Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 10:15
Előzmény: #2816  Törölt felhasználó
legalabb tudjuk, egyeseknek 8 kulonbozo nevvel szerepelnek a forumon.....
;)
kepzeld ha ezt az energiat nem demozasra, hanem mondjuk kereskedesre forditana az illeto...
;)
recluse82
recluse82 2014. 09. 16. 10:14
Előzmény: #2818  Kraccer
font ossze fogja szarni magat, de nagyon csunyan, olyanbol :-)
Kraccer 2014. 09. 16. 10:09
Előzmény: #2815  recluse82
És milyen megfontolásból? :)
Kraccer 2014. 09. 16. 10:03
Előzmény: #2816  Törölt felhasználó
Igen, tudom,hogy nem napon belüli, én is hosszabb távra tereznék vele.

A kérdésedre nem tudom a választ!
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 09:50
Előzmény: #2810  Kraccer
GBP/AUD short nem napon beluli kereskedes.......
(napon belul csak a balekok kereskednek ill. akik rosszul mertek fel az altalanos felteteleket es zarniuk kell a pozijukat....hogy csokkentsek a vesztesegeiket)
talan arrol is beszeltunk, hogy a kamatkulonbozetnek pozitivnak kell lennie, hogy megfeleljen a carry trade-nek....

most olyan aprosagokrol nem beszeltunk, hogy mikor is jott szoba eloszor a forumon ez a kereskedes????

link

nyilvan a hibamert fizetek a piacon, szerintem ez igy helyes...

talan arrol is beszeltunk, hogy nem a talalati aranyra kell kocentralni, hanem a kockazatkezelesre es a pozicio meretezesre.....

gondolom az AUD/USD shorttal nincs problemad...
vagy a GBP/USD shortal
vagy az SBM longal....

Kraccer tudod mekkora annak az eselye, hogy 22 pozicionak az eredmenye mind pozitiv erteket mutasson egyszerre????

es mi tortent az ezustel?
nyilvan nem a legjobban teljesito eszkoz az elmult 3 honapban....
az igaz, hogy volt 10% pluszban es elmagyaraztam goaspy-nak, hogy nem szabad eladni.....
viszont meg mindig nem tudnam olcsobban megvenni mint juniusban tettem....

Szoval hagyjuk meg az elmeleti kereskedoknek az elmelkedest...
mert ok kepesek ranezni a grafikonra es megmondani, hogy hol kellett volna a multban venni es 1 nap majd elmondjak, hogyha ekkor es ekkor pedig kellett volna adni....
;)
ez a valosagban nem igy mukodik, persze csak ha tenyleg kereskedsz, most joslatokkal,demobajnokokkal es 10-30% hozam/ honappal pedig nem szerencses dobalozni....
persze almodozni lehet.....
es kereskedni is....
recluse82
recluse82 2014. 09. 16. 09:47
Előzmény: #2810  Kraccer
mondjuk 1,5 ala? :-)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 09:19
Előzmény: #2809  szarvasvadasz
nahát,de egyformán gondolkodom ezzel a bácsival :)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 09:17
Előzmény: #2809  szarvasvadasz
:))
pomperj
pomperj 2014. 09. 16. 09:15
Előzmény: #2799  seri2
" ha "menekülne" a tőke ahogy írod is akkor azt nem egy másik kockázatos befektetésbe tenné,hanem chf,yen,dollár,arany,állampapír stb nagyjából ebben a sorrendben "

Nem is hangzik rosszul amit irsz, es a kisbefekteto vilaga valoban lehet ilyen.

De megneztel mar valaha egy Fund Prospektust?

1)Az Alapok menedzsereinek precizen ELO VAN IRVA, es kotelezoen be kell tartani, hogy mondjuk csak reszvenyekbe, azon belul is csak legalabb A hitelminositesu orszagokba es cegekbe, azon belul is mondjuk Del-Azsiaban, KELL befektetni a penzt.
Megpedig ugy, hogy a penz legalabb 85%-a ezekben legyen, es a keszpenz allomany legfeljebb 6% legyen.

Szoval, amikor azt irod, amit fennt,
marmint hogy "CHF, Arany es allampapir",

nos, nos, akkor azt jelenti, hogy nem igazan tudod az alapelveket a Fund-ok vilagarol. Vagy csak elfelejtetted.

2)A Fund-ok valosagos vilagaban a ROTACIO, ami pl. tegnap nagyon is tetten erheto volt, az bizony a LEGEROSEBB valosagos "onallo" cselekvesi alternativa, amit lephetnek a korlataik kozott.

Az mar egy masik fazis, amikor a kisbefekteto KIVONJA a penzet, mert masik asset class-ba akarja atmenekiteni. Ezert, a napi kisbefektetoi mozgas eredojekent kijohet, hogy a FUND eladasra kenyszerul, akarmi is a menedzser meggyozodese, hogy mi lenne helyes lepes.
DE, az mar egy masik fazisban van a bear piac idejen. Az mar a tomeges "aha" pillanat. Az meg nincs itt, az joval odebb van. Ebben van igazad.

Good luck.

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 09:10
Előzmény: #2807  Törölt felhasználó
"...Te meg küzdhetsz tovább a tickchartjaid fél pipjeivel."

Tévedsz... a tickchart nekem nagyon magas időtáv, azon már nincs lerágható hús... sokkal lejjebb kell menni... egyszer majd rájössz te is. :))
Kraccer 2014. 09. 16. 09:08
Előzmény: #2808  Törölt felhasználó
GBP/AUD short? :) Egy kicsit hosszabb távra, mondjuk 1.7 alá? :)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 16. 09:04
Előzmény: #2803  Törölt felhasználó
link

;-)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:58
link

Ok vasarolnak kozben etetik a nepet 1000$-os aranyarral
BlackRock
JP Morgan
Van Eck Assoc.
Alliance
Bank of Scotia
Bank of America

Mit gondolsz mikor fognak az ugyfeleknek 1500$-os arrol beszelni....
es meg az is lehet, hogy ok mar reg adjak az europai bankszektort esetleg Dax-ot, S&P500-t lehet, hogy nem a nyilt piacon,de meg az is elofordulhat, hogy az ugyfeleknek kikuldott hirlevelekbe elemzesekbe erre buzditanak....
es nem csak europaban, vagy amerikaban, hanem az egesz vilagon....
Szoval tomik a nepet rendesen, amig el nem jon az itelet napja, na akkor nem szepen fogjak tomni a nepet, hanem egymas elott ontve,de amig a zene szol es senki nem kialtot tuzzzz!!! addig elhulyeskedhetunk....
Szoval sok sikert kivanok a diszkont vetelekhez....
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:57
Előzmény: #2806  Törölt felhasználó
Akkor az kapod vissza és olyan stílusban, ahogy előadod magad .... ennyi!

Én nem egy napra veszek föl pozit, reményaim szerint 6-7 hónapra minimum megmaradnak az SP shortjaim , Te meg küzdhetsz tovább a tickchartjaid fél pipjeivel.
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:54
Előzmény: #2805  Törölt felhasználó
"...viszont ha nem..."

Akkor mi lesz? :) Ha beesne, én addigra már régen shortolni fogom, te pedig longolni... :)

Egyébként miért rám vagy dühös és miért nem Bob Prechterre meg az imádóira, akik már kb. 2012 óta shortolják "nagyon okosan"? :)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:39
Na jó .... ezekre a h.sz. -ekre visszatérünk év végén.....

A tévedek meg foglak követni és beismerem, hogy tévesen mértem föl a piaci mechanizmusokat, viszont ha nem........
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:30
Előzmény: #2802  Törölt felhasználó
Lehet akkor Én is hülye vagyok, de Én is esést várok, mert kivezetik a QE -t.....és részvénybe menekülést a jegybankoknak nem jött össze az infla......azaz a lakosság venni fogja a részvényeket, azaz a válság elején 4km-es tüskék közepette esünk, majd mikor bejön a felismerés jön a zuhanás... egy kimerülési havis gyertya formájában.
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:19
Előzmény: #2800  seri2
ha még neked nem szóltak volna, akkor jó ha tudod, hogy már régóta "bear regime" van... és ebben nem is várható változás. :)

link
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:19
Ez miért lenne baromság???!!!!

Nézzük a devizákat : Tényleg vannak menekülő devizák, de ilyen ingerszegény kamatkörnyezetben és ekkora bizonytalanságban, nem nyújt igazán alternatívát a JPY , mert mögötte a jegybank, a chf sem , mert mögötte az SNB a dollár sem hosszú távon , mert jön pl.: egy EKB kamatemelés sávközt tartva EURUSD árfolyamát, ugyanakkor USA- nak sem jó az erő dodó..... Ennyit a menekülő valutákról, Én egyedül a NOK-ot favorizálnám és poziban is vagyok vele...

Arany : Kivezetik a QE-t + Kamatemelés szerinted??? Nagyon vékony jégen táncol, szerintem érdemben nem fog többet esni max 1180. de mint alternatíva kimenekülésre ....hát felejtős.

KÖtvények állampapírok stb.... :Csak nominál értékben hoz valamit real értékben folyamatosan kopik a pénzed.....

És maradt a túlárazott részvény, mert nincs más alternatíva..... ennyi.

A nagy alapok miatt nem képes esni érdemben egy index sem, mégsem tudnak érdemben emelkedni, Soros tőkéje több mint 16%-val már shortolja a piacokat és ha barátaival egy nagyobb esést tudna generálni, akkor az alapok kezéből ki lehetne csavarni a papírokat, akkor viszont nem 10%-ot fognak zakózni az indexek, azonban ha ez nem sikerül akkor jöhetnek az Elliotos baromságok ami a fel irányt prognosztizálja, de egyáltalán nem amiatt fogunk emelkedni , mert az 5. hullámnak xcsillióra kellene vinnie .... ez egyszerűen Nevetséges ..........

Szóval kérdésem a következő hozzád, ha jön a válság Te mibe menekülnél a válság ellen ???

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 08:12
Bocs seri2, hogy belepofankodok,de szerintem felre ertetted....
szerintem pomperj arrol irt, hogy a toke ami eddig a kockazatos, gyorsan novekvo es nagy volatilitassal rendelkezo reszvenyekbol, iparagakbol, kezd szep lassan atrendezodni, az alacsony volatilitasu, kevesbe kockazatos eszkozokbe.....
mint peldaul kozmu reszvenyekbe, tartos fogyasztasi cikkek, Cola,MCD-s,gyogyszer papirokba amik inkabb defenzive jelleguek es inkabb magasabb osztalekhozammal rendelkeznek mint magasabb arfolyam novekedessel.....

Tudod a modern portfolio elmelet-ben korhoz es kockazatvallalasi hajlandosaghoz kotve alakitanak ki portfoliokat..., amiben szerepelnek allamkotvenyek, vallalati kotvenyek,penpiaci alapok, reszvenyek ill. ETF-ek kulonbozo aranyba...., nyilvan a diverzikalas masik modja a regionkenti diverzifikalas.....

(europai bankrendszer nem eppen a legnepszerubb szektor, talan csak a hedge fundok koreben akik az europai bankszektor shortjaikkal probaljak hedgelni a portfoliojukat)...
a nep meg veszi oket igy vagy ugy, esetleg 1 indexen keresztul vagy 1 jol informalt amig elek longolok TGYuszi szemelyeben....es ha meg kovetoi is vannak azoknak csak sok szerencset kivanok....
de mint tudjuk 1 tranzakciohoz kell minimum 1 elado es 1 vevo.....

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek