Ok. Ha nincs a nagy kiszállónk, szerintem nem lennél nagyon mínuszban. Nov-dec többletforgalom meglesz kb. 5-600 M Ft, ha fél yardos pakkja volt, az lassan elfogy. (Ha nagyobb, akkor még eltarthat pár hétig). De utána szerintem felfelé lesz az irány.
Hasonlóan gondolkodom, most szemezek a nyomdával. Ha azt is beverik 38xx körül beleveszek! Viszont lehet, hogy egymást várják! Egyforma kaka lett, mindkettő!
Kösz az érdeklődést, segítő szándéknak veszem. A 6 hónap csak példa volt. Én általában abban a részvénybe fektetek, amely relatíve mélyen van és az irány longban felfelé várható. Amikor 10-15% hasznot hoz, akkor realizálom az időtávtól függetlenül, ha találok olyan részvényt, amely akkor szintén lent van és várható az emelkedés és átmegyek oda. Ebből következően nincs konkrét időtáv. Így vettem az Alteot, mert akkor a múltbeli esése alapján vártam az emelkedést, mert hogy "jó papír", írták többen. Hittem ebben és sajnos beragadtam 4400Ft körül. Most kivárom, vmikor majd csak felmegy. Másfajta részvényeim is vannak, portfoliót alkalmazok ettől lesz még karácsonykor ebédem....
Még az OTP OROSZ rv alapot érdemes megnézni, mert jelenleg a szankciók miatt kb -95% minuszban van. Ha beköszönt a béke és visszatér moszkvai börze, akkor az orosz energia cégek árfolyama nagyot fog menni. Én vettem egy picit tavaly tavasszal, most +12% körüli plusz úgy, hogy nincs kereskedés :)
6 hónapja szálltál be? Ha igen, akkor 0-án vagy (+oszti), és nem vagy beragadva. Ha nem, akkor ilyen másik tetszőleges időtáv szerintem nem releváns. Mi volt a tervezett időtávod? Ezekben az osztalék nincs benne? Akkor azért Alteo mégis hozott +10% osztit? Pl. 1-3-5 éves távon milyen ez az összehasonlítás? Részvénybefektetésnél 6 hónap szerintem nem annyira meghatározó. (De persze, mai szemmel 1 éve kellett volna OTP és Telekom TL certi). Nem azt mondom, hogy nem lehetett más papírba belenyúlni szerencsésebben ebben a 6 hónapban, de ez az Alteo ~0% azért félrevezető sztem. :)
Próbáljuk meg még egyszer Neki futni hátha sikerül!! Ha ma eladom az Alteót Vagy tegnap.. Azóta mibe fektessek tegnap vagy ma.. Amiket felsoroltál azok nem igen fognak tovább menni! Ennek megadott az irány!!!!
"És melyik részvény lenne jobb?" (Alteonál) Az utolsó hat havi eredmények napjainkig az alábbi részvényeknél, teljesség igénye nélkül: OtP: +26% MTelekom: +25% Richter: +14% Alteo: ~ 0% NO COMMENT!
Tényleg! Köszönöm szépen a tippet! Most nagyon jól sikerült az évem amúgy is lesz adó rendesen! Esetleg ha nagy bukót realizálnék? Megrántanám a költségvetést!:)
Látva a nutex/4ig 400-500 M speki sáska hadat, arra is van esély, hogy egy újabb Kalliwoda célár és portfolio cikkre kitépik a könyvből a nagy eladó pakkjait
Előbb Utóbb elfogy neki már olyan fős részvényekben sincsenek eladók mint a Master… Ez a csicska meg el akarja adni olcsóbban akkor meg megvesszük tőle… Bent állok lejjebb én átveszem tőle…
Jó lenne ha átvennék tőle egyben, mert így hamarosan 4k alatt lesz a jegyzés.. A funda rendben van, a hírek is megérkeztek mint olvashatjuk, de így esélytelen emelkedni hogy rommá pakolja a barma a könyvet!
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.