Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka
Toka szerda, 10:00
Előzmény: #719  vaczak
👍
vaczak szerda, 08:56
Előzmény: #718  Catles1
A gond az, hogy szinte biztosan vannak hasonló döglött hitelek még szétszórva a NER-ben az MBH részéről (Marie LePen támogatását sem hiszem, hogy Marika intézte a hitelosztályról). Van nekem is részvényem, de gyakorlatilag spekaként kezelve, egy nagyobb felrántásra várva. 
Catles1 szerda, 08:38
Előzmény: #717  hekki
Bankmentésre nincs szükség, ennyi távolról sem fogja az MBH-t megingatni, de persze kellemetlen 70B-t bebukni, jobb helyen lenne az a részvényesek zsebében. Szóval a bank szempontjából semmi extra, Matolcsy szempontjából nézve meg jogi/politikai kérdés hogy mit akarnak és tudnak vele kezdeni.
hekki
hekki szerda, 08:35
Előzmény: #715  zotlan
Mi lesz a sztori vége? Állami beavatkozás, bankmentés? Gondolom Matolcsy után nyúlnak, néhány hónap múlva már nyomozni fognak ellene, aztán majd Magyar Péter csukja börtönbe. 
Catles1 szerda, 08:15
Előzmény: #712  Sehmet
Tényleg érdekelne engem is hogy Szerinted számok alapján miért ér többet az MBH jelenleg. Mert eddig tényleg csak Peterbond írt le számokat, amik tényszerű dolgok, Te pedig csak Orbán ellenességgel meg tiltott piacbefolyásolással vádolod (ez utóbbi annyira non-sense hogy még kedvem sincs leírni hogy miért oltári baromság - de mint jogász remélem Te sem gondolod hogy realitása lenne hogy bármi ilyen megállna bármilyen fórumon)
Goncharow szerda, 07:44
Előzmény: #713  Goncharow
(Száraz István rendelkezik pár részvénnyel az MBH Bank Nyrt-ben, úgyhogy lehet fedezete a 70 milliárdos banki hitelnek.)
Goncharow 2025. 03. 25. 15:53
Előzmény: #712  Sehmet
Bocsánat, de én kérdeztem meg. Ő meg válaszolt, vélhetően a legjobb tudása szerint. Szerinted mit szúrt el a válaszában?
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 25. 13:00
Előzmény: #710  Peterbond
Már leírtam, mint saját véleményt, amit nem kötelező elfogadni, de durván nekimenni egy banknak áthallásos, közvetett, árfolyamot érintő következtetésekkel nem célszerű dobálózni, ugyanis ez nem politikai oldal, mint az ORBÁN TAKARODJ, ahogy nyomhatod a véleményedet minden következmény nélkül. 
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 25. 12:56
Előzmény: #708  Peterbond

Ne idegeskedj, nem az "ORBÁN TAKARODJ" topicban vagy, hanem egy tőzsdeiben, ahol nem lehet mindent összevissza írni! Nem azt írtam, hogy az, hanem azt, hogy "lehet". Btk. 411. §. (3) bekezdése..
"Peterbond szombat, 03:10 #664 Mivel latom itt fel se merult a Bankot ennyire erinto tema a topikban gondoltam erdemes megemliteni:
.
"Tátott szájjal olvashattuk, hogy mindez nemcsak az alapítványi vagyont, de a kecskeméti Neumann János Egyetemért Alapítvány közel 130 milliárd forintját és az MBH Bank 170 millió eurónyi (közel 70 milliárd forintnyi) hitelét is érinthette. Forrásaink szerint az ÁSZ jelentése szemfelnyitó lesz, de azért már az is szokatlan, sőt nagyon erős jelzés volt, hogy a BDO könyvvizsgáló visszavonta az elmúlt évek jelentéseire adott auditot.
Hogy mekkora a vagyonvesztés, azt majd meglátjuk, az mindenesetre túl sok jóval nem kecsegtet, hogy a cikk idéz egy olyan szöveget a jelentésből, amelyet Matolcsy György az ÁSZ elnökének írt.
„Bevételi és forrás lehetőségek, valamint a kötelezettségállomány ismeretében az látszódik, hogy külső segítség nélkül a PADME/Optima csoport jelenlegi helyzetének megnyugtató rendezésére jelenleg nem látunk lehetőséget."
.
https://telex.hu/gazdasag/2025/03/19/matolcsy-gyorgy-orban-viktor-mnb-alapitvanyok-vagyon.
.
"Peterbond hétfő, 16:46 Előzmény: #693  Goncharow #694 Csak egy kicsit kell visszalapozni es olvashatsz rola. De eleg nagy vizhangja volt a mediaban is. Matolcsyek az alapitvanyokon keresztul gyakorlatilag eltozsdeztek tobb szaz milliard forintot. Valoszinubb hogy gyakorlatilag kiloptak ceghalokon keresztul egy reszet de egy reszet tenyleg be is buktak tularazott ingatlan veteleken. .
ASZ vizsgalat indult. Mult heten kerult ki. Ebben benne van hogy egy masik alapitvany penzet is belevittek az ugyletbe es amikor nem tudtak neki visszafizetni mert nem volt mibol gyakorlatilag, kaptak egy hirtelen MNB hitelt ( 170 millio EUR, 70 milliard forint)
.
Ennek a hitelnek a visszafizetese az MBHnak minimum kerdesese valt."   

Peterbond 2025. 03. 25. 12:52
De varom a tenyeket Sehmet mitol erne 10.000 et egy bank ami evi 730 forint osztalekot tudd es nyeresege jo esetben is jelenleg stagnal? Milyen jovobeli esemenyt latsz ami legalabb megduplazna az MBH nyereseget ami indokolhatna egy 10.000 koruli arazast? Mely mutatok is amikrol azt allitottad hogy sokkal jobbak az OTP hez kepest pl? Mi alapjan alularazott egy 9 feletti p/e es majd 2 koruli p/bv s magyar bank reszveny?
Peterbond 2025. 03. 25. 12:48
En is elgobdolkodnek leendo befektetok helyeben hogy miert van az hogy Sehmet mindenkepp probalja elhitetni hogy a papir sokat er de ehhez semmi konkretat nem tudd felmutatni es ha mas szamokkal mutatja be a valos helyzetet ott nem az adatokkal foglalkozik csak szemelyeskedik es ragalmaz.
.
Ha volna barmi teny ami alatamasztana amit mond miert nem azt irja le szemben az olyan tenyleg csak hozza nem ertok becsapasara szolgalo szovegekkel mint a " ha a Granit 14 es az otp 25 akkor ez is er 15-t " szoveggel.
Peterbond 2025. 03. 25. 12:42
Előzmény: #706  Sehmet
"ami akár tiltott piacbefolyásolás is lehet, különösen úgy, hogy a véleményedet - saját magad által is elismerten - tényként adod elő úgy, hogy nincs is részvényed."
.
Befejezed a ragalmazast? Mert mostmar tenyleg kezd ubdorito lenni amit muvelsz. Mi a fene tiltott piacbefolyasolas abban amiket leirtam? Bankokat vetek ossze a jelenteseikben szereplo mutatoszamok alapjan.
.
Egy sorat se tudtad eddig vitatni es egy ervet se a sajat allitasaidra. Semmit hogy mi alapjan lenne alulertekelt. Mi alapjan lenne 10.000.
.
Amiket leirtam tenyek. Kiadott auditalt jelentesekbol. Es pont az lenne a fura ha lenne reszvenyem egy papirbol amit tulertekeltnek tartok.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 25. 11:03
Előzmény: #702  buxmester
Köszi, figyelem! És éltem, élek a lehetőséggel mind eladáskor, mint pedig vásárláskor!
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 25. 11:02
Előzmény: #704  Peterbond

Kedves Peterbond! Ne izgulj miattam, tudom, mit és mikor kell tennem - ezekkel a részvényekkel - is, nem kell kéretlen tanácsokat adnod! Venni is fogok, de kivárom, mennyire hat a "lebeszélésed", ami akár tiltott piacbefolyásolás is lehet, különösen úgy, hogy a véleményedet - saját magad által is elismerten - tényként adod elő úgy, hogy nincs is részvényed. Vajon milyen cél vezérel? Amit én írok ezzel kapcsolatban, ahhoz odaírom, hogy csak vélemény.
.
A te, tényként beállított a véleményed akár megtévesztő is lehet, mert mint tudjuk, a vélemény nem azonos a tényekkel, a vélemények szubjektívek és relatívek, tudat, az előítélet által meghatározott saját látásmódok a dolgokról, amit a véleményalkotó saját igazságaként is megélhet. Persze, ha zavarnak a tények, akkor egészen más a helyzet! De a vélemény akkor sem lesz tény!
.
A hozzászólásodból számomra még mindig nem világos, hogy miért érdekel ez a részvénye, ha neked nincs, miért szeretnéd lebeszélni az árfolyamát, miért próbálod a - saját magad által is elismerten - a véleményedet tényként megjelenítve manipulálni a jelenlegi és potenciális részvénytulajdonosokat. De, ha szenzitív területet érint ez a kérdésem/felvetésem, akkor maradjon továbbra is költői kérdés, azonban az ezzel kapcsolatos hallgatás többet mond néha mindennél!
Donqatto
Donqatto 2025. 03. 25. 10:34
Arról esetleg itt tud valaki, hogy az MBH -nak mi köze van az Ober Bankhoz?
Egyik ismerősömnek az osztrák EURÓS bankkártyát az MBH postázta és MBH autómatából kell casht felvenni...Van itt esetleg valami amiről nem tudok/tudunk?
Peterbond 2025. 03. 25. 10:30
Előzmény: #700  Sehmet
1. Ha csak az irna ide akinek reszvenye van ( azaz hisz a reszvenyen ) akkor sose lesz ellenvelemeny. Ha szurkoloi klubot akartok semmi gond. Az ev 360 napjaban megvan.
.
2. Nem kicsit pofatlannak tartom hogy folyamatosan engem vadolsz manipulalassal meg "lebeszelessel" mikozben csak az faj hogy a te felbeszelesednek ellentmond egy velemeny es ellentetben az enyemmel te semmivel sem tudod alatamasztani a te ervelesed csak a sajat politikai inditatasoddal.
.
3. Ha szerinted lesz ez 10.000 sot 12.000 is akkor erdekes hogy nem vasarolod ezeken a szinteken. Mert kotve hiszem hogy egy jol meno ugyvedi iroda tulajdonosnak akinek kulfoldrol es itthonrol is szep nxugdija erkezik ( mind sajat kijelentesed ) nincs par millioja bevasarolni ezeken a szinteken. Mint irtam ha szerinted 10.000 er semmi akadalya reszedrol par millioval felvasarolni addig a szintig. Aztan csak ulni es varni az osztalekot.
buxmester
buxmester 2025. 03. 25. 09:56
Előzmény: #701  Sehmet
Előző záróár6.520
Éves minimum6.200
Éves maximum9.000
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 25. 09:49
Előzmény: #699  kurnyikova
Már volt ez 4.200 körül is - 12.000-es induló árfolyam után, majd ismét 9.000 körül, most meg ismét le. Kezdetben 1,13 % volt a közkézhányad, most pedig 13 %, amit a tőzsdei mozgásokból nem igazán vettem észre, mármint a 12 %-kal történő növekedését a közkézhányadnak. A BÉT-en jelenleg kis mennyiség van, állítólag jövőre akarják bevezetni az összes részvényt (IPO). Ha most lenyomják az árfolyamot, akkor bekövetkezhet a Minsky-pillanat is. Persze, ez csak vélemény.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek