Én úgy értettem, hogy ha átrakom a pénzt, ami éppen nem kell: FIXMÁP 2 hónap alatt +ban van. MÁP+ ~ 1 hónap alatt. Ami eleve nem kell, azt átrakom. Tehát ritkán van visszafele irány. Ha mégis így lenne, akkor visszaváltok.
Ha kell pénz, visszautalom a bankszámlára:). És ott leveszek 150k-nyit ingyen havonta. Érdekes amúgy, hogy ezt a 150k ingyenességet nem emelték, legalább a minimálbérhez kellene igazítani. Van az OTP-nek ez a takarékszámlája, ha átpakolom, talán megy rá 1%?:D Vagy annyi se, nem is értem.
Törölted valamelyik hozzászólásomat, no problem. Nem is látom mi volt benne gondolom nem volt fontos. A lényeg a webkincstár tökéletesen átvette a bankszámla szerepét, kb. a 20 évvel ezelőtti késéssel. Aki nem ezt teszi Magyarországon az komoly hibát követ el. Hétvégén nem működik, munkaidőn kívül nem működik, ugyanez volt 20 éve a bankszámlával. Aki pénzügyileg tudatos, az bankszámlának használja a webkincstárt ha kell pénz levesz, ha van pénz, ami pár hónapig nem kell akkor beutal. Én részemről nem foglalkozom a néhány tized százalékkal inkább cashflow tervet vezetek, így nem kell feltörni megtakarítást. Aki nyugdíjas akár a teljes megtakarítást a webkincstárban kezelheti. Ha optimista (hosszabb élettartamot tervez) akkor nem ezt teszi.
Megint beindult a cica harc spiller és az ellentábor között. Spiller van most fügén a topik nyugalma érdekében. Remélem ellentábor ezután nem folytatja, ha igen, Ők is mennek pihenőre. Remélem elégedettek. Valszeg Spiller nem.
"Azonban figyelembe véve a jelenlegi, erősen populista (gazdaság)politikai tendenciákat nagyon valószínű, hogy egy kezdeti kötvénypiaci pánik után a Fed be fog lépni, és maximálni fogja a kötvények hozamát (yield curve control) , különösen amiatt, mert a külföldi befektetők bizalma jól láthatóan elpárolgóban van, amit a dollár folyamatos lecsúszása jól mutat. Nem marad tehát más, aki megvegye a kötvényeket, csakis a Fed. Ebben az esetben valószínűleg megugrik az infláció, beszakad a dollár, de ez az ára a bevatkozásnak. Ebben a forgatókönyvben az USA választhat többévnyi nemnövekedés és a totális jegybanki monetizálás között.És hogy miért írok most erről? Lehet, hogy nem aktuális, és még több negyedév, mire a fentiekből baj lesz, de a kötvénypiacok mozgolódnak: mind a japán, mind a német nagyon hosszú lejáratú állampapírok hozama kúszik fel, és az amerikai 30 éves hozam is tapad az 5%-os szintre (4.ábra). Úgy tűnik, hogy a kötvénypiaci befektetőknek nem nagyon akaródzik az államok végtelen költekezését finanszírozni, és ez a folyamat igen hirtelen be tud gyorsulni. Amennyiben így fog történni, akkor ez a nyár számos piaci szegmensben (hiszen Las Vegassal ellentétben ami a kötvénypiacon történik az egyáltalán nem marad a kötvénypiacon) igencsak forróvá tud válni…"
Magyar Állampapír tulajok