Így van, valaki ésszel száll ki. Közben lassan kioldalazunk a rövid távú csökkenő csatornából, gyanús, hogy 2600 volt a korrekció alja. Augusztusban jelentés, szerintem innen lassú emelkedés jöhet.
Szerintem a 2610 / 2680 szinteken 2000 db-os árjegyzői pakkok lehetnek (néhányan ráállnak még párszáz darabbal.) A múltkori 17,5k eladó helyén most kb. 6,5k van 2700-ig. (árjegyzővel együtt)
Én is az 5 éves grafikont alapul véve írtam azt hogy rajta tartom a szemem és ha ma nem tolják fel az árat mielőtt lépek már benne is lennék. És pont ezért kérdeztem inkább mert 2022-ig a kezdeti nagymama tempót leszámítva nagyon jól ment az árolyam. Utána meg elveszett a lendület. Nem értettem. Ez egy újabb nagyon hasznos válasz volt, nagyon szépen köszönöm hogy leírtad!!
Régóta vagyok részvényes az Alteoban, így némi óvatos szerénykedés után mondhatom, van némi rálátásom a részvényre. Fundát tekintve egy rendkívül stabil, nagy lehetőségekkel teli cég, innovatív megoldásokkal (szabályozói központ, MI technológia, energiatárolás területen K+F tevékenység) egy rendkívül jól jövedelmező és trendi iparágban. Azt, hogy megvette a céget egy nagyobb szereplő, legyünk őszinték, várható volt. Hogy ezt a nagyobb céget MOL-nak hívják, a vérszagra (vagy pénzszagra) előbukkanó úrfikat pedig Jellineknek és Tiborcznak, az pedig sajnos vagy sem, hazai adottság. Én ettől még nem temetném a céget, sőt, privát véleményem, hogy több éves időtávban többszörözni fog az árfolyam a jelenlegi szintekről is. Az eredeti kérdésedre, hogy miért esik az árfolyam december óta? Én, régi tőzsdésként megtanultam, hogy részvényben csakis hosszútávban érdemes gondolkodni. Lehet persze rövidtávon is nyerni, akár szemmel látható összeget is, de az rulett kategória. Vagyis ha hosszú távban gondolkodsz te is (3-5 év) akkor javaslom nézz rá az alteo grafikonra 3 és 5 éves időablakban és utána térjünk vissza a kérdésre. Lehet a sokaknak végtelenségig soknak tűnő, december óta tartó időszak, csak egy kis korrekció? Az idő eldönti, én mindenesetre folyamatosan, veszem a részvényt, mert látom benne a perspektívát.
MOL beszállásának pozitív hozadéka lesz a MOHU miatt, ami július elsején indult. Tiborcz meg azért szállt be, mert tudja, hogy komoly EU-s pénzek jönnek ebbe az iparágba
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.