Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 19:36
Előzmény: #2519  Törölt felhasználó
Ez a forum meg csak valahogy elmegy...
Viszont nem art vigyazzni, mert sok az amator es az elmeleti demo bajnok, van aki mar demozni sem mer mert nem tud utana nyugodtan taxizni....
Azt meg ugy se tudod a tobbsegnek elmagyarazni, barmekora turelmed van, hogy a profit nem abbol van, hogy 5 vagy 6- bol hanyszor tippeltel helyesen.....
Ha pedig azt ajanlod az ebben hivoknek, hogy inkabb Lottozanak akkor arrogans vagy nagykepunek neznek...
;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 18:26
Előzmény: #2517  Törölt felhasználó
KÖszönöm, így van lehetőség mindig van ....még sok is :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 18:25
Kezdodik megint az arany es az ezust piacan a korrelacio.....
csak erdekesseg keppen megemlitenem....
szoval az algo-k, robotok szepen vegzik a munkajukat.....
;)
szoval sok sikert aki szeret kisebb idotavon kereskedni.....
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 18:17
Előzmény: #2515  Törölt felhasználó
Majd legkozelebb, jo kereskedo tudja, hogy az 1.leges szempont a toke, a kereskedesi szamla vedelme es amig elunk addig lesznek ujabb es ujabb lehetosegek......

Ez nem lotto ez a motto.....
(tehat nem kell eltalalni az osszes szamot, ill. osszes kereskedest)

mindenesetre NZD/USD short kezd nekem gyanus lenni mintha egy 500-600pipes elmozdulas elott allnank.....
(persze ez csak 1 olyan megerzes fele)

Legyen szep napod!
recluse82
recluse82 2014. 08. 28. 18:15
Előzmény: #2515  Törölt felhasználó
én még tartom csak tudnám minek, nullás zárásban bizom
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 18:11
Előzmény: #2511  recluse82
Hát nem .... dobtam is mindennek A felét USDHUF-ot teljesen
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 18:11
Előzmény: #2513  pomperj
Tehat 7600pont kore benezhet a Dax.....
Kivancsi leszek akkor mini panik lesz ....
esetleg csonkolas.....
esetleg amputalas.....
vagy nehanyan elbucsuznak a szamlajuktol akik elfelejtettek stoppot hasznalni........

es, hogy az egyik "kedvenc" forum tarsamat idezem:

"magas lóról nagyot lehet esni.. "
es tenyleg tolem szerenyseget nem kene tanulni arra ott van:

LULO

;)
pomperj
pomperj 2014. 08. 28. 16:35
Előzmény: #2509  Törölt felhasználó
A DAX-osok kedveert megismeteltem egyik korabbi szamolasomat, ide is bemasolom;-)
Szoval, a kerdesre, hogy elkepzelhetonek latom-e 6-10% esest?
+++++++++++
Ha jol szamolom, akkor DAX-ban

-wave (1) 10100-8900 eses, tehat nagyjabol 1200 pont.
-wave (2) korrekcio fel eppen 9600 aljaig ert, ami Fibo 62% koruli, klasszikus forma.
-wave (3) eso impulzus szokasosan a wave (1)-nek 1.62, 2.0, vagy 2.62 szerese.
Ritkan tobb.

Ebbol az okol-szabaly Elliott-bol nagyjabol az jon ki, hogy 2000 pont legalabb, 3000 pont pedig a varhato maximum eses, a (2) csucsatol, 9600-tol szamitva, mire 93)-nak vege lesz.
A matekot rad biznam.

Pontosabban akkor lehet szamolni, ha mar latszik wave (3) strukturaja.
Ja, es wave (3)-at szokasosan keves szamu, es kis flag-ek tarkitjak. Ez bizony brutalis a mai szintekhez kepest, "ebreszto!" jellege lesz.
+++++++++++
Good luck.
eurocent 2014. 08. 28. 16:30
Előzmény: #2508  pomperj
Ha jól sejtem, akkor ma 14:30-kor egy ilyen hír nyomait láthatjuk a charton. GDP adat bejelentésre hirtelen +2,5USD emelkedés, ezt követően -2USD esés következett. A hír trendre gyakorolt hatása 0.
recluse82
recluse82 2014. 08. 28. 15:19
Előzmény: #2499  Törölt felhasználó
eurhuf, usdhuf short nem néz ki jól :(
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 14:51
Előzmény: #2505  goapsy1
Szia goapsy1,

Szeretnem figyelmedbe ajanlani:

link

Mar nehanyan emlitettek ezt a konyvet, nagyon szorakoztato es talan nevezhetjuk mindenfele nagykepuseg nelkul ezt a konyvet a kereskedok bibliajank......

na ha megnezed a scrib-en 74 vagy 77 oldal.
(ott is a sztori Elmer es Mr. Partridge esete)
kerlek olvasd el, ha meg mar megvan a konyv akkor kiemelheted.....

es remelem nehany ev mulva erteni fogod, hogy miert nem adhatom el az ezust poziciomat.....

;)

Velem mar elofordult, hogy vettem 2002-ben a JNPR network-ot, mert ugy gondoltam, hogyha atmegy 10$-on akkor gyors lehet, nem emlekszem pontosan valahol 8.36$-on vettem es figyeltem 5-6 hetig,de nem tudott attorni 10$-on es hiaba volt a spekulansok nagy kedvence csak nem akarta azt az utat bejarni amit elkepzeltem.....
Eladtam es boldog voltam az en kis valamivel tobb mint 800ezer forintos profitommal......
3 honappal kesobb csinalt 1 kisebb parabolikus emelkedest....
akar 40 milliot is kereshettem volna vele ha nem 5-6 hetig, hanem 4-5 honapig tartottam volna......
Szoval a nagypenz nem a napi, heti hullamban hanem a piac atfogo trendjebe van.....
;)

link

a grafikonon pedig nehany elmeleti lehetoseg, es a kockazatot csak az idoben lehet felfedezni, bar ha a jegybankok tovabbra is igy folytatjak a penznyomtatast ill. Azsiaban es Afrikaban tovabb novekszik a nepesseg akkor akar 80-200$-os ezust arat is lathatunk 10-20 even belul....
;)
Szoval varjuk meg a kovetkezo parabolikus emelkedest, ill. hogy szigoritsak a leteti kovetelmenyeket a nemesfemek piacan.......

R/R aranyban es ezustben a veteli oldalon van, persze csak ha penzt akarsz keresni....

Legyen szep napod!

Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 14:11
Előzmény: #2299  pomperj
Fontos figyelmeztetes!

Kerlek ne olvasd el a hozzaszolasomat, ha orokos bika hivo vagy!!!
Tovabba felhivnam Lulo, Tgyuszi es Bobsurf figyelmet, hogyha nem kepesek megallni, hogy a hozzaszollasaomat kommentaljak, akkor legalabb a link-re ne kattincsanak ra, csak a beke megorzese keppen, kivantam ezt kozolni......

link

Szia pomperj,

Szoval te elkepzelhetonek tartod, hogy a Dax es az S&P is essen a jelenlegi szintekrol akar 6-10%-ot es akkor meg csak korrekciorol beszelunk????

Milyen lehetosegeket latsz pl. a Daxban ill. az S&P500-ban vagy esetleg a Nasdaq-ban ha ez nem 1 korrekcio, hanem esetleg a kovetkezo QE elotti mini bear market????

Legyen szep napod!
pomperj
pomperj 2014. 08. 28. 09:39
Előzmény: #2507  eurocent
1)A hirek nem szamitanak a tozsden, ez kozkeletu csapda. Azokat ujsagirok irjak, es tisztan hangulati elemek hatarozzak meg hogyan fogalmazzak a tenyeket.
Ami meg fontos hir, azt a piac mind elore megtudja, es lediszkontalja. Ezert igaz a mondas: "buy the rumor, sell the news".
Ami meg nem annyira fontos, azt a bennfentesek mind lekereskedik, sokkal elobb mint te meg en, es az max. par perces blip a charton.

Proba: A tavalyi legfontosabb hirt megtalalod a tavalyi napos charton? Nezd meg alaposan, valassz ki egyet, a legfontosabbat. Tessek, mondd meg, melyik is volt az?!

Szoval, szerintem soha ne tradelj hirekre alapozva.

2)En eppen short poziciot epitek SPY-ban, es longot az olajosoknal.
eurocent 2014. 08. 28. 09:24
Előzmény: #2506  pomperj
Szia.

Véleményed szerint milyen elmozdulás (fel vagy le) várható SPY-nál a mai 2 negyedéves GDP és munkanélküli segély kérelmek számának a közlésekor? Vagy ezekre most nem is érdemes figyelni?
pomperj
pomperj 2014. 08. 28. 08:46
Előzmény: #2504  Törölt felhasználó
Az SPY ALLAPOTA, es KILATASAIROL.

1)Eddig a legnagyobb margin allomany 120Mrd USD volt, a 2000.ev csucsa idejen. A masodik legnagyobb a 2007.ev csucsan vol, akkor 90Mrd.
Most 180 Mrd a margin allomany. Az emelkedes jo ideje mind hitelbol van.

2)Folyik a monetaris lazitas leallitasa. A FED taper 2 honapon belul eleri a zero penz-bepumpalasi szintet. A QE1 utan -9%, a QE2 utan -12% esest lattunk. Most mennyi lesz?

3)Kozeledik az USA idokozi valastas. Altalaban elotte 1-2 honappal a bizonytalansag megno, a reszveny indexek jellemzoen esnek par szazalekot a valasztasokig.

4) A geopolitikai rizikok novekednek. Jon a tel es az orosz-ukran feszultseg semmit nem csokkent, egyik sem engedhet, es tel elott dulore akarjak vinni a hatalmi vitat. Ekozben mindket orszag es az EU szamara is a gaz-szallitas letfontossagu.
A KozelKeleten eddig meg nem robbantottak fel egy olajkutat sem; de novekvo feszultsegeket latva, fogadni mernek, hogy hamarosan meg vadabb esemenyek kovetkeznek.

5)Arany, olaj es a nyersanyagok arai esnek. A CRB index junius veg ota -8% korul esett. Ha nem kell nyersanyag, akkor mit fog csinalni a tobbi szektor?

6)Az SPY technikai allapota sokat romlott az utolso 5 hetben. Egesz augusztusban esett a NYSE forgalom, most nagyjabol a fele annak ami Juliusban volt.
Az arak hipnotizalva allnak, 2000 szinten, egy helyben. Egesz keves eladasi nyomas-novekedes eleg ilyen helyzetben ahhoz, hogy nagy elmozdulast okozzon.
Bar az SPY elerte az alomhatar 2000 szintet, ekozben a technikai allapota sokkal gyengebb lett, mint barmikor az utolso 3 evben.
goapsy1
goapsy1 2014. 08. 28. 02:58
Előzmény: #2504  Törölt felhasználó
"nem es nem is fogom, 20,30,40% pluszban sem...."

akkor hol fogod?:)

"ebbol latszik, hogy meg nagyon az elejen tartasz a dologban"

ezt jól látod, annyira az elején tartok a dologban, hogy még soha nem kereskedtem ezüsttel. :)
túl drága certin.

"es mint irtam korabban, szep penzt fizetnek annak aki megtudja mondani 1 evre elore az S&P500,DJIA es Nasdaq zaro erteket pontra pontosan"

ha 1 évre utólag megmondom, azért mennyit fizetsz? ;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 01:13
Előzmény: #2503  goapsy1
nem es nem is fogom, 20,30,40% pluszban sem.....
;0
mint mondtam fizikai arany ezusttel mashogy kell kereskedni mint indexekkel vagy reszvennyel....

"később visszavehetted volna olcsóbban :)"
ebbol latszik, hogy meg nagyon az elejen tartasz a dologban, mert ha tudnam csak napra pontosan, hogy hol lesz a melypontja es hol lesz a csucs akkor mar reg nem kereskednek....
;)
es mint irtam korabban, szep penzt fizetnek annak aki megtudja mondani 1 evre elore az S&P500,DJIA es Nasdaq zaro erteket pontra pontosan, ha jol emlekszem mar tobb mint 10 eve varnak ra.....
;)

goapsy1
goapsy1 2014. 08. 28. 00:00
Előzmény: #2502  Törölt felhasználó
"de mar jart majdnem 10% pluszban is"

és nem dobtad?

később visszavehetted volna olcsóbban :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 27. 23:57
Előzmény: #2501  Törölt felhasználó
Szia,

Ha Sandor Davidnak hivnak akkor igen...., es ha igen legyszi magyarazd el nekem, hogy mit ertettel ez alatt:

"ami technikai alapon alsó hangon is 5 dollár körüli zuhanást vetít előre a következő hónapokra"?????

miert nem 3-at,vagy hatot esetleg nyolcat...???
(ez nem fundamentalis elemzes)

nyersanyagoknal a fundamentumok, nevezhetjuk kereslet kinalatnak is....

"Szóval az a nagy helyzet, hogy ezeket a faktorokat elnézve rövid távon minden adott lehet, hogy az ezüst elkezdjen emelkedni, és végül ne váljon valóra a már talán túl egyértelműnek tűnő technikai jelzés"???
Szoval akkor most mi van?
eses vagy emelkedes?

Nekem Junius eleje ota van fizikai ezustom, meg nem jart az arfolyam a vasarlasi aram alatt, de mar jart majdnem 10% pluszban is, es miert is kene az ezustnek kamatot hozni, a keszpenz se fizet kamatot, csak ha kolcsonadjuk....
:)
Törölt felhasználó 2014. 08. 27. 21:00
Előzmény: #2500  Törölt felhasználó
Szia!

Rám gondoltál?

Ha igen, olajjal is régen kereskedem és szerintem nem sokban különbözik az aranytól vagy más fundamentumtól ....

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek