Üdv, tegnap váltottam a TBSZ-en kellő mennyiségű USD-t, meg is jelenik az egyenlegemen, de vásárolni nem tudok vele, azt írja, hogy nincs elegendő fedezet, pedig van. Mi lehet a gond? Előre is köszi.
Lehet rv-t átvezetni, de megvan a szabálya. A meglevő részvényt formálisan el kell adni és ugyanazon az áron visszavenni, hogy a TBSZ-n kívűli nyereség leadózzon. (az évvégi nyer-veszt igazolűáson lesz rajta az adóalap. A RV ezentúl az új vételi árfolyamon indul a TBSZ-en belül Nekem sikerült azt is kialkudnom (nagyon sok részvényről volt szó), hogy az adás-vétel költsége minimáluis legyen,
Illetve még egy kérdés: ha meghosszabbítok egy ezévben lejáró TBSZ-t, úgy hogy egy részét részkivétellel kiveszem, akkor a gyakorlatban melyik dátumon történnek meg az átvezetések, a meghosszabbított TBSZ számlára és a sima befektetési számlára? Decemberben amikor nyilatkozok, vagy január első munkanapján?
Belső USD egyenlegről lenne szó, ami USD részvény eladás után keletkezne, ezt az USD egyenleget vezetném majd át TBSZ-re. Csak most nincs nyitott TBSZ-em, ezért nem tudom tesztelni hogy hagyja-e az USD TBSZ-re átvezetést. Ha jól tudom részvényt nem lehet átvezetni sima számláról TBSZ számlára, csak cash-t?
Köszönöm. Nekem az internetes van: https://netbroker.erstebroker.hu/netbroker. De abban nem tudom, hogy hol van a kötéslista. Az aktuális. Korábban úgy rémlik hogy benne volt. Lehet hogy csak a 10-es előfizetéshez adják? Ebben tudsz segíteni? Ha van, akkor hol kellene lennie? Köszi
de tényleg ennyire rossz az új pro? Én a régit használom, nem volt kedvem, az itteni sok rossz beírás, vélemény miatt még csak kisérletezni se vele. Meg is szoktam a régit nagyon és nekem a régi, ha működik teljesen megfelel.
Nah, hónapok óta nem jártam erre, de látom semmi változás, csak a használhattalan, nem működő kereskedéfi felület. 3 év alatt nem jutottak vele sehová, tulajdonképpen nem is értik mi a gond:(((
Ez a tetves új netbroker nem tud olyat, mint a klasszik, hogy vételi ajánlat beadásakor váltja az EUR-t, amennyi kell? Szörnyű szutyok... ráadásul EUR alapú instrumentum vételénél azt íja ki a tranzakció összegére, ami számszerűleg oké, hogy HUF :D :D :D szánalmas
Van egy Erste kötvényem, HU0000363130. 2025.12.02 jár le, névérték 1000 USD/db. 4.9% kamat. Erste szerint piaci ár 992 USD. Az hogy jött ki? Erre a hátralévő szűk egy hónapra az évesített kamat kb 68% lenne. (8+49)*12/1000. Valamit félreértek vagy a szokásos Erste g.ciség? Mert ha ez a piaci kamat akkor vennék belőle.
#4723..ez jó kérdés, mert a 0.évben lehet, hogy átvezethető értékpapír is (?) persze gondolom csak úgy, hogy az aznapi áron el kellene számolni a nyereség/veszteséget a normál számlán (?) szvsz
akkor amikor lejár az 5.év végén és nincs hosszabbítás - ekkor meg is osztható mi hosszabbodjon új TBSZ-n mi menjen normálra...(?) ... addig onnan is csak másik szolgáltatóhoz 'átvezetett' TBSZ-re mehet...szvsz
Az a vicc, hogy a George-ban látom a nem realizált nyereséget/veszteséget, de a bróker alkalmazásokban nem. Nevetséges. Nem értem miért nem látható mindenhol, főleg ha valakinek csak értékpapír számlája van az Este-nél.
Az Erste központban a brókerek át tudják tenni sima számláról TBSZ-re OTC-n,sima tötési ára van,mintha vennél valamit,a jutalékot a sima számlára terhelik.Nekem már többször csináltak ilyet.
Van jelenleg az Erstének bármilyen mobilon használható kereskedési rendszere, ami legalább a legalapvetőbb paramétereket meg tudja mutatni (pl. nem realizált nyereség/veszteség, beker. ár., jelenlegi ár, stb.)? A NetbrokerGO úgy látom leginkább semmire nem alkalmas, az új webes Netbroker pedig mobilon (is) teljesen használhatatlan. Egyéb ötlet?
EMÁP-ot tudsz venni bankkártyával a Kincstárnál gyakorlatilag költség nélkül, ha van folyószámlád. Nincs szükség devizaváltásra, ami húzós tétel. (én nem vennék, szinte bármivel jobban jársz és mocsok drága az idő előtti visszaváltás is)
Egy nagyon boomer kérdésem lenne. Ha megnyitom az idei tbsz számlámat, a netbróker felületen át tudom pakolni a futures vételeimet? Vagy kell bankos segítséget igénybe vennem? Ennek van költsége? (Tudom, olvassak utána, de ha van itt tapasztalt tbsz használó, megköszönöm a válaszát! 🙏)
Sziasztok! Szerintetek mi a jobb TBSZ lejárat végén: 1. Eladni minden etf-et, részvényt és forintra váltani -> csak Ft kerül a normál ÉP számlára, ami ingyen átvezethető a lakossági folyószámlára. 2. megspórolva az átváltást, EUR-ban hagyni mindent és ezt utalni (Revolut, Lightyear) esetleg EMÁP-ot venni innét közvetlenül a MÁK-ról (ha egyáltalán lehet)?
Soha nem használom ezeket a chartokat a netbroker pro-n (szerintem nem kezelhető), az ajánlati könyvet a teflonon nézem, ott gyorsabb. A TradingView van a telómra és az asztalira is letöltve. Na ott mindent fel lehet rajzolni, az ingyenes résznél is.
Csak ahogy leírtad is tragikus, ezen dolgoztak évekig? A régi netbroker ezerszer jobb, meg ne mérjétek szüntetni. Basszus evekig csinálják és az indikativ, záró árat úgy kell kinyomozni, az is hibás. Én nem tudom ez az erste hol él vagy mit akar? Hihetetlen valahol. Egy szolgáltatóról beszélünk.
Megfejtettem a talányt. Az indikatív ár az új NetBrokerben az ajánlati könyv jobb felső sávjában jelenik meg a kereső mező mellett. Ez az OTP esetében nagyon jól követhető volt a régi NetBrokerrel összevetve. Azonban nem következetesen mutatja az új app a várható záróárakat. Példaként a mai napon a BIF-nél az ajánlati könyv két oldala V 387 Ft - E 395 Ft, míg az utolsó kötés 395 Ft volt, az indikatív árként pedig az előző napi záróár 390 Ft volt feltüntetve. Az Appeninn esetében az látszott, hogy a 14:31:50-kor teljesült 740 Ft-os ár nem fog változni, mivel a V 722 Ft - E 738 Ft ajánlatok nem keresztezték egymást, itt pedig az indikatív árként - véleményem szerint helyesen - az utolsó kötés értékét mutatta. A WZZAIR esetében a BIF-ével azonos módon az indikatív ár az előző napi záró érték volt 5.175 Ft, természetesen az utolsó kötés lett a záróár 5.280 Ft. Konklúzió: az indikatív ár bizonyos esetekben megbízhatatlan !!!
Nekem megjelent jó pár ezer mínusz a normál számlán. Másnál is jelentkezett? Mintha levonták volna a számlavezetési díjat, pedig még nem telt le a Futures 2 évem.
most egy fél órát nézegettem a kettőt....hát azért a markers űrhajó ehhez képest.....persze együtt valóban kérdőjeles a kettőt tartani....hacsak valóban csak egyet ment grafikont.....mert akkor az nekem nagyon kevés...
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!