Főleg az a nagy siker, amikor az egyik "ingatlanjában" (garázsában) 10 százalékot (kétezer forintot) emel a nyugdíjas bérlőjének. Gondolom milyen elégedetten ül vissza a Suzukijába (S-Cross) miután személyesen begyűjtötte a "csepegő mézet".
Családbarát kormány, aki pont a saját céljai szerint cselekszik és ez véletlenül egybeesik a befektetői céllal. Ezzel épp a rászorulók szorulnak ki a piacról, vagy ha lakás kell, adósodnak el még jobban, mint eddig kellett. Javasolnám, hogy vezessük be hitelt 100 évre, hogy még az unokák is fizetni tudják. Engem nem érint, de meglehetősen zavar.
Nem feltétlen hülye aki rosszkor vesz, más a befektetés és más a saját cel. Ha jön a gyerek nehez azt mondani várja ki az ingatlanárciklus kedvezőbb részét :)
Ja, nem tihamérre gondoltam és a kanizsai parkolóhelyekre. :D Pár éve beszéltem ingatlanossal, mondta most volt egy ügyfele (az irodának ahol dolgozott gondolom) akinek valami negyvenkózeli db bp-i lakást kellett eladni egyben mert valamelyik szigetre cuccolt. Valszeg nem kopik fel az alla lakásár csökkenésnél sem.
Oké, lehet hogy igazad van. De akkor ha nem foglalkozik vele akkor miért írja be ide és a feketeöves nyugdíjjas vitatkozók topikjába átlagosan naponta háromszor, hogy " gazdagszom " meg " hab a tortán " és hasonló dolgokat? Sötét teremben falra vetített mozgóképet bámulva olajban pattogtatott kukoricaszemeket ropogtatva cukros fekete löttyel leöblítve az élményt.
“ akinek kell a projekt, az majd belemegy, hogy épít 600 ezer /m2 áron társasházat. Az építőanyag pedig követni fogja lefelé az árakkal.” Klasszikusokat idézve: biztos vagy te ebben?
Meglehetősen. A soklakásos kiadó vagy eladja amikor csókkenni kezd vagy nem foglalkozik vele és kiadja továbbra is. Aki meg nyakig ül a kimaxolt hitelben olyan csunya szavakat fog hallani mint pótfedezet.
Nyilván ezek a senkiháziak az ingatlanárak további emelkedésében érdekeltek. Támogatni kellene a fejlesztéseket és építeni nem luxi, de a panelnél nyilván jobb emeletes házakat fix feltételek szerint. Ezen legyen árrésstop, ne a joghurton. Aztán, akinek kell a projekt, az majd belemegy, hogy épít 600 ezer /m2 áron társasházat. Az építőanyag pedig követni fogja lefelé az árakkal. Csak hát ugye nem akarja ezt senki. A magyarok vagyona 2,5X-ére nőtt. Ja, csak ne számítsunk bele a vagyonba azt a lakást/házat, amiben az ember él és tökmindegy mennyi a piaci ára. Történelmi bűnök és bűnözők.
A 3%-os hitelpóráz nem akadályozza meg az emelkedést. Jó kiszáló lehet ez a panyelosoknak. Átülni egy új vagy közelmúltban épült újba. Én biztosan nem ülnék be egy 60 éves panelba és vaárom hogy 85 évesen mit kell majd rákölteni.
Persze, minden csak emelkedik, a fizetések sehol, minden hitelből, munkahelyek szűnnek meg, az ilyen ki köcsögök mint te, meg élvezik, hogy 1 Ft-ért vett mindent. Idióta barom fasz vagy. Remélem összeesik az egész piac te retek. Személyesen biztos állcsúcson pattintanálak te szarjankó kis köcsög.
Csak mellékszál volt a kontextusban. A kiindulás az volt, hogy földrajzilag máshol vagyunk, mint a törökök. És esetleges jelentős HUF gyengülés miért okozhatna népi euró bevezetést.
Magyar Állampapír tulajok