Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bianco kedd, 13:47
Előzmény: #40913  ktamask
Azzal szerinted nem érdemes számolni, hogy bedurran az infla aprilis után? Mert ha igy lesz, akkor egy 3 hónapos dkj-ból kiszállva -ami most 5.7% éppen- akár jól is járhatok? Beindulhat a bónusz , a dkj...A fixnél 6% amivel ténylegesen számolhatok, ha marad az 1%.
Marad?
ktamask kedd, 13:38
Előzmény: #40917  Angelo

már 1-14
Én már egy ideje tőzsgézgetek, nem tőzsdézek, tőzsdézgetek.
Ott néha megtanulja az ember, főleg ha shortol, amikor a legnagyobb összeomlást várod, akkor jön a világmegváltó emelkedés.
Mert a befektetők felülkerekednek a félelmeken, és/mert látják a fényt az alagút végén.
Te nem látod, amivel nincs is probléma.
Én látom: ezért shortolom a Nasdaq-ot, mert még messze van:D. De majd eljön az az idő, amikor előbukkan a fény, amiben te nem hiszel.
Az élet megtanítja idővel: azt az irányt kereskedd, amerre visz, és nem azt, amiben hiszel.
EUR HUF 410-380. Aki a gyengülésre fogadott, az hibázott.
ktamask kedd, 13:34
Előzmény: #40917  Angelo

1 pozitív 8 negatív.
Szinte mindenki kamatcsökkentést vár, akárhogy is állunk. (kkv biztosan, párttól függetlenül: ezt én mondom, nem kkv)
Ha megnézed a FED politikáját, már túl vannak kb. 5db 25bp-s csökkentésen, USA GDP relatíve jól alakul.
A lengyel kamatszint jóval alacsonyabb, ők is rallyztak egyet. Fenntartható-e ez a rally további "hígítás" nélkül, az majd a jövő zenéje (a román példa jól mutatja, hogy talán nem)
KSH infláció így vagy úgy, tegyük hozzá az árrésstop mondjuk 2%-al, így a 2,1% körülbelül 4%, még akkor is magas, de tavaly meg 5,5%-al nyitottunk.
4 vs. 5,5% alacsonyabb, 6,5%-os alapkamat mellett, tehát az infláció ilyen módon is csökkent.
6%os alapkamatnál mennyi lenne az EUR HUF? 390?
A dodós befektetőket nem fogja érdekelni ,ha közben a dollár gyengülésen meg 20%-ot rallyztak, mi az a +3%? 
2db 25bp-s csökkentés dobna a GDP-n, talán javulna valamit a helyzet, akármit.
+ a forint gyengülésből profitáló cégek ismét tapsolnak 380-390 3%-al több bevétel, akárhogy is nézzük.
2 legyet egy csapásra, még akár a forint kárára is. Dupla növekedési faktor-lehetőség.
Amivel vagy élnek, vagy tényleg kártyavár, a legtetejéről indulva
Angelo kedd, 13:10
Előzmény: #40916  ktamask

Ha maradnak, akkor búcsút inthetünk a kamatcsökkentési várakozásoknak. 
Persze lehet elkezdik, de nem sok idő fog eltelni és visszaemelik. 
Legalább annyira nem vagy képben itt mint az államadósságokkal.
Abban sem vagyok biztos, hogy a TISZA nyerése esetén, elkerülhetjük a leminősítést, ezt már a fidesz elintézte. 
Fidesz marad akkor baj lesz itt és nem kicsi, velük már egy újabb 4-év nem fog menni. 
Besokaltak tőlük az EU-ban, hitelminősítők is és a befektetők is.
Most jön az az időszak, ha maradnak akkor a Magyarországot a helyére fogják tenni és ez egy nagyon fájdalmas kijózanodás lesz. 
ktamask kedd, 12:51
Előzmény: #40915  Angelo

Ha a Tisza nyer, befektetői bizalom helyreáll: kamatesés: miért DKJ-t vegyen fixmáp helyett?
Ha a FIDESZ nyer, akkor sem elképzelhető egy kamat-hozam csökkenés? dehogynem.
Angelo kedd, 12:43
Előzmény: #40913  ktamask

"Ha a FIDESZ nyer, marad a mostani pazarlás, a fixmáppal jó üzletet csinált, főleg ha még kamatcsökkentés is jön."
Tévedsz és nem is kicsit. 
Ha a fidesz nyer, akkor sem maradhat már a pazarlás a pazarlásnak az árát kell kifizetni, kamatostól. 
"fájni fog"
Ha pedig az ellenzék nyer, akkor sem lesz sokkal kellemesebb a számlát a fidesz már megcsinálta és kormányváltás esetén is, kamatostól lesz kifizetve.
Annyival lehet csak jobb a helyzet az ellenzék nyerése esetén, hogy nagyobb EU. transzferek érkezhetne és helyre állhat a befektetői bizalom, de ez egy hosszú folyamat lesz és addig szívás lesz, pártállástól függetlenül mindenkinek.
ktamask kedd, 12:12
Előzmény: #40911  Capi

B opció kolléga?
2 hónap alatt a fixmáp 1,16%  +ban van, még ha vissza is akarja váltani, 0,16%-ot nyert.
Ha a FIDESZ nyer, marad a mostani pazarlás, a fixmáppal jó üzletet csinált, főleg ha még kamatcsökkentés is jön.
DKJ 5,5% körül ad (éves szinten), míg a fixmáp 7% (értem,h -1%, ha visszaváltja),de ha nem, minek DKJ?
Ha kamatcsökkentés jön 2 is áprilisig, DKJ-be belecsattintotta a  pénzét, fixmáp talán leballag 7%-ról 6,5%-re, várható? Ki tudja, akkor a DKJ-vel beszivatta magát. Mert ha kiveszi előbb, még bukik is rajta.
ktamask kedd, 12:10
Capi
Capi kedd, 11:59
Előzmény: #40908  Bianco
B opcio
slash2 kedd, 11:57
Előzmény: #40908  Bianco
Áprilisig semmiképp se várj. Ha élethelyzet miatt ( kell a gyerekednek lakás stb) szükséges  akkor ingatlan. Olcsóbb már nem lesz semmi. De drágább sem. Befektetésre ingatlan mai áron: nem.  
Ha ez nem opció:  50-80% fixmap, többi euróba.  
Angelo kedd, 11:56
Előzmény: #40899  FR73

Jól gondolod, nincs benne a tőkém 1%-a sem, de ettől még keresek. 
Az, hogy nagyobb tőkével kereskedni bármelyik irányt, azt én is kockázatosnak tartom DT-vel.
A longra ott vannak az indexkövető ETF-ek, de azokat csak a nagyobb esések után érdemes venni.
Bianco kedd, 11:43
Fél órája agyalok és matekozok.Gondoltam, megkédezem a nálam okosabb, felkészültebb és főleg nagyobb jós tehetséggel megáldott fórumtarsakat.
Egy relative nagyobb összeg befektetéséről kell döntenem a hét folyamán.
A opcio: Veszek 7%os fixet,  amíg lehet, bekalkulálandó a kamatcsökkentést. Fogalmam sincs,mennyi esélye van a gyors lezárására.
B opcio: Várok, aprilisig, h milyen irányt vesznek a történések, addig DKJ-ban tartom.
C opcio  eurot veszek, v valami szerényebb ingatlant 
Bc, reszveny,stb kizárva.
Ti hogy látjátok?
mab kedd, 11:24
Előzmény: #40888  ktamask
"Diverzifikálás, erről nem írnék semmit:D mert én keresem A legjobb helyet."
.
Akkor melyik az az egy állampapír amiből 100%-ot szeretnél tartani? 
Second Wave kedd, 09:36
Előzmény: #40900  zotlan
ktamask kedd, 09:03

Nekem az az érdekes, ha USA fele kacsintgatunk, az a baj.
Ha Kína fele, az a baj.
Ha még mindig erőltetjük az orosz olajat és gázt, az a baj.
Ha a horvátoktól akarunk olajat, az is baj.
"Megint nincsen rajta sapka" eset.
N0MAD kedd, 09:01
Előzmény: #40902  ktamask
Ha bent maradunk az euban igaz lehet. 
ktamask kedd, 08:58
Előzmény: #40901  FR73

3 éve hallom,h jön a 498.
Ő meg 600-at jósolgat, miközben mindenki a 436 korrekciójáról beszél.
Egyesek 350-et is beleláttak, függetlenül attól,h ez kinek jó.
ktamask kedd, 08:57

Erről amúgy mi a véleményetek?
Előbb lesz EURÓ, mint EUR HUF 600.
FR73 kedd, 08:45
 Milyen időtávra tippeled a 600-at? Kereskedd le.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek