Biztos drága... évek óta nem vettem ki kp-t, amikor kellett, akkor valami 20k volt 6 millió. Azt hiszem maximalizálva volt a díj. Most fogalmam sincs mennyi... de ha kp kell, akkor kp kell :) Akár drága, akár nem.
Akkor ezek szerint, ha jól értelmezem, csak utalással tudsz betenni, vagy felvenni pénzt. Egy másik bank, vagy bankszámla kell hozzá. Ez így elég öszvér.. hmm
Nincsen fő/folyószámla, csak értékpapírszámla egyedi KELER számlaszámmal.Pont ez miatt nem is működik nálunk a Pénzügyek/Átvezetés opció. https://imgur.com/a/TC6jsO5 "Ha rendelkezel Erste folyószámlával, a NetBroker átvezetés menüpontjában indíthatsz forint/deviza átvezetési megbízást értékpapírszámládra. Más banknál vezetett folyószámláról indíthatsz forint utalást a központi számlaszámok egyikére, vagy a NetBroker/Információ/Személyes adatok menüpontban található KELER számlaszámra."
Portfóliós számlát a mai napig nyithatsz úgy, hogy semmilyen más erstés terméked nincs... Sőt, megnézve az Erste Investment oldalát, itt is itt a lehetőség, ha nincs erstés bankszámlád, akkor is nyithatsz netbrokert: https://www.ersteinvestment.hu/hu/netbroker_attekintes.html
Nekem sincs erstés bankszámlám. Cserébe van netbrokerem (volt a random miatt legalábbis), illetve van portfóliós értékpapírszámlám is, ami szintén erste... az közel 20 éve... de már csak ez van, mert összevonattam a kettőt, mert a portfóliós a jobb. Mindig is tudtam beutalni és kiutalni is... sose volt vele probléma.
Nincs feltétlenül... Nem szükséges az erstés folyószámla az értékpapírszámlához. Simán tudsz beutalni az Erste Investment számlájára a saját accountodat megnevezve, illetve tudsz kiutalni a netbrokerben felvett saját, más banknál vezetett számlaszámodra.
Mostanában sehogy, mert üres az értékpapírszámla. Beutalás egyedi Keller számlaszámra történik. Kiutaláshoz a személyes adatok, bankszámla adatoknál lehet nem ERSTEnél vezetett, de
személyre szóló bankszámlaszámot rögzíteni, de előtte hívni kell az
ügyfélszolgálatot. Én ezt nem használtam még, mert máshol van a befektetésem. De megtartom üresen, mert nincs számlavezetési díj, és ki tudja mikor lehet rá még szükségem. Régebben írásos kérelem, aláírás, szkennelés, e-mail -így utaltam ki, nem tudom, hogy a fenti lehetőség megvolt-e akkor, szerintem nem. A kivétnek ezt a módját adták meg nekem. Talán 3-4 alkalom volt csak, utoljára 2020-ban.
Akkor ez nem teljesen világos, én úgy tudom, hogy van egy fő számla! A fő számlán van a pénzforgalom, erre utalsz és innen veszed ki ( folyószámla)! Ha kereskedni akarsz a tőzsdén, akkor kell egy értékpapír számla, a mit egyből megnyitottatok a random megszűnése miatt a fő számla mellett! Ha utalsz a fő számlára és máshová nem tudsz, akkor át kell vezetned, ezt a neten megteheted "egy kattintással", az értékpapír számlára! Ez már a fő számla alszámlája inkább, mert külön nem létezhet! A bankszámlaszámod a fő számla száma! Ezt adod meg a NAV-nak és az utalásoknál is! Igazából a fő számlád (folyószámlád), lehet értékpapír számla nélkül is, de fordítva nem! Ha a neten is akarsz bankolni a fő számláddal/ról, akkor George lesz a neve, PC és Mobilon is! ...valahogy így tudom és ismerem...:) Erste netbank ...
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!