Így,h a PMÁP 80%-át átváltottam ,és a további 5% repül ki, már kevésbé érdekel. 2% körüli inflációt vártam már hetekkel ezelőtt beírtam, matek, lett 2.1 Végleg beütötték a szeget a kopiba nálam a PMÁPnál, pedig tényleg én voltam a legnagyobb kitartó, tegnapig, bár már 3-4 napja is átváltottam a felét. Egyszerűen annyira adta magát, hogy alacsony lesz, de már látom előre a plakátokat, "MEGCSINÁLTUK", dehogy csinálták meg, matek. Muternek is írtam 2,1 után jön esetleg 3 hónapig 3-3-3, majd 5 végig, az 3,75%-os infla átlag az idei évre, legyen 4%, még akkor is csak 5,5% a PMÁP, "de majd elengedik" az inflációt, ezt hallom 1.5 éve. Ha elengedik BMÁP tapsol, FIXMÁP sem szomorkodik, mert ha mégis elengedik, kamatcsökkentésnek búcsút inthetnek, megy vissza a kamatka 7%-ba, vagy a 6,5%-os MÁP+ba. 2026-2027 biztosan 1-1.3-al kevesebb a PMÁP. (bár ugye itt volt most egy -1%) 2027-2028 kb 2%-al. 2029 és 2030 kamatfizetések, ami vagy visszahozta volna a különbözetet, vagy nem. Döntést hoztam, "talánra" inkább a 7%, az a tuti.
Ha az infláció még nem „tartósan alacsony”,és a forint érzékeny,akkor az óvatosság erősebb valószínűség, mint a „viszket a tenyere” típusú döntés.Saját egyéni vélemény.
Ha a dezinfláció egyértelmű, tartós és széles körű, nő a kamatvágás esélye.Ha még hullámzó vagy bázishatás hajtja, inkább kivárás lehet a cél.Az MNB különösen érzékeny az árfolyamra. 25 bp önmagában nem drámai,de ha külső kockázati hangulat romlik, akkor erősítheti a forintgyengülést.Külső kamatkörnyezet Fed, EKB ,ha az EKB és a Fed kivár, ilyenkor az MNB sem szeret nagyon „előreszaladni”.
ökonómia 101 A kenyér egy érdekes jószág, felvitték az árát és a szegények még többet vettek belőle. Fura? nem az. Minden másból vettek kevesebbet, mert kenyérre kellett. Akinek autója sincs meg internete se, az biza meg fogja venni a helyi boltban a kaját. A valós élelmiszerbolti inflációval emelkedő bevétellel. Illetve lehet kicsit felette, max kevesebbet fűt.
Nem teljesen mindegy a bevétel? beszerzik kb. ugyanannyiért +100ft-ot ráraknak. Mi nem drágább az Univerben? Minden drágább. Banán 899, szinte soha nincs akció ALDI LIDL 699 alapáron, akcióban 399-499 és még sorolhatnám, minden zöldség-gyümölcs legalább 20-40%-al drágább
Nem kioktatás volt, csak irónia egy abszurd kérdésre. 350 vs 450,3; 10,2 vs 6? Ki tudná ezt megjósolni? Csakis egy üveggömb :-))) ... Kitellem a smile-t, így már jó lesz?
Átlépte az 1 millió forintot a pesti panellakások négyzetméterára, Budán pedig 1,2 millió forintot kérnek a panelek egy négyzetméteréért – írja a Duna House Barométer januári kiadványa.
Dehogy lépte. Most is vannak kerületek ahol boven 1millio alatt vannak a m2 árak.
A Lidl diszkontáruház-lánca az 1970-es években alakult, így volt harminc év előnye, hogy kialakítsa saját beszállítói láncát, ráadásul azt már eleve az EU-s struktúrához igazíthatta.
A vállalatok teljes éves bevételei között óriási a különbség: míg a Lidl egy világméretű óriásvállalat része, addig a CBA és az Univer elsősorban a közép-európai régióra koncentrál. Na, ezért olcsóbb a tej!
A Lidl globális forgalma: 132,1 milliárd euró (kb. 51 000 milliárd Ft).
A CBA becsült forgalma: 1,5–2 milliárd euró (kb. 600–800 milliárd Ft).
Magyar Állampapír tulajok