Köszi,hogy betetted a díjjegyzéket. -A certifikátot így külön nem találni, én nem találtam, végülis ennek a jutaléka , ugyanaz ,mint egy BÉT-részvényé! A BÉT termékek között kerestem.-
Aki devizát vált a netbrokerben az figyeljen, nálam napok óta megy az árfolyamban a trükközés... Napközben 70-90 fillérrel rosszabb vételi árfolyamot jegyeznek az euróra, délután már szűkül a spread...
Erste: Indíts Erste Future rendszeres megtakarítást legalább havi 20 000 Ft értékben, és két éven keresztül elengedjük az értékpapír számla díjait (számlavezetési és állományi díjat). További részleteket találsz hatályos üzleti díjjegyzékünk 2. pontjában (Számlavezetéshez kapcsolódó kedvezmények). De én már nem pakolok semmit oda, amit megvettem az oké, az ott pötyög egy darabig, ibkr körökkel (sok körrel) olcsóbb-profibb. Az adás-vétel az ersténél nagyon drága: devizaváltás kb +1% az ibkr-hez képest, devizaváltási adó +0.45%, tranzakciós díj (adásnál/vételnél is) +0.45%, min 7 euró. Szóval ott tartunk hogy 2% költség van vásárláskor kapásból. Eladásnál szintén van egy min 0.45%os tranzakciós díj. Ez még évi 1-2 tranzakciónál is eléggé komoly és gyakran ténykedni meg egyenesen pokoli drága. Nyilván nem az az első lépés hogy ibkr, de mondjuk egy év ténykedés elég legyen egy magyar brokinál és utána a következő mehet az ibkr-nél.
Ezek szerint a CIB elég necces és a K&H sem valami barátságos. Ersténél 50 millióig van maximalizálva a díjfizetés (0,015%) és lehet velük beszélni. Persze kérdéses a CIB szorzó, mert ha 0,0001%, akkor nagy gond nincs. :)
Köszönöm a válaszokat, a problémám az, hogy a CIB semmit nem tesz az állományi díj maximálására, ezáltal minél többet ér az értékpapírszámlád, annál többet fizetsz, ez nekem nem szimpatikus..., azt gondolom az Erste, vagy K&H e tekintetben befektető barátabb (tudtommal az Erste esetében 50millió Ft fölötti részt nem sarcolja..., a K@H pedig talán havi 10000 forintban maximálja - kérlek javítsatok ki ha rosszul tudom). Ahogy írtátok, ezek szerint mind a kettő felület kicsit fapados, az Erste talán olcsóbb... Még egyszer köszönöm a segítséget, szuperek vagytok 🙂
Nekem jövő márciusban fog letelni a két év... meglátjuk, a tanácsadóm szerint lesznek akkor új ajánlatok, de a hídon csak akkor megyünk át, ha odaértünk :)
Ezzel az Erste Future programmal csak Állampapírt lehet tartani,vagy részvényt esetleg certit is-egyszeri befektetésnél, vagy időközönként betenni részvényt,ha vesz valaki?
Mint tudjuk, az Erste Future programmal két évig megúszható az állományi díj. Van itt esetleg olyan, akinek már lepergett a 2 év? Utána jött új ajánlat a program hosszabbításáról, vagy a 2 év letelte után mindenképp fizetnünk kell, mint a katonatiszt?
Üdv. Mindenkinek! Kérdésem lenne,ersténél vásárolt TBSZ.állampapirnak vételi ill.eladási díja? Valamint szintén TBSZ.állampapir lejárati idő előtti eladási díja,ha van a szokásos 1% kívül? előre is köszönet
Portfolio Online Tőzsde esetében tapasztaltok belépési problémákat? Reggel óta nem tudok belépni, mert elvileg "érvénytelen felhasználónevet/számlaszámot/jelszót adott meg".
"IBKR-nél kereskedtem 10.000 USD-ért, és 2,5 USD-t vontak le. (nyilván ott függ a részvény árától is a díj, de ez 500 részvény volt. Ugyanez a KBC-nél 26 USD lett volna! (arany fokozatban). Tízszeres árkülönbség!" Persze,csak Írországban nincs annyi bank és tranzakciós adó mint Magyarországon,ezért olcsóbb ott a kereskedés. Vajon miért vonult az IBKR a BÉT-ről?
Nekem van KBC és Erste is. A KBC-nél régóta emlegetik, hogy majd fejlesztik a rendszert, de ehhez képest amikor átment a csehek kezelésébe, akkor gyakorlatilag visszaesett kb 10-15 évvel a felhasználói élmény. Tegnap pl. 10 percen keresgéltem, hogy hova dughatták el a pénzforgalmi naplót. Vagy ha már a díjjegyzék a forgalom nagyságától függ, akkor most melyik kategóriában vagyok. Az Erste ehhez szintén amikor átvette a randomot , akkor a korábbi felülethez képest vagy 20 évvel ugrott vissza. Igazából nem szeretek egyiken sem kereskedni, már megnyitottam az IBKR számlámat, de még ahhoz szoknom kell. Az IBKR meg annyira professzionálisnak tűnik, annyi mindent be lehet állítani, hogy ahhoz hozzá kell szokni. De most megnéztem és brókerdíjakban nekem eddig fel sem tűnt, hogy a magyar broki cégek ennyire lehúzósak! IBKR-nél kereskedtem 10.000 USD-ért, és 2,5 USD-t vontak le. (nyilván ott függ a részvény árától is a díj, de ez 500 részvény volt. Ugyanez a KBC-nél 26 USD lett volna! (arany fokozatban). Tízszeres árkülönbség!
Nekem mindkét helyen van számlám, de az Erste fényévekkel több lehetőséget kínál. Olcsóság szempontjából szerintem döntse el mindenki maga, de szerintem sok tekintetben az Erste olcsóbb is. Arra viszont érdemes figyelni, nem tudom,hogy ma így van e még,hogy az Erstének vannak függőügynökei (vagy mi a nevük), mint a Portfolio Online Tőzsde vagy a Hozamplaza. Minden ugyanaz mint az Erstés (ezek is az Erstéhez tartoznak valamilyen módon) számlánál, de vannak díjak, amik ezeknél az ügynököknél alacsonyabbak. Régen legalábbis így volt. Kereskedni lehet webes felületen és mobilon is. Ha valaki nem chartok alapján kereskedik, akkor a mobilos felület még daytradre is alkalmas, igaz full fapad.Ha többet szeretnél (cfd,forex), akkor az alap számládhoz tudod még igényelni az Erste Trader-t vagy a Portfolio Global alszámlát.Ezek gyakorlatilag a Saxo platformjai, valószínüleg magasabb díjakkal, mint a Saxonál. És még egy a végére, hogy az alap befektetési számlát hozzá lehet kapcsolni a George-hoz, ahol mondjuk devizaközépen tudsz eurót, dollárt venni és azt átvezetheted a befektetési számládra.
A felület 20 éve ugyanazt tudja, én évente kb 10 ügyletet kötök, arra alkalmas. Egyébként nem szeretem, de elviselem a netbrókert. Usa piac, Xetra Frankfurt és Xetra Bécs van, ebből én már ki tudom választani magamnak a termékeket.
Sziasztok, Jelenleg CIBes vagyok, gondolkodom az értékpapírszámla váltásról - transzferről..., mivel semmilyen szinten nincs maximálva a CIBnél az állomány díj... egy idő után sokba fog kerülni...Mi a véleményetek az Erste NetBrokerről? Összehasonlítva a K&H-val melyiket javasoljátok? Tapasztalat? (Kizárólag magyar kereskedelmi bankrendszerben gondolkodom.) Válaszokat köszönöm 🙂
Kapott valaki mostanában osztalékot USA cégtől TBSZ számlára? Mennyit %-ot vontak le? Adó egyezmény felmondás téma miatt kérdezem. US osztalékfizető részvényem most pont nincs, de lehet veszek.
A mobilos NetbrokerGo-ban is van 10-es. Sajnos fapados szar az app is, de ebben gyorsan rá tudok nézni, és a könyv copyzható is. (+1: a NetbokerPro csak Win alatt fut, Mac-en nem. Ezért mindhárom Erste felületet használnom kell, ami abnormális...) :-Đ
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!