"Egyelőre megoldották a dolgot úgy, hogy elárasztották az országot mindenféle devizahitelekkel... A jövőt élik fel éppen..." Teljesen egyetértek! Amúgy a kamat kifizetés megtagadásáról sosem volt szó,az idő előtti visszaváltás volt az amire Hathor gondol, csak hát nem egy magyart beszélünk.
Ha a világvégére készülsz akkor ne etf-t és állampapírt vegyél, hanem konzervet, vizet, áramforrást, levegőt és egy helyet 100 méternél mélyebben a föld alatt, lehetőleg a felkapott helyektől távol.
Jól ám. Az előző hetes alj 396.810 Most 396.27-nél jár, gyakorlatilag alázár.Tegnap elmélkedés: https://kephost.net/p/MjAxOTYyMQ.png Bár ez napos, kicsit más értéket mutat (Fx), többet vagy kevesebbet, már nem tudom. Még a 395 csak-csak, de 392? Maximum akkor, ha FED csökkent, de az MNB meg nem, de szerintem akkor ők is csökkentenek.
"azt mondták itt lebeszélők nem lesz kifizetve" Rosszul emlékszel mert senki nem mondta, hogy nem lesz kifizetve, mivel a forintból bármennyit nyomtathatnak... Egyelőre megoldották a dolgot úgy, hogy elárasztották az országot mindenféle devizahitelekkel... A jövőt élik fel éppen... (Egyébként rajtad kívül itt senki nem jajveszékelt, te pedig folyamatosan azt teszed...) "Idáig kaphatta volna mindenki a 18%os kamatot, ha nem pánikol" Na meg kb. 5x-több pénzed lenne, ha az állampapírok helyett Bitcoinban kamatoztatnád a tőkédet... (Szóltam...)
Jól látom, 396,26? Épp járjuk a világot, hát sok mindenre gondoltam, de arra, hogy idejut a forint, bevallom, nem. Mondjuk örülni örülök neki. Előre rendelkeztünk a kamatokról, majd utólag megnézem, de nem izgulok, gondolom a kincstár megveszi, amit megadtam. Ma egy apátságnál 26 fok árnyékban egy sör és 2 szörp pontosan 9 euró volt, abszolút kellemes.
Szetpakolasztam a penzeket es meg maradt egy 2hetes utazas is. Be vagyok készülve a vilagvegere mint a jegkorszakban.. meg egy neadjisten mp erara. Van egy etf es reszveny listam, minden 15-20% esesbe beleveszek kb 25% penzzel.
En nem sajnalom oket. Egyreszt felnott emberek mindennek kovetkezmenye van es abbol tanulnak. Masreszt sok elbizonytalantol elvettek sok penzt. Ennyi jart.
Én vagyok az a “valaki” aki a kisebb kamatokat Máp+ ba rakom. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ez már a kamat kamata, vagy még annak is a kamata, ami oda megy. Az a lényeg, hogyha 50e-nél már kisebb lenne a befektetendő kamat kamata, akkor azt már Máp+-ba rakom, hogy ne aprózódjon el mégjobban a negyedéves fizetések miatt. De még így is 15 féle különböző állampapírba van a pénz és ebbe még a Dkj-k nincsenek benne, illetve Pmáp sincs már, azt mind eladtam.
szerintem van benne némi szándékosság is,h.minel tovább legyen "üresben" a pénzed,ha vki.esetleg még tétova a mit is vegyeket illetően az indulások szétforgácsolása szándékos is lehet,már 1-2 nap is ilyen volumenben milliokat számít
Szintén. Nekem is megjött minden kamat, amit azt mondták itt lebeszélőknnem lesz kifizetve, és már tavaly inkább Ők is eladták, és vettek devizát. Most a devizán is buktak, és a kihagyott kamaton is. Idáig kaphatta volna mindenki a 18%os kamatot, ha nem pánikol. Sajnálom
ledurrantak a pénzek. Megkönnyebültem a kamatot megkaptam a tőkéhez is hozzáférhetek. ,) Kialakítottam kb a végleges privát befektetési portfóliómat. (a cégesek külön téma) Kb 25% devizák 75% Huf A huf nagyobb része webkincstárban ebből kb 53/47% arányban a bónusz és a fix. A tőzsdei számlán van kb 20% aminek a 80%-a deviza. Jelenleg 2féle külföldi részvényem van és szabad eur és 1féle magyar részvény és HUf. Kb szerdáig letisztul utalgattam vettem t+3ak. de kb ez, ez nekem most megfelel.
Hozzátenném, én sem örülök neki, hogy ilyen össze-vissza jönnek a kamatok. 3 féle fixmáp van, aminek 3 a kamatfizetési ideje. 21,24,25 napokra esnek, de legaláb 1 hónap. Legalább ennyire okosak lehettek volna, hogy az első kamatfizetési napot mindegyiknél 25-nek adják meg, dehát na...ilyenek látod. BMÁP meg 26 másik BMÁP 24, meg másik hónap is...:D Amúgy jön SMS értesítés, ha jóváírás történik.
Magyar Állampapír tulajok