munkanappal előtte, vagyis 17-én aktuális 3 hónapos bubor lesz az irányadó. Előzőleg 15,62%-on fordult, tudnám értékelni, ha most 16 körül tenné, neadj' isten a felett. Egy kora nyári vakációban kisegítene. 

friss hírek További hírek