Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azért Matolcsy legutóbbi kijelentése, miszerint a lakossag megtakaritasa pont jo lenne valsagkezelesre, nos, azert elgondolkodtatott, h jo dolog lesz e az allampapir barmilyen formája. Nekem egyelore tul szép, h ekkora kamatot ezek kicsengetnek 2 evig. Az o szemszogukbol idealis lenne, ha ez valami nyakatekert modon nem tortenne meg, 2 legy egy csapasra. Es valahogy nem is erzem annyira elborultnak ezt a scenariot.
Én 420-440 között eladott euró és dollárból vettem a 27J és 29I PMÁP-ot.... Januártól legalább 15%-ra számítok egy évig , és az utáni évben is hasonlóra.... Ha most egy éves távot nézünk, akkor 500 fölötti euró árfolyam kell, hogy azt mondjam rosszul döntöttem....!
Most van kamatmaximum, szerintem annál többet hoz, ha EUR-t veszel és nyitsz rá egy EURHUF shortot, az EUR-t meg beteszed kamatozni. Kb 16-18 % lesz rajta, amíg itt a kamat
"Nem s holnapi csirkemell árát vittük vásárra." Hanem a holnaputánit. Amúgy a lényeg nem az, hogy csirkemell vagy mercédesz, hanem hogy egy határidőn belül el kell számolnod vele. De tőlem aztán mindenki azt tesz a pénzével amit akar. Véletlenül se érezd azt, hogy le akarlak beszélni életed deal-jéről!
Dobd be a felét EUR be a másik felét alompapírba. Alompapírban elvileg kiüti a kamatot de még jól is járhatsz. Legfeljebb több részletben, ha mégis kell zsé ne az egészet kelljen törni.
Persze, a tuti csak a 18.000-es OTP :D Euróban nem mertünk/akartunk felvenni hitelt, azt vallom, hogy tartozásom abban legyen, mint az államnak aki az adott devizát nyomtatja. :D nyílván jól esne egy 460-as szint az ingyenpénz esetével... :) Nem s holnapi csirkemell árát vittük vásárra.
Sziasztok! Saját vagyonnal már régóta euróban gondolkoztam, 326 óta, hosszútávon egyértelmű számomra a trend... Viszont, van most egy nagyobb összegű rövidlejáratú céges hitelünk, amit jelenleg "tartaléknak" tartunk, ritkán nyúlunk hozzá, majd vissza is egészül, 24 tavasszal kell visszafizetni, ilyen rövidebb/középtávon jó lehet szerintetek euróban tartani? Ha 460 körül lennénk, akkor ütné ki nagyjából a forint kamatunkat. Köszi a véleményeket.
MAgyarország szívesebben vesz fel saját maga hitelt, lehetőleg kétszámjegyű kamatra..! :D Nekünk ne mondja meg senki, hogy olcsón vegyünk fel hitelt a többiekkel együtt...! :D https://kereso.napirajz.hu/index/534.jpg
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)