sziasztok ha rögzitettem a számlaszámaimat és látom hogy rögzítésre került , akkor miért nem kinálja fel amikor ki szeretnék utalni? csak az átvezeté lehetséges.
Hitelkártyával nem az éves visszatérítést érdemes nézni, hanem az ingyen felvehető DKJ-k kamatát. Ha mondjuk 3M-val csinálod ez jóval több lesz mint a visszatérítés. Mondjuk 5-6% kamat mellett ez évi 150.000-180.000 pár kattintásért. Pár éve ez könnyebb volt, egyrészt a kamat is magasabb volt meg szinte minden hónapra szépen megvoltak a DKJ lejáratok. Ma többet kéne logisztikázni, ill. néha lejárat előtt fel kell bontani. . Egyébként egyes bankok (pl. OTP) állampapírvásárlásnál nem is adnak visszatérítést.
Az rossz ha a Te állampapírjaid elinflálódnak, az enyémek szerencsére nem csinálják ezt. Persze nem is tőlük várom a nagyobb hozamot, hanem a részvényektől vagy esetleg az intézményi kötvényektől.
Állampapírt vásárlok hitelkártyával. Évente 1x visszatérítés van, bár nem nagy mértékű. Természetesen én kis ember vagyok, szépen lassacskán. Arra elég, hogy a 63%-os részarányt lecsökkentsem valamennyivel. De tény, a visszatérítés maximális összege kicsi ahhoz, hogy teljesen mentesüljek a -1 % alól. OTP-nél 30.000Ft a visszatérítés maximális összege, 1 hitelkártyánál. Kártyadíj+ havi díj évente durván 10.000 Ft. 20.000 Ft lehetne spórolni, amihez durván 3.000.000 Ft értékű PMÁP-ot kell átgörgeti havi szintre elosztva. Ha már kérdezed.
Leírhatnám, hogy én mennyivel zsonglőrködök, de senki nem írja, én sem. Még 1 lakás árával sem, ennyi legyen elég. Ha lakásra nem költenék, akkor garázsra se, de persze ez magánvélemény. Így marad a rongyos állampapírozás. + Tőzsdézgetés, az se rossz ám.
Próbálom pár ember szemét felnyitni és segíteni hogy mások is gazdagodjanak. Ha kevesebb a befektetési tőke, akkor lakás helyett lehet vásárolni pl garázst is kiadásra. Állampapír jó dolog tőke gyűjtésre, de tuti hogy több 100 milliót nem tartanék benne, különben kiárazodnék az ingatlanpiacból. Az állampapír hosszú távon lassú pálya, míg a magyar ingatlanbefektetési gyors pálya a tovabbi meggazdagodáshoz . Pláne amíg Fidesz kormány van. 👍
Nem is rossz alternatíva. Csináltatok egy új hitelkártyát, arra is jár az 1% visszatérítés. Ha eladom a PMÁP-ot, hitelkártyával vásárlok FIXMÁP-ot, a kiutalt pénzből meg havonta visszatöltöm.
Nálam még csak virágzik, de már szedni kell az első terméseket, az esőtől hirtelen nőnek, meg a cukkinik is. Látod csak panaszkodni kellett, hogy esőt nem láttál? És tessék. Július 21-26 között jön több papírból is kamat (FIX-ek + BMÁP), az csoda, hogy nem akad ki a kamat számlálóm. Megy vissza mind 5Y fixmápba + kiegészítem még 2x annyival friss KP, de már 15-én. (hitelkártyából) a kamatfizetés meg jön vissza bankszámlára. Hitelkártya visszatérítés 1% ;-) "csak szólok".:D
"10M-ért vettem a lakást. 40M-t ér most. Nem sokra megyek vele, ha nem adom el. Ha meg eladom, akkor utána meg nem lesz lakásom. Másikat nem veszek 40M-nál olcsóbban." . Ez saját lakás, nem befektetési pénzt termelő eszköz. Én a saját otthont nem is veszem figyelembe a vagyonszámitásnál, mert az csak viszi a pénzt. . "Tihamérnek írtam elsősorban, hogy ez akkor "érdemi" pénz,profit,haszon, ha eladsz 1-et. Addig csak nem realizált "befektetés". . Magyarul a saját otthont kötelezettség. Ez nem befektetési eszkoz, mert nem csinálja a pénzt, hanem viszi. Örökösöknek a halálom után jó lesz. . "Most úgy gazdagszunk, még ha kevésbé is, hogy KP a kezemben, és még több kp lesz évről évre. . Közben meg szépen elinflálódik a tőkéd magyar forintalapú állampapírban. Ingatlanban pedig hosszútávon sokszorozódik a tőke. A bérleti díj egy részét feléljük a másik részét újra befektetjük. Na ez az igazi gazdagodás.
néhány bázisponttal csökkentek a legalább három év futamidejű magyar államkötvények referencia hozamai ma és egy futamidőre sem emelkedtek 3 hónapos ref. hozam: 6.12% (0.00) 20 éves ref. hozam: 7.26% (-0.04), a hozamgörbe kicsit laposodott, meredeksége 1.14%, két hete 1.35% is volt úgy tűnik, a rövid hozamok stagnálnak, a hosszúak egyszer fent, egyszer lent (néhány bázisponttal) beköszönt az uborkaszezon?
Magyar Állampapír tulajok