Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa szerda, 17:11
Előzmény: #79717  wgl
Az ilyen kisebb megugrásnál veszik fel a pozikat. Megmagyarázható, hiszen itt is rögtön elhitte valaki, hogy köze van hozzánk. Ha lesz megegyezés, akkor majd beszakad, mert zárni kell. Persze arra is majd kitalálnak valamit. Így megy ez.
Shortelek szerda, 17:06
Előzmény: #79718  GrizzlyG
Ha van mit.
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 16:45
Előzmény: #79692  Murdoch
A villanyt is le kell kapcsolni zselének. Nehogymár a mi villanyunkkal fortniteozzon az azov. 
A gázt is azonnal el kell zárni. 
wgl szerda, 16:42
Előzmény: #79712  Phylaxa
Nem látok erősebb olajár emelkedést.
https://i.imgur.com/ClMd9eD.png
signal2
signal2 szerda, 16:40
Előzmény: #79715  keeper
Jogos, egyedül az USÀ-nak kedvezö a mostani helyzet. Ehhez képest Trump jól eljátsza a békegalambot.
keeper szerda, 16:35
Előzmény: #79714  signal2
Rossz a kérdésfeltevés. Ha ennyinek nem jó a helyzet, akkor vajon kinek jó? A választ gyorsan megkapod, és azt is hogy Z kinek a bábja, ahogy a többi Uniós ország vezetője is a nagy amerikai befektetési alapok, bankok volt vezetői, területi igazgatói  stb. voltak. Ami az Unió és az USA között megy csak színház a plebsnek.
signal2
signal2 szerda, 16:27
Előzmény: #79703  Robben
Ez egy konteo, ami nem igazán logikus. Sem Ukrajnának, sem az EU-nak, sem Oroszországnak nem jó a jelenlegi helyzet és nem jó a haború lehúzódása. Akkor fejtsd ki, hogy pontosan mit mondanak Zelenszkijnek, amit meg is tesz?
Shortelek szerda, 16:26
Előzmény: #79711  Phylaxa

"De szűkebben fogalmazva, igen, Oroszország agresszor. Bővebben, kikényszerítették belőle."
Persze, ezt a muszkák találták ki ürügyként, semmi nem menti fel őket, hogy egy szemét agresszor ország.
Phylaxa szerda, 16:22
Előzmény: #79707  Dehogynincs
Az olajárak az USA-Irán kapcsolat miatt emelkednek, Irán egyre erősebben szorongatja a Hormuzi-szorost és nincs semmi megállapodás közöttük. Számíts rá, hogy tovább fog emelkedni az oil.

Ha megtámadják Iránt, akkor a szoros-t fogják megtisztítani először.
Phylaxa szerda, 16:02
Előzmény: #79706  Dehogynincs
Az egész barátság vezeték dolgot (Nem jön több olaj) megrendezettnek gondolom. Ugyanúgy mint a Balti-tenger alatti vezeték felrobbantását. Ezt most éppen a magyar választásokra időzítették.

Én már az elején leírtam az utolsó kérdésedre válaszomat és nem változott. Nem akarom 100-szor leírni, ha változna, amit kötve hiszek, mert a történések pont erősítették, akkor leírnám.

De szűkebben fogalmazva, igen, Oroszország agresszor. Bővebben, kikényszerítették belőle. Ami pedig erősödött a véleményemben, az pedig az, hogy kizárólag megegyezéssel tud véget érni.
Shortelek szerda, 15:18
Előzmény: #79693  Dehogynincs
Beszerzik máshonnét, tőlünk kevés ment, persze orbáncnak nem kellett volna az patkánykodni az ukikkal.
Shortelek szerda, 15:09
Előzmény: #79696  Murdoch
Ukrajna nem EU tag.
Placi82 szerda, 15:03
Előzmény: #79707  Dehogynincs
Ne bonyoítsd. 
Orosz olajkitetmeles 9.5 miliő hordó kerekitsuk 10 millió hordo/nap. Ez nem a földön folyik el ezt eladjak, ha hiszed ha nem. 
A világ tehát a föld nevezetű bolygó napi olaj fogyasztása 105 miliő hordó naponta. 
Na ha most tényleg sikerülne az amit valójában senki se akar, hogy az orosz olaj kitermeles és export zéró legyen. Ugye ez a mainstream  propagada
Akkor 2 dolog fog bekivetkezni. 
10%olaj hiány lesz naponta ami durván 60$os olaj árakat, kb 280-300$/hordó magassagig lokne 
A dollár 320 Ft rol 450 Ft rá ugorna 
Ergo te a benzinkúton kb adóval afaval együtt fizetnél olyan 2500 Ft /l az uzemanyagert. 
USA ban ugyan ez csak gallonban merik. 
Akkor a FED a kamatot 10%ra is emelgeti hogy az inflációs sokkot letorje, persze sikertelenül. 
Ebből tuntetesek Kormanybukasok és nem a liberálisok, hanem a szélső jobb és a szélső bal jutna hatalomra ) és végül világháború lenne. 
Addig kellene a a hagyni ezt az egész ostoba  hergelest amíg lehet. 
Mert nagy baj lesz.... 

Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:42
Megfigyelő vagyok. Itt egy friss megfigyelés.
Nő a feszültség, ugrik az olajár
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260218/no-a-feszultseg-ugrik-az-olajar-818752#
Az olajárak szerdán közel három százalékkal emelkedtek, miután az Ukrajna és Oroszország közötti genfi béketárgyalások mindössze két óra után véget értek.
_________ mérlegelte? ____
Ezt mérlegelte pártunk és kormányunk?
Jól mérlegelte?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:37
Előzmény: #79702  Phylaxa
Láttam én már illogikus dolgokat. A politikos viszont hajlandók logikasan cselekdni, ha már kimerítették az illogikus lehetőségeket.
A szememben maga az orosz-ukrán háború is illogikus. 
Megfigyelő vagyok. Várom, mi történik. Te mit jósolsz, mi lesz?
Áprilisban viszont beleszólhatok a történésekbe a szavazatommal.
Nem jó előjel a hatalom számára, ha a választások előtt hozzá kell nyúlni a stratégiai tartalékokhoz, emelik a benzin árát vagy ellátási zavarok lesznek a kutakon.
Az orosz agressziót minek tartod? Csupán kérésnek?
xy2003 szerda, 14:35
Előzmény: #79703  Robben
Még jó,hogy oviékat nem irányítják putylerék😁
Murdoch szerda, 14:29
Előzmény: #79702  Phylaxa
Mondjuk alighanem mindkét országgal átbeszélte Rubio, hogy szabad a pálya. Az EU-s elit meg úgy is az ukrán rezsim mögé állt be. Viszont Kárpátaljával csúnyán elbánhatnak még, azaz mégjobban, ezek nem fognak kérni. 
Robben szerda, 14:26
Előzmény: #79695  Sehmet
elmagyarázom, a válasz evidens (ez nem beszólás vagy gúny a részemről):  Ukrajna nem szuverén ország, mert az elnöke egy nyugati báb, tehát azt teszi, amit mondanak, diktálnak neki..bármi áron is...azaz akár az utolsó ukrán katonáig is.. ez van..
Phylaxa szerda, 14:11
Előzmény: #79693  Dehogynincs
Ez teljesen illogikus. Adjál nekem mindent rendszeresen, (nézd meg a vezetékes weboldalt), de én leállítom a nyersanyagszállítást. Szerezd be ahonnan tudod. Erre mondja az ember, hogy ezeknek még a segítség sem kell.

Egyébként pedig nem igazán értem a politikai követeléseket. Nem kérni kellene?
Placi82 szerda, 14:09
Előzmény: #79700  keeper
Nem fogunk kapni a Horvatoktol a csovezetekukon Orosz olajat. Megha Trump meg is engedi nekünk. 
Csak szólok. Ez eldolt. 
Horvat miniszterelnök felulbiralta már az energiaugyi minisztere engedélyét. 
Nézz utána. Friss infó. 
Megegyszer mondom az olcsó  ororosz urali olaj kontra Brent olaj közötti arbitazs is  teszi lehetővé  az EU legolcsobb rezsiarait a kvota alatt. 
Abból van finaszirozva 
Itt Z 3 legyet is üt egy csapasra.....
Valaki sugott neki. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek