Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
MNB lép valamit a kormány meg keresztbe tesz neki, az emberek meg megisszák a levét. Szerintem amúgy a háttérben lehet egy Matolcsy Nagy Marci ellentét is, nem hiszem hogy túlságosan nagy cimborák lennének.
szörnyű, elmondják h megszívják, drága minden, magas a rezsi, és mégis mennyire jó minden.... ilyet én nagyon csak 30-40 év elnyomás után láttam, Észak-Korea, Kuba ilyenek, ruszkik... mintha nem menne boltba naponta!
Szuksegszeruen ossze kell omlania a bankrendszernek, lakaspiacnak, kozfeladatoknak. Le kell nullazni emberek millioit, hogy elegge fajjon es ne lehessen mar az "ellensegre" mutogatni. Nem ezt akartam, de enelkul nem lesz ebredes.
Eddig sem voltak ketsegeim, h ki a szavazobazis, es milyen ertelmi szinten áll, de az agymosasnak ez egy új szintje. : https://youtu.be/1b96HQyf1FM Ide nem kell majd népszavazás...
Mondjuk ezt a nemzetközi szerződéses kivételen a migrációs népszavazással egzsyer gyakorlatilag már átléptek. Meg ha akarják, bármikor átfaragják a gránitszilárdságú alaptörvényt. De szerencsére politikailag és gazdaságilag sem érdeke a huxit. Elméletileg érdekes kísérlet lenne, hogy meg tudná -e teremteni a szükséges többséget egy ilyen hipotetikus szavazáshoz. Jó eséllyel igen, a magyar lakosság kognitív képessége idén eléggé látványosan többször leszerepelt. Ugyanakkor a huxit lebegtetése már olyan lenne, ami erjedést indíthatna el a FIDESZ-en belül is, mert nem mindenki követné az öngyilkosságba a vezért.
Én ezt már többször bedobtam: népszavazás kell az eu-s tagságról vagy kilépésről. Vagy legalább valami hasonló, amiből kiderül, mit akar a többség. Ez alapján mindenki el tudja dönteni, maradni akar-e idehaza tovább vagy sem.
A globális minimumadó is érdekes még, mert ott Orbán teljesen nyíltan a republikánusoknak akart gesztust tenni a szokásos unión belüli zsarolás mellett. De a várt GOP áttörés elmaradt.
A különutas Ukrán igéretnek az lesz a lényege, hogy nem pénzel fogja őket segíteni, hanem valamilyen eszközökkel, amit természetesen a NER-en keresztűl fog áramoltatni. Magyarán lopni akar belőle.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)