Topiknyitó: tigus7313 2012. 11. 12. 15:46

Alteo Nyrt.  

Most olvastgattam a féléves jelentésüket.

egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).

a menedzsment is jónak tűnik.

ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.

A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.

ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.

Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)

Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.

A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.

A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.

Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mcbull 2024. 12. 16. 09:01
Előzmény: #9378  pundit
4100...!
mcbull 2024. 12. 16. 09:00
Előzmény: #9378  pundit
Ezt nem is lehet napizni!
Ha ismét bika lesz a pepper, longoljuk valameddig!:)
pundit 2024. 12. 16. 08:50
Előzmény: #9376  zzzoltan
komoly befektető nem daytradel. egyenlő a szerencsejátékkal.
senkinem nem tanácsolom!
BalogTibi
BalogTibi 2024. 12. 15. 21:04
Előzmény: #9376  zzzoltan
Az eu források az alteo esetében vajmi kevés szerepet játszottak/játszanak. Btw az eu-val éppen akkor rúgtuk össze a legjobban a port, mikor az alteo elszállt.. ez jóval komplexebb ennél, sokkal több összetevő játszik szerepet az árfolyam pillanatnyi alakulásában. Az EUs pénzek elmaradása és az eu-val való általánosan rossz viszonyunk az egész magyar tőzsdén érezteti hatását. Mindenesetre sajnálom, hogy rosszkor időzítetted a rövidtávú vételedet, ez sajnos benne van. 
zzzoltan 2024. 12. 15. 15:34
Előzmény: #9370  BalogTibi
Köszönöm a korrekt válaszodat! A tőzsdézésem módszere nagyjából stimmel. (Sok évi day trade után) A felsorolt Alteo teljesítmények a tőzsdére vezetéstől (2010.) napjainkig az EU-s pénzek idejére estek, így azok nem sokat jelentenek a napjainkra, a jövőre nézve meg főleg nem, szerintem. Abban én is hiszek, hogy a jelenlegi szint jó támasz lehet, az irány felfelé van. Ebben azonos a véleményünk, abban viszont fenntartásom van, hogy az emelkedés üteme időtávban milyen lesz. De hajrá Alteo és majd egyszer velem együtt mások is kiolvadnak...Az biztos, hogy számomra nem ez a részvény értékmozgás felel meg az egyéniségemnek, mert legjobb módszer: "olcsón venni, drágán eladni...", már ha sikerül.
eszpe2 2024. 12. 15. 14:48
Közkézhez: hivatalosan kb. 5 223 868 db (összes részvény mínusz az 5% fölötti nagyok mennyisége.) ~26,2% 
De ebben benne van az MRP és a vezetői pakkok is, alapok is, talán egy-két kisebb stróman is, stb, akik beleülnek hosszabb időre, ezek valójában “nem forognak közkézen”, a tényleges közkéz ennél kevesebb.
kreta
kreta 2024. 12. 15. 14:03

Tibi
Én ugyan néha mérgelődök 
De egyáltalán nem unom amiket mondasz!!!
Tartom és bővítem…
Még ha néha mérgelődök is…
dönci88
dönci88 2024. 12. 15. 10:15
Tibi! A megmaradt közkéz az hány db részvény kb?
zzzoltan 2024. 12. 15. 07:37
Előzmény: #9371  Gabi_bácsi
Ez is egy vélemény, csak tudjad:
"A stílus maga az ember"
Gabi_bácsi 2024. 12. 14. 23:01
Előzmény: #9369  zzzoltan
Akkora hülyeségeket írsz, hogy jóérzésű ember inkább lapoz…
BalogTibi
BalogTibi 2024. 12. 14. 21:12
Előzmény: #9369  zzzoltan
Távol álljon tőlem a kéretlen tanácsok adása, de pár gondolatban reagálnék az általad leírtakra. A szavaidból számomra úgy tűnik elsősorban rövid távú, elsősorban spekulációs megközelítésű tőzsdéző vagy. (Lehet nem így szeretnéd magad aposztrofálni, ez esetben elnézést, de ha fél év alatt profitot vársz, akkor az vagy.) Az alteo hosszú távú befektetés. Páran itt a fórumon már eléggé unhatnak, mert mindig ezt hajtogatom.
Rengeteg pozitív fejlemény van a cég háza táján, befektetések, fejlesztések, remek kilátásokkal. Korábban írtam erről, ezt most nem részletezem. Az, hogy 4800 volt a tető és jelenleg 4100, azt gondolom egy hosszú trendben bőven belefér, a részvény árfolyama hullámzik. Az alteo esetében elsősorban kisbefektetők alkotják a magmaradt közkéz jelentős részét. Ebben van akár 100e pakkal rendelkezők is. Az, hogy valaki kiszáll, nem azt jelenti, hogy rossz a cég, vagy nem jók a kilátásai, lehet egész egyszerűen csak zárja a pozíciót, amit nem kizárt, hogy több éve, akár 6-7 éve nyitott. Legjobb tudásom szerint a trend egyértelműen felfele van. 
Ezeket az adatokat még itt hagyom további szíves tájékoztatásra, gondolatébresztőként: 
Alteo eddigi teljesítménye:
YTD43,2%
3 hó-9,1%
1 év45,6%
5 év*37%
10 év*27,3%
Indulástól*25,7%

zzzoltan 2024. 12. 14. 20:47
Előzmény: #9363  zzzoltan
Látom nem nagyon véleményezik a felvetésemet. Ez valószínű azért lehet, mert nem lehet sajnos mit kezdeni azzal, hogy egy "jó cég" részvényeinek napi forgalma országos szinten 20millió Ft alatt van azok után, hogy milyen dinamikus felfutás volt kb. fél éve. Amennyiben elemezzük a részvény árfolyam csökkenésének ütemét, bizonyos szintek körüli stagnálást, akkor azt vélelmezem, hogy ez a long pozíciók eladása miatt lehet, mert az eladók szeretnék még a megmaradt minimális nyereséget realizálni. Ez azért jó hír, mert amennyiben shortolással csökkent volna az árfolyam, akkor ilyen kicsi forgalom mellett az árfolyamnak lefelé alig szabna határt a kereskedés. Ebből következően, amikor a "potenciális" eladók kitáraztak, akkor a mostani árszint igazi támaszként marad, és így egy építkező oldalazás következhet. Ennek hosszát majd a konkrét gazdasági teljesítmény meg fogja határozni, azaz egy kedvezőbb helyzetben az emelkedés szükségszerű lesz. Ez reményt adhat sokunk számára, hogy ez a részvény "ismét szép lesz  régi híréhez". Ahhoz azonban, hogy újból a 4800Ft-os szinthez közelítsen komoly változásnak kell szerintem bekövetkeznie a gazdasági folyamatokban általában, ezért ennek időpontját én megbecsülni sem tudom. (A különböző TA alakzatokban - sok évi tapasztalatok alapján - én nem hiszek, ahogy több nemzetközileg híres tőzsdei befektető sem hitt).
Ez kizárólagosan a magán véleményem, segítő szándékkal írtam, miután az egyik legnagyobb tévedésemből keresem a kiutat. Talán mások is hasznát vehetik amit írtam akár minusz, akár plusz véleménnyel. Döntsön mindenki szabadon! 
mcbull 2024. 12. 14. 16:59
Előzmény: #9367  zzzoltan
Szia, ennyire nem vagyok benne, sajnos passzolok! Játszom és szórakozom kicsit, de mit- miért, ki miatt vagyunk ezen a szinten nem követem. Többször adtam- vettem cseréltem a nyomdával.  Tudtam mennyiséget gyarapítani, de most nekem is beragadt a papír!
4300,4130,4060 on vettem.  Igaz írtam, hogy kidobom, de osztalékot megvárom!
zzzoltan 2024. 12. 14. 16:36
Előzmény: #9366  mcbull
igen, és a Portfolió szerint a részvény "30 kereskedési nap átlagforgalma 134.071.937 Ft"
Hogy jön ki a matek?
Nem neked írom, hanem az előző hozzászólónak Csikánék nem..." Ez azért nem ezen múlik....
mcbull 2024. 12. 14. 16:01
Előzmény: #9365  Donqatto
Persze, hogy nem sok az ha megindul na, de amikor 1-2 darabbal kötögetik le-fel akkor végtelen! Azt néztem, hogy pénteken jóval kisebb volt a forgalom. 
Donqatto
Donqatto 2024. 12. 14. 15:18
Előzmény: #9354  mcbull
Darabra nem olyan sok az amúgy, csak az összeg ijesztő kicsit 😃
Donqatto
Donqatto 2024. 12. 14. 15:06
Előzmény: #9363  zzzoltan
Csikánék nem szélhámosak, tudják mit miért csinálnak, eddig minden rendben volt körülöttük, ezután sem hiszem hogy eladnák magukat...
Egyedül az volt gáz mikor mondták hogy senki ne adja el a részvényeiket a molnak, de azért ők eladtak egy csinos pakkot 
Bár gondolom az lényegében kötelező jelleggel volt nekik "megmondva"
zzzoltan 2024. 12. 14. 13:46
Előzmény: #9356  mcbull
Mindenek előtt szeretném leszögezni, keményen az emelkedésben vagyok érdekelt, annál is inkább, mert longos pozícióban fentebb beragadtam! Sajnos nem voltam körültekintő és nem jártam körbe a "jó céggel" kapcsolatos dolgokat. De sebaj, majd kiolvadok vagy leírom a veszteséget a másik részvény nyereségéből. Most, ahogy nézegetem a cég történetét, tulajdonosi körét, nem vagyok optimista, legyen meg ez a jogom. Azt gondolom, hogy a "VIP"-es háttérnek komoly szerepe lehetett abban, hogy a részvény ára több lépcsőben, hirtelen 4800Ft fölé ment. Aztán, ahogy sokasodtak a gondok a befektetési tőke utánpótlás körül (EU pénzek hiánya, energia fogyasztás csökkenése, áremelkedés stb.), cserélődtek a tulajdonosok, - nyilván megvolt rá az okuk, ezért a maradék tulajdonosi háttér még ezen a szinten is, még ha kis nyereséggel ugyan, de értékesít. Nagy tételben nem tud eladni akkor, amikor a napi forgalom általában 20millió alatt van, így "csepegtet". Biztosan elfogy majd ez a tétel is, de a gondom az, mi lesz azután a felhajtó erő! A mari néni a konyhából, biztosan nem! (Ha a piacon  nem kell több tojás, akkor sem vesznek sokkal többet, ha olcsóbb lesz). 
Aki tud biztatóbb gondolatot írni szívesen veszem, talán többek nevében is kérhetem.
Köszönöm!
mcbull 2024. 12. 14. 11:34
Előzmény: #9361  eszpe2
Tegyük fel, hogy aki most szórja ( is) már adja jóval magasabb szintekről.  Végig tömött mindenkit! Lassan elfogy neki, közben biztosan felszívja a lehullókat. Olvastam egy topikban, hogy mehet még 38xx ig is, ha egyáltalán megtartja!? Aztán tavasszal ATH t csinálunk!
eszpe2 2024. 12. 13. 18:02
Előzmény: #9360  Gabi_bácsi
Aha, tehát akkor Valaki az! 😁
Kicsit rápörögtem most erre, de hétvégén lenyugszom.😁

Topik gazda

tigus7313
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek