Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD ma, 11:13
Előzmény: #46397  Boby
felőlem sitteljenek mindenkit is aki eddig parlament vagy hivatal környékén volt, pezsgőt bontok.
De attől még a visszadedett összeg max egy év eredményében mutatkozna meg, nem az ország helyzetét változtatná meg.
Szóval ja, a zemberek fogják megfizetni, mint mindig mindent.
signal2
signal2 ma, 10:47
Előzmény: #46396  Boby
Egyetértek. Annyi, hogy az Euróval lenne egy védöernyö, ha gáz van, de ugyen, ha nomrálisan kormányzunk, elvileg nem lehet gáz. A HUF-nak mindig lesz egys felára az Euróhoz képest. Ezt tudnank megnyerni az Euróval.
Boby
Boby ma, 10:45
Előzmény: #46397  Boby
A választás előtt még úgy volt,higy ha győzünk,akkor majd mindenki munkája és érdemei szerint fog részesülni,erre most jön Nomad és bemondja,hogy a nagy lóf@szt! Mindenki marad a f@sznak azon az oldalán,ahol eddig is állt. Ez az élet megdönthetetlen rendje!
Boby
Boby ma, 10:38
Előzmény: #46393  N0MAD
"Illetve ha alap hogy  "nea zemberekkel fizettessék meg" akkor ki mással."
Lehet, hogy idealista vagyok,de én azt gondolom,hogy fizessenek a bűnösök. Ha abban egyetértünk,hogy faszság a dízel pénz,ha abban egyetértünk, hogy hülyeség a rezsicsökkentés,merthogy fizesse mindenki a saját számláját,akkor nem értem, hogy miért nekem kellene orbán,matolcsy, vagy varga számláját fizetnem!? Te érted!? 
Boby
Boby ma, 10:29
Előzmény: #46394  signal2
Részben egyetértek veled. Talán kompromisszumra is tudnánk jutni. De szerintem abban biztos kiegyezhetünk, hogy ha valóban felelős és összehangolt fiskális és monetáris politika folyna az országban,akkor végső soron mindegy lenne milyen nevű valutával fizetünk a boltban,de ha már mindegy,akkor akár az euró is lehetne az.
signal2
signal2 ma, 09:15
Előzmény: #46392  Boby
Ez elröe vetíti, hogy a kutatás brutálisan, exponenciálisan fel fog gyursulni, Annak vége, hogy egy kutató ugyanazon a problémán kotlik évtizedeket. Izgalmas lesz, pl. egészségügyben mit jelent ez, vagy anyagtudományban. Még sokkal gyorsabb esz a változás az életünkben, csak tudjuk agyban lekövetni.
signal2
signal2 ma, 09:13
Előzmény: #46391  Boby

Én mindenképpen hosszútávra gondolok, amikor elönyökröl írok. 
A növekedési áldozat alatt valószínüleg azt érted, hogy csökkenteni kell a hiányt. ami ugye fiskális szigorítás, illetve azt, hogy túl erös lesz esetleg a forint. Elöbbire azt tudom mondani, hogy szerintem valójában költségvetési egyensúly kellene, nemhogy kisebb hiány. Tehát euróbevezteés nélkül is azt vallom, hogy minél gyorsabban csökkentsük a hiányt akár 0-ra. Miért? Azért mert az utódainkra így tudjuk felelösen hagyni az országot. Magyaországon különösen javasolt a hiány gyors csökkentése, ugyanis itt a hiány nem a jövöt megalapozó, értékteremtö kiadásokra megy el, mint pl. oktatás vagy közinfrastruktzúra, innoováció, hanem szzimplán folyó kiadásokra. Embrek százezrei, ha nem milliói vannak eltartva az állam által úgy, hogy nem áll vele szemben egyenértékü munka vagy hozzájárulás. Aztán ez a pénz elfolyik külföldi utakra meg üzemanyagra. A statisztiká lesújtóak a beruházásokat tekintve. Mind az állam, mind a magánszektor keveset ruház be, keveset fejleszt, mégi hatalmas a hiány. Ez nem fenntartható, életveszélyes, felelötlen. És kibaszás as jövö generációival.
A másik a HUF erösödés. Egyrészt a rendbe tett államháztartás nem jelent automatikusan HUF.erösödést. Megfelelö monetáris politikával szépen kordában lehet tartani. Pl. dinamikus kamatcsökkentésekkel, majd tartósan alacsony kamatokkal.
Összességében egy alacsony hiány + átstrukturálás folyó kiadásokról beruházásokra + laza monetáris politika = potenciálisan javuló makrogazdasági felt´telek, olcsóbb finanszírozás. 
Egylöre ezt gondolom.
N0MAD ma, 08:41
Előzmény: #46392  Boby
Hátha tisztázni tudja hogy évtizedes forintgyengítés szidása után a stabil forint hogyan lett ellenség, ami mármár az erősödő forint rémképét villantja fel.
Illetve ha alap hogy  "nea zemberekkel fizettessék meg" akkor ki mással.
Boby
Boby ma, 06:05
Előzmény: #46391  Boby
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260909/az-openai-szerint-az-ai-nak-mindossze-88-ora-alatt-sikerult-megoldania-a-vilag-egyik-legnehezebb-matematikai-feladatat-861428?amp
Amúgy meg ki tudja mi lesz 2030-ban, lehet már úgy fogunk táncolni ahogy az AI fütyül 😊
"Az OpenAI bejelentette, hogy mesterséges intelligenciával megoldotta a Navier–Stokes-egyenletek körüli, közel kilenc évtizede nyitott matematikai problémát."
Boby
Boby ma, 05:49
Előzmény: #46382  signal2
"Az euróbevezetésnek leginkább pénzügyi előnyei, nem pedig költségei vannak."
De egy túl erős árfolyamon való csatlakozásnak,ami túl korai is, annak növekedési áldozata is van,ami viszont visszahat a munkahelyekre,azon keresztül pedig a pénztárcákra is. Én úgy látom két szemlélet kezd kibontakozni erről a közbeszédben. Az egyik a fiskális,rövid távú megközelítés, a másik pedig a reálgazdasági hosszú távú megközelítés. Szerintem még ha feltételezzük is,hogy mindkét megközelítést hirdetők a legnagyobb jóindulattal mondják amit, kibékíthetetlen ellentét fog feszülni a két tábor között a következő, meg még azon túli években is.
Bandita ma, 03:01
Előzmény: #46383  GajdicsNemErti
Néztem múlt héten a Mellárt, ahogy egyetért és debil szinten érvel az 5ezres sztori mellett. 
Gratuláltam neki, ezúton is.
kkv14 vasárnap, 23:30
Előzmény: #46386  ktamask
" Akik hozták, azok viszik "  így szokott lenni , -mondták a visszatérésről.     Addig  meg számolgasd  a 35 forintokat.
kkv14 vasárnap, 23:23
Előzmény: #46379  Boby
Na miért?
ktamask vasárnap, 22:20
Előzmény: #46385  Freszelés

Nézd: havi 1 kg LIDL kávé (mondjuk a Bellarom Extra Dark Roast vagy van most ez a Barista Espresso).
Ha ezt tudtam volna 1 évvel ezelőtt, lecseréltem volna a benzines autómat dízelre.
:D
Amúgy szerintem is parasztvakítás.
Aki napi szinten jár mondjuk 70km-t oda meg vissza, akkor havi szinten alsóhangon megy 2*70*20 munkanap: 2800 km, 28 egység, 5 literes átlag fogyasztásnál, vagy legyen 7, két példa
28*5=140 lityó üzemanyag 5000 .et elosztva ezzel: 35 Ft-ot spórol. literenként.
28*7=196 lityó üzemanyag 5000 et- elosztva ezzel: 25 Ft-os spórol literenként.
Úgy érzem ezen múlik a világ sorsa.
Én meg benzinesként, ami a fixált idején 595 volt, DE Petike szerint lehetett volna 480, mert Péter nagy arc, a szavak ember, aztán most a 625 vs. 25-35 előbbi példák, lehetne most is 595. Csakhát ugye a költségvetés, így is -7,5% minek is az alá lőni, vagy MÉG fölé, a forint így is bünteti magát.
Csak be kellene vezetni egy árrésstopot aktuális ár -benzin -30 Ft, dízel -50Ft.
spread től függően akár -30 -60, ahogy csökken a spread -30 -40, -30-30, stb. sorolhatnám.
Elszámoltatás: hol vannak a MRD-ok: A tettesek? JA , Orbán beköszönt: Visszatértem má megint jön l..opni? Vagy mi van? Beáll Lőrinc mellé vízcsövet meghúzni?
Freszelés vasárnap, 21:16
mi a szrszrnak kell ilyen ötezerforintos beavatkozásokat csinálni? akinél ez dönti el hogy beül-e a kocsiba vagy sem az ne tartson kocsit, mert láthatóan nem engedheti meg magának. tessék tömegközlekedni. igen. akár vidéken is. ha meg a kocsi pénztermelő eszköz (munkábajárás), akkor meg nem ötezer forinton fog múlni.
+1 semmitsemérő kezelni, intézni, adminisztrálnivaló hülyeség. gyűlölöm az ilyeneket. tiz forint ide, ezer forint oda, ha kitöltesz 3 formanyomtatványt, akkor 32 forinttal olcsóbban kapja a gyerek az ebédmenüt, de ha három másokat is bead félévente, akkor kap még 59 fillér támogatást 3 ajtós piros színű konyhakredenc lecserélésére 400 fő alatti elmaradott településen a február hónap vasárnapjain, ha az igénylő jele az oviban alma volt.
GajdicsNemErti vasárnap, 21:14
Előzmény: #46381  Boby
Az euróbevezetést viszont eléggé egyoldalúan látod. Én se sietném el, sőt felelőlem aztán maradhat örökké forintunk, de az euróbevezetés is mellett vannak erős érvek. Ez nem fekete-fehér kérdés, mint mondjuk a szélerőmű-építés, aminek az ellehetetlenítése hazaárulás volt a kolostordisznó részéről, merthogy "tönkreteszi a tájat", ennyi volt az érv. 
GajdicsNemErti vasárnap, 21:11
Én szoktam prolizni, de itt teljesen egyetértek Zsiday-val, így gondolom most veled is :)
signal2
signal2 vasárnap, 20:19
Az euróbevezetésnek leginkább pénzügyi előnyei, nem pedig költségei vannak. Tán ezért nem azt mondja ezzel kapcsolatban, amit te gondolsz.
A 2030-at, de még a 2032-t is valószínűtlennek tartom egyébként. Nem lesz elég vér a Tisza pucájában, hogy gyorsan csökkentse a hiányt. Pl. a nonszensz adókedvezmények és mentességek megnyirbálásával, haszontalan támogatásokegszüntetésével, többkulcsos SZJA-val, magasabb TAO-val, stb. Pedig az kellene. 
Boby
Boby vasárnap, 19:55
Előzmény: #46380  Boby
Idővel egyre többen látják majd be,persze addig a bűntársak elégetnek még néhány millárdot a forint védelmében,de mi ez ahhoz képest amit még a jegybankon kívüli pozíciójukban qrtak el!? Így is úgy is mi fizetjük meg! Nem igaz!? A közvélekedés úgy is az,hogy ez dukál nekünk.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek