Akkor most már figyelünk rád Beze, és légyszíves előre jelezd az mtel vételi szándékodat:) (én is jelzem neked, ha ricsit akarok venni, igaz nem akarok mostanság):)
A 3 éves giga felfele menő szakaszban most vagyok benne harmadjára. Eddig akármikor belevettem, szakadt lefelé és vagy mínuszban vagy nullában adtam el. Most se lesz ez másképp úgy látom. 😀
Hát szerintem a certizés életveszélyessé vált ennél az illikvid papírnál. Ha igaz a feltételezés, hogy egy szereplő tudja az árfolyamot befolyásolni (oda tenni, ahova akarja, mert mindkét oldalon ő àll), akkor minden certis nagy bajban van... bármelyik irányban is áll.
Jó napot! -EBMTELTL33 kiütése -1 709. Ft-hát nem tudom leszúrnak-e érte. Tőkeáttét itt már 21- feletti! De nincs nagy forgalom a certikben, tehát tartják a tulajok. Private Banking 2-hónapja írta,ha 1812 ft-os trendvonalat töri-100-120 ft lehet benne lefelé. Még igaza lesz-igaz lassan történnek a dolgok.
valóban, az eredménytartalék, ahogyan a nevében is benne van az eredményből megképzett tartalék. Ezt a cég később felhasználhatja a működésére is. Viszont az eredménytartalékba helyezett összeg már adózott pénz, így akár hitel felvételével, de bármikor kifizethető osztalék formájában és csupán az arra vonatkozó adóteherrel.
Biztos vagy benne, hogy jól értelmezed az eredménytartalék fogalmát és jelentőségét? Még az AI is félreérthetően fogalmaz, ha valaki rákeres. Én inkább ezt nézném: https://hold.hu/lexikon/eredmenytartalek-felhasznalasa-kiszamitasa-jelentese/ Tévedés azt gondolni, hogy ez az összeg a cég kasszájában van és bármikor bármire felhasználható. Hogy mi van a cég kasszájában, az mérleg eszköz oldalán látható (pénztár, bankszámla, esetleg értékpapírok. Az eredménytartalék már be van fektetve a cég működésébe, tartós eszközeibe, nem lehet onnan gyorsan csak úgy kivenni és értelme se lenne.
Mtelekom