Robben

Regisztráció: 2022-01-07 16:22:08

Hozzászólások száma: 240

Utolsó hozzászólás: 2024-07-15 16:01


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikból

A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #3485 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Trollkodj máshol.

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-07-30 20:46-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
ez itt nem egy copy paste fórum, beszélgetésre lett kitalálva. ha nincs mondanivalód, akkor hanyagold. cikkeket mindenki el tud olvasni, ha érdekli.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-11-13 18:56-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Olvasd el az előző figyelmeztetést.
Moderáció:
Felfüggesztés a "Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)" topikban - 2026-06-10 22:52-ig (730 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)" topik #5554 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Légyszi, ne birkázd MP szavazóit!

utolsó 20 hozzászólás

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van hétfő, 16:01
Nagy szerencse, hogy a spanyol válogatott megmentette nekünk ezt az EB-t! 
 Végre egy csapt amely akart és tudott is focizni és megérdemelten győzött! A legkínosabb-gezsánalmasabb pillantok kb. ezek voltak szerintem:
 -amikor a szerencsétlen z agymosott németek úgy döntöttek, hogy csak a magyarok ellen (!) rózsaszínben kell játszani.. 
 - aztán persze evidens volt: ha nem a magyarok ellen játszott volna a német válogatott, és nem holland bíró vezette volna azt mérközést, akkor az első góljuk nem gól, hiszen lökés miatt kapásból le kellett volna fújni azt a szituációt!... 
 - majd aztán később az, amikor az egyik német játékos egy másik meccsen rózsaszínre festett hajjal játszott - szegénykém nagyon szánalmasan nézett ki de itt már csak azt nem érti ilyenkor egy kívülálló, hogy miért érte be ennyivel?!, és miért nem inkább egy legalább vállig érő, rózsaszín női parókában játszott? – hiszen akkor még nagyobb dícséretet kaphatott volna a futballszövetség politikai komisszárjaitól! 
 De felemelő pillantok is voltak: 
 -          komondottan ilyen volt a bezzeg-országaink, tehát: „Bezzegszlovákia, Bezzegrománia, és főként Bezzegukrajna kiesése, utóbbié Rebrovval, az Ftc exedzőjével a kispadján, aki már sz@rfradista korában is mindig úgy nézett ki mint azok a színészek, akiket egyből szokták megkapni a sorozatgyilkos szerepét a filmszereplő-válogatásokon; 
 -          a kimondottan antipatikus és szokás szerint erején felül felhabosított, a valósnál nagyobb tudásúnak beállított francia válogatott  kiesése, élen a gyerekek ijesztgetésére bármikor alkalmasan ronda Kantéval és a szánalmas politikai agitációt folytató Mbappéval, illetve további „szép” honfitársaival együtt -          szintén felemelő volt a spanyolok végig meggyőző, mesterkéltségtől mentes és őszinte, nyerésre játszó azaz nem alibiző játéka (hozzájuk képst nemcsak az angolok, hanem a franciák is szégyelhetik magukat, de nagyon),
 -          és persze a legfelemelőbbet hagytam a végére, ami természetesen a magyar válogatott nagyszerű kontratámadása volt Csoboth Kevin gyönyörű góljával a skótok ellen! A magyar válogatott nem vallott szégyent, mentalitásban viszont még erősödnie kell, Rossinak pedig kevésbé kell a jövőben ragaszkodnia a fejében „már jól beváltnak” tekintett, de nem eléggé játékban lévő (és így a kelleténél többet hibázó) játékosok erőltetésével a csapatban, hanem bátrabban kell hozzányúlnia a cserékhez, akik most is bizonyítani tudták, hogy akár egy egész meccs eldöntésére is képesek lehetnek!
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2024. 07. 08. 12:55
Ki a felelős a futball-Eb tönkretételéért?
Szerző Lantos Gábor6 
Ugyan nincs még vége a labdarúgó-Európa-bajnokságnak, de annyit máris megállapíthatunk, hogy ennyi rossz, alacsony színvonalú meccset hozó tornát rég láttunk. Ezt akkor is kijelenthetjük, ha a hátralévő három mérkőzés - a két elődöntő és a döntő - csúcsfutballal lepi meg a világot. Azt gyanítjuk, hogy mindez csak álom marad ezen az Eb-n. Ám a bajok ennél sokkal súlyosabbak és azonnali megoldásért kiáltanak. Miközben a focigyilkosok szerint nincs itt semmi látnivaló.
2024. június 10. Négy nappal vagyunk az idei labdarúgó Európa-bajnokság nyitánya előtt, tíz nappal azután, hogy a Real Madrid Londonban megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ezzel a győzelemmel a spanyol csapat kijutott a focigyilkosok által kitalált, 2025-ben első alkalommal 32 csapattal megrendezendő FIFA klubcsapat-világbajnokságra. A Real edzője, Carlo Ancelotti a következőket mondta erről: "Játékosok és klubok sem fognak részt venni ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, a FIFA pedig az egész tornáért ekkora összeget akar adni nekünk. Ezen nincs mit szépíteni. Ahogy mi, úgy más csapatok sem fogják elfogadni a meghívást.”
2024. június 11. Egy nappal vagyunk Carlo Ancelotti nyilatkozata után, amikor az olasz edző azt mondta, hogy rosszul értelmezték a szavait, és semmi sem áll tőle távolabb, minthogy visszautasítsa a lehetőséget, hogy a Real Madriddal egy újabb remek trófeáért küzdhessen. Aztán a spanyol csapat vezetősége is kiadott egy közleményt, hogy 
természetesen örömmel utaznak majd el 2025 nyarán az újabb elmebeteg FIFA-torzszülöttre, a 32 csapatos klubvilágbajnokságra.
Hogy mi történhetett azalatt a 24 óra alatt, ami eltelt Ancelotti első és második nyilatkozata között, azt csak sejteni lehetett, ámbátor nem kell hozzá nagy fantázia, hogy magunk előtt lássuk az előbb dühös, majd a telefont megragadó FIFA-főnököket, akik pár szóban helyretették a világ jelenlegi legjobb klubcsapatát. "Nem jöttök? Nem. Nem jöttök? De igen" - nagyjából ezzel össze is foglalható a képzeletbeli beszélgetés lényege.
2025 nyara (lehetett volna) az a nyár, amikor a foci éljátékosai megpihenhettek volna kissé. 
Egy évvel a most zajló, 24 csapatos és több mint 4 héten át zajló Európa-bajnokság után és egy évvel a 39 napos (!) és 104 (!!) mérkőzést hozó labdarúgó-világbajnokság előtt.
Pihenés? Ne röhögtessük ki már magunkat. 2025. június 15. és július 13. között az Egyesült Államokban lesz az első alkalommal 32 csapattal megrendezett klub-vb. Azaz: a világfutball élcsapatainak játékosai egy év alatt két világbajnokságot játszanak le egy akkora országban, ahol a meccsek mellett elképesztő mennyiségű utazás is vár majd rájuk. 
Ezt a kis epizódot csak azért említettük meg, hogy érzékeltessük: a világfutballban zajló folyamatok nagyon károsak és rossz irányba mennek. Ha visszatérünk Európába, az UEFA épp most változtatta meg a Bajnokok Ligája lebonyolítását - még több meccs, még nagyobb terhelés vár a játékosokra. Akik soha nem szólnak vagy ha igen, a hangjuk nem elég erős ahhoz, hogy a sportág vezetői megrettenjenek. Természetesen ilyenkor azonnal előveszik a "ne sírjanak a milliárdos focisták, hanem futballozzanak" kártyát. Ebben is van igazság, de amikor már egy-egy torna rovására megy a dolog, akkor érdemes lenne elgondolkodni.
Mindez csak felesleges akadékoskodás?A mostani labdarúgó Európa-bajnokság azonban nemcsak attól rossz, mert ezek a káros folyamatok megállíthatatlanul gyűrűznek be a sportágra. Rossz azért, mert a sportág megmentőjeként aposztrofált videóbíró sokadszor mond csődöt, rossz azért, mert egyes csapatok játékosai megint hullafáradtak,
rossz azért, mert egyes csapatok gyáva edzői olyan szintre emelték fel a kudarckerülést, amelyre még soha nem volt példa. Ennek élharcosa az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate, aki egy nézhetetlen Anglia-Svájc-negyeddöntő után azt meri mondani, hogy a csapata kiválóan küzdött, hogy a játékosai igazi hősök. Mit mondjanak azok a franciák, akik úgy mentek be a legjobb négy közé, hogy eddig egyetlen akciógólt sem lőttek, az eddigi 5 meccsen 3 gól áll a nevük mellett, abból kettő öngól, egy tizenegyes. Mi lehet a válaszuk az olaszoknak arra, hogy jöhetett ide minden idők egyik leggyengébb itáliai válogatottja, amely egy 98. percben szerzett gólnak köszönhette, hogy túlélte a csoportmeccseket? Milyen választ kapunk a nevetséges "Aranygenerációnak" nevezett belgáktól a szinte megmagyarázhatatlan teljesítményükre? Milyen Európa-bajnokság az, amelyen még mindig egy, előzetesen "senkit sem érdeklő" török-grúz meccs a legjobb? Miért van az, hogy azok a csapatok mutattak be eddig jó focit, amelyek semmilyen komoly céllal nem jöttek Németországba?
Ha ezeket a kérdéseket feltennénk a VIP-páholyban tapsoló UEFA-vezéreknek, nem nagyon értenék, miről van szó. Megkockáztatjuk: azt sem értik, mi a probléma, hiszen ezeket a kérdésfelvetéseket csak néhány ostoba újságíró folyamatos akadékoskodásának tekintik.
A maguk szempontjából nekik van igazuk. Hiszen elég csak körbemutatniuk a zsúfolásig telt stadionok lelátóira. Elég nekik kiinteni a stadionok körül emelt szurkolói zónák felé. A futball mai egyetlen megmentője az, hogy az emberek még mindig megőrülnek a sportágért, hogy annyira ki vannak éhezve ezekre a meccsekre, ami szinte elképzelhetetlen. Olyan elvakult, már-már hitbéli ragaszkodás ez a semmihez, amelynek magyarázatát ez a cikk sem tudja megmondani. Ha az UEFA és a FIFA sorsolást rendezhet meg azért, hogy ki jusson be egyáltalán a meccsekre, ha a nézők ölik egymást a jegyekért, akkor ott - látszólag - minden rendben van.
Benne a hazugságspirálban Ám aki ezt elhiszi, az magát ámítja és kerül be egy olyan hazugságspirálba, amelyből nehéz a kijövetel. Először is megint az angolok meccseit citálhatjuk, ahol a szurkolók már akkor felhördültek, ha Anglia abban a különleges kiváltságban részesült, hogy szögletet rúghatott.
Ez még viccnek is rossz a futball őshazájából érkezett drukkerektől, de ez a meztelen valóság. Mondhatnánk, hogy a stadionban ülő embereknek ezek szerint a kicsi is elég, de messze nem erről van csak szó. Hogy mennyire nem elég nekik a kicsi, azt az Anglia-Szlovénia-meccs utáni jelenetek bizonyították be, amikor a csoportelsőként végző, de minősíthetetlen teljesítményt nyújtó angolokat saját drukkereik dobálták meg söröspoharakkal. 
Nem örömükben tették, az biztos. A másik, hogy a stadionokban ülők egyre nagyobb része nem igazi szurkoló, hanem fociturista. Ez a megállapítás a kis országok drukkereire nem vonatkozik annyira, mint a nagyokéra. Az egyre drágább jegyeket egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, az igazi drukkerréteget szép lassan váltja fel az a tömeg, amelynek voltaképpen majdnem mindegy, mi zajlik a pályán. Mással aligha lehet megmagyarázni a francia, az olasz vagy a belga drukkerek birkatürelmét - ezek az emberek gyakorlatilag szó nélkül vették tudomásul csapatuk gyenge játékát vagy kiesését. 
A futballturista napközben a városban vedeli a sört és zabál, meg énekel, este a stadionban teszi meg ugyanezt. Készít ezer szelfit, az Instagramon és a Facebookon percenként jelzi, mekkora menőség már az, hogy ő ott van, más meg nincs. Ha az UEFA ezekre az emberekre gondol, valóban azt mondhatja, hogy nincs itt semmi látnivaló.
Paradox helyzet ez és a sport világában egyáltalán nem egyedülálló: a foci egyre unalmasabb, a játék egyre nézhetetlenebb, a jegyek egyre drágábbak, a tömeg egyre nagyobb. Ugyanez figyelhető meg a világ másik vezető sportágában, a Forma-1-ben is, ahol két és fél éve gyakorlatilag semmi sem történik (csak Max Verstappen nyer folyamatosan), mégis, soha nem látott érdeklődés övezi a futamokat. A futball már régen a milliárdosok játéka, olyan ez, mint a csillagok között folyamatosan keringő űrhajó, fedélzetén a sztárokkal, mi meg lentről nézünk felfelé, szent áhítattal. Miközben már azt is megkérdőjelezik, hogy van-e értelme a nemzeti válogatottak meccseinek. Hiszen az igazi pénz a klubfociban van, a nagy játékosok (és a kicsik is) onnan kapják a fizetésüket - ez az egész lassan csak nyűg és kolonc lesz a nyakukon. Ez maximálisan látszik sokak játékán.
Mit látunk most az Európa-bajnokságon? A nagycsapatoktól folyamatos hátrafelé játékot és állandó keresztpasszokat. Hosszú perceken keresztül megy az alibizés, a fetrengés, a színészkedés. Ettől is unalmas ez az Európa-bajnokság és lassan nézhetetlen is. Az öröm, a játék, a szórakozás és a szórakoztatás lassan eltűnik ebből a sportból. Kiveszett belőle. Kiölték belőle. 
A létszámemelés a focigyilkosok fő eszköze Most már tényleg kimondható: az eszetlen létszámduzzasztás nem tesz jót a focinak.
Amikor az UEFA 16-ról, 24-re emelte az Európa-bajnokság résztvevőinek létszámát, voltak enyhe kritikák, de a 2016-os és 2021-es Eb viszonylagos magas színvonala elhalkította ezeket. Most viszont kimondható, hogy a 24-es létszámú Eb-k történetében ilyen alacsony színvonalú tornát még nem láttunk. Sőt, az is kimondható, hogy ez minden idők legrosszabb Európa-bajnoksága. Ezt sem hittük volna az első csoportkör után, amikor még voltak nézhető meccsek. Aztán mindezt a rendező ország vezető sportlapja, a Kicker újságírója is megemlíti, egyben azt is leírja, hogy ez a lebonyolítási rend megbukott, majd máris előáll a dermesztő megoldással: emeljék meg 32-re az Eb-n résztvevők számát. 
Ez azért veszélyes, mert ahogyan a FIFA egy pillanat alatt emelte meg 32-ről 48-ra a világbajnokságok résztvevőinek számát, úgy teheti meg ezt az UEFA is. Az Európa-bajnokság selejtezőire nevezett országok száma Európában 55 volt. Ebből jutna ki 32 csapat. 
Nagy képzelőerő kellene ahhoz, hogy a mostani 24 mellé odategyünk még nyolcat, hogy kijöjjön a 32-es létszám, de akkor próbáljuk meg:NorvégiaSvédországFinnországIzlandGörögországÍrországWalesMontenegróE felsorolásban olyan csapatokat tettünk ide, amelyek jártak már egy-egy Európa-bajnokságon vagy közel voltak a kijutáshoz. (A háború miatt kizárt oroszokat nem számoltuk ide, de az tény, hogy az ő csapatuknak normális esetben helye lenne az Eb-n.)
Nem szeretnénk a jós szerepében tetszelegni, de nem lennénk meglepve, ha hamarosan bekövetkezne az újabb létszámemelés.
Mert az tényleg abszurd helyzet, hogy egy csapat befejezi a csoportmeccseket, majd napokat vár arra, hogy a négy legjobb harmadik közé befér-e vagy sem. Ismerős a helyzet? Nem véletlenül, hiszen ez történt most a magyar válogatottal is Németországban. De ha mindez nem Szoboszlaiékkal történt volna, akkor is igaz lenne (amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a német sajtó is kifogásolta). Mi segít mindezen? A 32-re történő létszámemelés. Mert visszavinni 16-ra az Eb mezőnyét biztosan nem fogják.
A díszpáholyban tapsoló futballgyilkosok számára azonban jól van ez így. Jól van az is, hogy a fontos kérdésekben továbbra is teljes az átláthatatlanság. Hazaküldenek egy rossz, csaló bírót? Tudd meg az újságból. A heréje felé mutogató angol játékost nem tiltják el, a Szürke Farkasok jelképét a gólörömébe belecsempésző török focistát igen. Nem is egy, hanem két meccsre. A közönség mellette áll és a török-holland meccsen ezrek mutatták ezt a jelet a lelátón. Itt már nem mertek közbeavatkozni, nem annyira bátor fiúk ők, csak a rendőrséggel állítják meg Berlinben a meccsre tartó felvonulást. Kérdések nincsenek, válaszok sem. Csak a füstös szobában meghozott döntések, az egysoros sajtóközlemények, meg a találgatások - utóbbiak maradnak meg nekünk, a szurkolóknak és mindenkinek, akit még érdekel ez az egész.
Nincsenek kérdések, nincsenek válaszokAztán majd vége lesz az Eb-nek, a kedélyek megnyugszanak, valahol majd megjelenik egy hosszú interjú az UEFA elnökével, aki elmondja: soha ilyen sikeres nem volt még ez a torna. 
Soha ennyi pénz nem folyt még be az UEFA kasszájába. Soha ennyi ember nem fizetett még azért, hogy ott legyenek a meccseken. Nézőcsúcsokat döntött minden meccs. Kérdések itt sincsenek, csak a búcsúzás langymeleg kézfogása, a kedvességként felszolgált ital vagy szendvics a "szerencsés kérdezőnek", majd Ceferin feláll, az ajtó becsukódik, s ahogy Danny Makkelie tette azt a magyar-német meccsen, képzeletben ő is továbbot int.
Készülhetünk a 2025-ös 32 csapatos klubvilágbajnokságra és a 2026-os, 48 csapatos világbajnokságra.
Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 07. 05. 16:49
így hazudik Magyar-"messiás" Péter a múltjáról...2022-ben még a kormánypártok eredményvárójában ünnepelte Magyar Péter a Fidesz-KDNP kétharmados győzelmét. Két éve egy felvétel is készült arról, ahogy önfeledten mulatott a fideszes politikusokkal. Magyar azonban ma már egészen másképp emlékszik vissza a történtekre. Nemrég ugyanis úgy nyilatkozott, hogy "orrbefogva", csak a gyerekei miatt szavazott a Fideszre - írta a Tények.hu 2022-ben még az eredményvárón ünnepelte Magyar Péter a Fidesz-KDNP kétharmados győzelmét. Két éve egy felvétel is készült róla, ahogyan önfeledten mulatott a fideszes politikusokkal - hangzott el a Tények videójában. A videón jól láthatóan MP  volt  a leglelkesebb széles mosollyal az arcán, mindenki másnál önfeledtebben bulizva.  Ennek ellenére most azt mondja, hogy "orrbefogva" szavazott a Fideszre. A szakértők szerint Magyar rövid pályafutását önellentmondások jellemzik. Arról is szólnak a videóban, hogy Magyar közembernek próbálja beállítani magát, de valójában a baloldali figura mindig is imádta a luxust.  Mostanság fociszurkolók körében fotóztatta magát, azt sugallva, hogy ő nem a VIP-páholyok világában érzi jól magát. Azonban lelepleződött a hazugsága, mert kiderült, hogy mindig is amikor tehette, akkor a VIP-szektorban ült a meccsek alatt.
https://tenyek.hu/video/magyar-peter-letagadja-multjat
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 07. 05. 14:13
BREAKING-URGENT-BERAKING-URGENT:
PÁNIK TÖRT KI BRÜSSZELBEN MERT AZ ELITNEK  - FŐLEG BORELL TESÓNAK MEG LEYEN NÉNINEK - TELE LETT A GAtTYÁJUK HISZ MEG VANNAK IJEDVE,            "NEHOGYMÁR ORBÁNNAK VÉLETLENÜL SIKERÜLJÖN ELÉRNIE LEGALÁBB EGY TŰZSZÜNETET??!" - hiszen ha ez bekövetkezne, nagy fejmosást  kapnának az amerikai gazdáiktól (a hadiipari komplexumtól és a fegyvergyártóktól, meg a zsebükben hordott debil Biden papától) !!!
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2024. 06. 12. 12:11
a "Zsombéki" nevű  gyurcsányista (és ukrano-globalista ) bértollnok lezárta tegnap azt a topikot, amelybe azok is megírhatták a véleményüket, akik nem szimpatizálnak Magyar Péterrel
HÁT ÍGY MŰKÖDIK az ellenzéki összefosás álliberalizmusa: náluk ez csak addig tart, amíg ők megszólalhatnak -  az ellenvéleményt pedig  nem tűrik, hiszen az kínos, ha lelelepleződnek ők és azok is, akik (külföldről) fizetik őket!............
Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 06. 11. 17:08
szó nincs róla hogy hülyének gondolnálak, mindig is kilógtál számomra pozitív értelemben az "orbán takaordj" topikból. Számomra z a fontos hogy emberek tudjanak pl. a politikáról is szemellenző nélkül, értelmesen gondolkodni vagy írni tehát épp az az értelmes párbeszéd hiányzik, ami előre vihetne egy országot
a manyup rendszert még röviden leírom, én hogy értelmezem és éltem meg: a) azt bizony egyik napról a másikra vezette be Horn (egy világbankos javaslatra buta módon kísérletként rábólintva), de csak részben Horn, mert lényegében az állam vezette be, minden előzetes hatástanulmány és egyéb nélkül, teljesen antidemokratikus módon, remélem ezt el fogod ismerni. 
Aztán telt az idő, elvileg és papíron egy kísérleti, de "jót akartunk vele" rendszerként működött, csakhogy pár év után egyértelműen kideült róla: növeli az államadósságot, és hát kishazánk egyre nagyon kakiban volt e téren már 90 óta ezt te is tudod, szóval szépen ellehetetlenült a papíron szép és jó rendszer fenntartása, mert fuldoklott az ország egyébként is az adósságban, sőt, az államcsőd réme fenyegetett már 2009-től folyamatosan.
Orbánék hatalomra kerülve tettek valóban egy felelőtlen ígéretet az egyéni számlavezetésre -  majd ebből visszatáncolva kénytelen pénzt szerezni onnan, ahonnan épp tudtak, - ezt ti úgy vezettétek le hogy "ellopták" a manyup pénzt - amit tudom h. közben magántulajdonnak is nyilvánítottak - csakhogy ne felejtsük már el:
egy állam mindenkori vezetése - lévén hogy az állam egy erőszakszervezet IS, még demokratikus váltógazdaság idején is, hisz beüthet bármikor háború, dögvész vagy földrengés stb amikor pl. a terepjáródat is elkobozhatja akár az állam ha kell a gátra az árvízvédelemhez és amúgy elfogyott - szóval csupán annyi történt:
volt egy horni államvezetés,  amely felelőtlenül, antidemokratkusan bevezette a manyuprendszert (ami nyugaton sehol nem működött iylen formában csak a csehek vezették be rajtunk kívül és talán még a szlovének, és láss csodát mindkét országban ugyanúgy meg is lett szüntetve ugyanazon okokból -  tehát ezt meglépte az egyik államvezetés.
majd eltelt x év, negatív változásokkal és államcsődközeli helyzettel, És, egy másik államvezetés pedig: ugyanolyan antidemokratikus módon, de kénytelen volt megszüntetni és azt a pénzt másra költeni ami nem volt egy szép intézkedés, de ugyanúgy megtehették és megteheti bármelyik állam, ahogy most pl. nyugaton azon törik a fejüket, hogy kényszerrel besorozzák majd a nyugati fiatalokat (burkoltan bizonyára azzal a céllal hogy majd az oroszok ellen vessék be őket - megteheti ezt a népakarat ellenére egy állam? igen, megteheti , persze csak akkor ha nem lesz belőle népfelkelés..
nálunk a manyup ügyből nem lett, ennyi... nálam a manyuprendszer egy nagyon rosszul elsült, felelőtlenül bevezetett felelőtlen kísérlet volt, aminek kódolva volt előre a bukása- leírtam akkor és igaz is volt, mert Fiala reggeli rádióműsorában ismerte el kb. 2012-ben(?) egy volt államtitkár, aki szó szerint ezt mondta . saját fülemmel hallottam:
"igen gyurcsáány kormány teljesen tudatában volt annak hogy a manyuprendszer nem mehet tovább, volt is erre hogy szüntessék meg egy javaslat Gyurcsányék asztalán, csakhogy nem merték meglépni hisz tudták, hogy a mnayupok vezetéseiben sok sok volt szoci és liberális káder ült, jól fizető vezető tisztségekben, így aztán nem lett megszüntetve a rendszer, hanem orbánékra maradt"
Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 06. 11. 16:11
te dolgod, mit hiszel el MP-nek -  én speciel egy szavát sem hiszem el, ráadásul, figyelj csak: ő maga mondta el a sok interjúja egyikében, hogy "ő egy liberális ember volt mindig is, és..Demszky fényképe volt az ágya felett" -  tehát: szó sincs arról hogy ez az ember a "fideszből jött" volna! 
Ő egy liberális pacák, aki elvett egy kőfideszes nőt; és : megrészegedve azon előnyöktől amit egy ilyen férj státusz adott neki, egyre többre vágyott, élvezte hogy a hatalom farvizén , annak egy nagy haszonélvezője lehet anyagilag, miközben tett ő arról magasan, hogy mit is jelent "fideszesnek" vagy fideszközelinek lenni! 
MP tehát nem több egy elvtelen kis p@csnél (szerintem), aki -  és ezt a felesége munkatársai a család közeli ismerősei is elmondták (sokan persze ellenzéki oldalon ezt hazugságnak minősítik pedig igaz -  hogy Petike mivel nagyon hiú ember, és mivel a képességei sem voltak állítólag annyira a topon -  szóval ő maga is szeretett volna akár miniszter is lenni de legalábbis államtitkár, csak ezek nem jöttek össze neki, ráadásul mivel élvezte a pénzt+ szereplési lehetőséget, nagyon igyekezett tenni magát mert nagyravágyó, exhibicionista is, nem is kicsit. Tudod ezért szokta Schiffer A. megkérdezni: ha ő őszintén akart megtisztulást kormányközelben, akkor miért nem lépett ki sokkal hamarabb?
Választ is tudjuk: azért, mert a felesége nem mert tőle elválni, hiszen rettegésben tartotta, és Petinek többet ért az ingyenélés lehetősége mint az, hogy a válást bevállalva elfogadva , azután megpróbáljon a saját lábára állni, érted? A sztori alakulását utána már tudjuk, nem folytatom. Milyen jellemrajz bontakozik tehát ki? Az, hogy nem akarok neked beszólni, de szerintem minimum naívnak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen jellemű embernek bárki elhigyje: ő őszintén akart, akar itt most egy rendszerváltást, és hogy ilyen múlttal ő ennek a példamutató vezetője lehetne, egy ilyen változásnak? Na ne, ennyire hülyének ne nézzük már egymást, jó? Nemcsak mi ketten, hanem bárki! Ennek az embernek a szájából ez egy hiteltelen előadás! Az más kérdés, hogy az eddigi nemfidesz ellenzék csalódott, 14 éve szenvedő szavazói messiást látnak bele mert náluk ez a szerelem rózsaszín köde még, amikor nem veszed észre a partnered negatív tulajdonságait még, hisz fülig bele vagy esve!
Hatalom és lopás: én e szempontból minden hatalmat megértek és hidd el anélkül, hogy pl. ezt a mostanit védeni szeretném, de: visszaélésmentes hatalomgyakorlás sosem volt nincs és nem is lesz. Egy hatalmon lévő párt kénytelen osztogatni azaz társadalmi bázist építeni maga alá ha azt akarja, hogy x év múlva újra megválasszák, és ez tök független a pártszíntől országtól, rendszertől! Adnod kell vmit minden társadalmi csoportnak ahhoz, hogy ő is jobban élhessen legalább egy kicsivel -  Kádár is ezt tette, meg mindenki ezt teszi, Biden most engedi el pl. a diákhitelt egy csomó fiatalnak, hogy rá szavazzanak majd ősszel, azaz szavazatokat vesz - neki szabad, de ha Orbán vagy mondjuk Putyin vagy Erdogan tesz ilyet, az már "populizmus"? ne vicceljünk már!  vagy amikor nagykövet volt nálunk az az amerikai nő, aki addig filmproducer volt : fingja se volt a diplomáciáról tehát egy szakbarbár volt (pedig a diplomácia egy tökk komoly szak amit egyetemen oktatnak), és csak azért lett nagykövet mert amúgy milliárdosként adott egy rakat pénzt a demokrata párt kampányára -  ez nem korrupció a köbön? válaszolok: DE, az, és ezért nincs joguk az amcsiknak bárkit kioktatni "demokráciából"!!
az pedig hogy Orbán orosz érdek szerint cselekszik-e nálam egy lerágott csont, erre most nem reagálnék, de talán a következőben majd igen.
tehát nem kötöm, dehogy kötök Kádárhoz bármit, erre utaltam fentebb! 
ja és az is nevetséges amikor végső érvként azt mondják, hogy "dehát ez a hatalom többet lopott mint az előző" - ennek akkor lenne jelentősége (feltéve hogy így van), ha nem nyerte volna meg most is utcahosszal a Fidesz a választást!
Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 06. 11. 14:40
részvétem: én "csak" 730 napot kaptam... előző hozzászólásomban is utaltam rá..
Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 06. 11. 14:33
itt válaszolok neked arra mit a másik, "magyarpéteres" topikban írtál- mivel onnan tegnap kitiltottak:
hiába, így működik a szélsőbalon a "szólásszabadság": olyat írtam (lényegében ugyanazt amit itt), ami nem hízelgő MP-re nézve, ezért az lett a "jutalmama", hogy a badsector nevű gyurcsányista bértollnok 730 !! napra kitiltott onnan!
AZT ÍRTAD: a Tiszapárt mandátumban többet ért el most, mint 5 éve a momentum - ebben igazad van
de arra nem adtál választ, hogy miért? én viszont megválaszoltam ezt a kérdést: azért tudott ennyi szavazatot kapni, mert most nem a Momentum (mint 5 éve), hanem ő hazudja azt , hogy "se orbán, se gyurcsány nem kell" ; plusz: valóban ez egy új párt az övé, így bíznak benne, kik is? hát persze hogy 98% ban a  balliberális választók, akik csalódtak vagy unják már a gyurcsány vezette régi pártjaikat.
ezért írtam, és fenntartom: csak annyi újat hozott a tiszapárt, hogy ő most azt hazudja, "se orbán se gyurcsány nem kell", mert amúgy 90%-ban ugyanaz a programja mint gyurcsányéknak meg a momentumnak (ezt maga Donáth ismerte el pár hete). 
tehát: azt írtad, hogy a "fidesznelk nincs programja, illetve van, a lopás" - ezt jogod van így látni, de ha a fidesz mindent,- az egész országot is - el és szétlopta már, akkor mégis miből épített atlétikai vb stadiont, Puskás Arénát,  Mvm dómot,  gyerek tanuszodákat vidéken, kézilabda arénát az ellenzéki polgármester vezette Szegednek, ott is egy fedett uszodát is még, miből újította fel a Várkert bazárt,  miből építi jelenleg is a várnban az új épületeket, miből a z új néprajzi múzeumot, stb stb?
és ehhez képest sorold már fel, hogy Karácsony Bp-ten az elmúlt 5 évben mi újat hozott létre olyat, ami az ötlettől a megvalósításig teljesen az ő projektje volt? válaszolok: az idióta biciklisávokon kívül SEMMIT!
végüL. a fidesznek nagyon is van programja ezeken az építkezéseken kívül is: az a programja, amit adó, család, sport, stb politikában meg energiaszámlákban a saját bőrükön érzékelnek a magyarok, - nem gondolod?
régen mindig "kádár népét" emlegetted, pedig akkor is megírtam neked mindig: bocsi, de minden országban és mindig "kádár népe " él, mert az emberek alaptermészete nem változik: békében és bizonságban és minél jobban szeretnének élni - vagy tévedek?
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 10. 21:47

Szekták harca: Apad a Tisza, apad a Fidesz? 2024. 06. 10. 21:40
figyelte mindenki az Atv-s Rónai - MP beszélgetést?
MP szembesítve lett azzal hogy tényszerűen hazudott, -dik amikor azt állítaná hogy őt nem hívták meg és hányszor pl. élő adásba, majd Petike egy durcás kisgyerek módjára elszslad - hiszen lelelpleződött, köpni -nyelni nem tud azaz nem tudja megcáfolni a dossziében felsorolt tényeket - amikbe beletekinteni sem mer  -SZÓVAL EZ AZ EMBER LENNE A HAZA NAAAAAGY MEGMENTŐJE, A VÉGRE IGAZAT MONDÓ MJUHÁSZ-MESSIÁS, az új Petőfi Sanyi, aki levezényli a tiszta kezek forradalamát?
kell ennél blődebb bohóc szerintetek?
és: aki vette a fáradsásgot és nézte a Hr tv-ben amint a kampány alatt a hír tv-s stáb folyamatosan szembesítette Petikét az anyósa, meg az apja viselt dolgaival is (csalás-sikkasztás, apja részéről a rokon kitúrása egy családi cégből ahol önkényesen fosztották meg tulajdonától a céget felépítő rokont , meglopva őt és kiszorítva erőszakkal,feneygetőzések kííséretében a családi cégből), szóval azok láthatták:
MP pont olyna gresszívvé és zavarodottá vált a hír  tv kényes kérdései hallatán is, mint most, amikor az Atv-ben kapott kínos kérdéseket!
és aha: lehet cecizni meg anyázni Rónait, de minek?
az Atv szeretne független lenni és nem alákérdezni ploitikusoknak csak azért, és főleg azért és azon plitikusoknak, akik akik anyázzák Orbánt?
Rónai cecizők: hát nem azért sivalkodotk sok éve, mert hiányoljátok (állítólag) a független-oobjektív magyra médiát?
tessék, most itt van az Atv, aki törekszik wrre és függetleneül kérdez, azaz ne alákérdez MP-nek - aki megszégyenülve leégve elszalad a felelősségvállalás elől a stúdióbl -  ÉS ez nektek nem tetszik?
tükörbe tudtok nézni?  
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 10. 21:20
infin és dehogynincs, azt kérdezném tőletek (de más is hozzászólhat akár):
MI A KÜLÖNBSÉG VAJON A MOMENTUM ÉS MP "programjai" között?
mert szerintem: SEMMI!
nézzünk vissza a múltba, hogy alá is támasszam: Monetum ano azal robant be, hogy "no orbán és no gyurcsány, mi leszünk a tisztakezűek új generációja, (korrupciómentesen)"
aztán teltek a hónapok, Fegyőr Bandi kimondta, Gyurcsánynak távoznia kell a közéletből, lejárt lemez
teltek a hónapok, de, a Monetumnak sehogy semi skierült % -okban felülkerekednie, közvéleménykutatások ezt világosan mutatták olyannyira, hogy pár év elteltével Bandika kénytelen volt visszavonni a mondását és beállni gyurcsány mögé, interjúban is elmondta, hogy "megbékéltek gyurcsánnyal, mert a szsvazóbázis rájöttek, léynegében ugyanaz"
aztán a 2022 es kudarc és nagy összefogás után jött e különutasság, abba pedig most bukott bele a momentum.
űprogrampontok még? gyakorlatilag megkülönböztethetetlen volt a momentum a dk tól, mondjuk ki (európai ügyészség javasolása meg iylesmik)
 
és ma  is így van, a momentum most tényleg megbukott -  pedig ugyanazt mondta 99% ban mint a dk!
Donáth mit ismert el pár hete -  figyelem: azt, hogy "MP 90% - ban ugyanazt mondja mint mi"!!!!!!
akkor MP miért kell és a momentum már miért nem kell? - hiszen programjukat tekintve minimális a különbség ha egyáltalán van!
nos azért szavaztak most a birkák MP-re, mert most ő az, aki azt a nótát fújja, amit alapításakor a monetum: "se orbán, se gyurcsány"
és a butabirka csalódott ellenzéki tábor ezt a maszlagot, ezt a piti hazugságot beszopja, mint állat
ám közben meg kéne nézni  - ahogy kormányoldalon már megnézték, elemezték -  hogy kik is vannak MP listáján?
csupa csupa oylann emberek, akik  - lsád fentebb Donát vallomássát, hogy 90%-ban uyganazt mondják ők is mint MP !! -  szóval oylanok, akik szintúgy a nyílt társadalom ideológia képviselői, mint a momentumosok (van köztük aki a Mete jogásza, más korábban a Soros finanszírozta nyílt társadalom szerevezetienél dolgozott, megint más agymosottazta a és az oroszokhoz hasonlította a  fidesszavazókat akik ), egy negyedik pedig , Gerzseniy, korábban a rezsicsökkentés ellen hadakozott Brüsszelben amikor az EU bizottságnak dolgozott)
tehát infin és dehogynincs: nem veszitek észre, hogy itt semmi változás nem történt, azaz MP semmi újat nem hoz a momentumhoz képest? kivéve annyit : most ő játssza el a "naaagy tisztakezű fodulat patyolatfehét + vezetőjét, miközben kiderült már, hogy az új anyósa egy piti sikkasztóvezér, aki 3 évet ült közönséges, milliárdos csalásért (befektetési áltanácsadásért), átverve egy vagy 2 megyényi lakosságot, azaz már részben meg is van, hogy miylen lopott pénzből telt eddig a kampányra!
tehát megismétlem a fenti válaszom: MP semmi újat nem hozott, egy dk-momentum porgramja van neki is, szsvazókat is csak a nemfidesz ellenzéktől tudott eddig szerezni (lásd választási eredmény), tehát ő ellenzékváltónak majdnem elég eddig, de kormányváltónak nem elég, aki pedig ismeri a tényeket az látja -  lásd az Atv Öt camű műsorának szereplőit -  már tudja, hogy MP nem több egy lufinál, -  mert ismétlem: a momentum is ezzel a szlogennel indult, de mára már elkopott, pedig tényleg sikeresen lobbizott Brüsszelben a magyaro-nak játó pénzek visszatartásáért, csak a magyar váladztók ezt most valahogy mégsem díjazták neki, ugye?!
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 07. 12:10
Hogyan használja kifizetőhelyként a balliberális oldal a budapesti kerületeket? Úgy, hogy fiktív szerződésekből, számlagyárakból, megnyert beruházásokból visszaosztással tartják el az ellenzéki pártok klientúráját.         Karácsonyék a Lánchíd felújításánál 1,5 milliárd forintot loptak el, és a kerületekben kisebb, több százmillió forintos tételekben ugyanez történik. Trippon Norbertnek, Újpest alpolgármesterének és DK-s polgármesterjelöltjének házfelújítása egy szövevényes korrupciós ügynek még csak az eleje: Trippon felesége jelentős mennyiségű fiktív számlát vásárolt a Motingatlan Kft.-től házuk felújításához. Majd a családi ház felújítását egy másik cég, a Szín-Ker Építő Kft. végezte el.         A Szín-Ker Építő Kft. a lakásfelújítással egy időben csaknem 300 millió forintos tendert nyert el az Újpesti Városgondnokság Kft.-től, a szerződést Trippon írta alá.         És időközben a sajtóban megjelent a Motingatlan Kft. ügyvezetőjének beismerő vallomása, amely szerint a Szín-Kert Kft.-től keresték meg, hogy fiktív számlákat adjon át Trippon feleségének. Az is kiderült, hogy a fiktív számlák ellenértékét Trippon Norbert a saját számlájáról utalta el.         Sajtóhírek szerint a Szín-Ker Kft. más DK-s vezetésű kerületeknél is jelentős beruházásokat nyert el azzal, hogy a beruházások összegéből politikusoknak kell visszajuttatnia pénzt.         Az ügyben Budai Gyula büntetőfeljentést tett az ügyészségen, majd arról tájékoztatták a hatóságok hogy a feljelentését átteszik a NAV-hoz, ahol már eljárás folyik a fiktív számlákat kibocsátó cég és a Szín-Ker Kft. ellen.  
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2024. 05. 17. 13:24

Egy ismert magyar milliárdos testvére is károsultja annak a csaló bűnbandának, amelyhez a jogerős ítélet szerint Magyar Péter „anyósa“, egyben bizalmasa is tartozott – derül ki az eljárás irataiból. S. Mária a csalássorozat miatt börtönben is ült, nemrég szabadult.
Rengeteg károsultja van annak a korábban piramisjátékot üzemeltető bűnszervezetnek, amely Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudta a bírósági ítélet szerint. 
Az átvert emberek között van számos celeb és alvilági figura, de az ügy irataiból az is kiderül, hogy egy ismert magyar milliárdos testvére is áldozatul esett a csalássorozatnak. A férfi ugyanis több mint százmillió forintot adott át S. Mária bűntársainak, ám az üzletből nem lett semmi, a bűnözők felszívódtak a pénzzel.
Emlékezetes, a Buda-Cash- és a Quaestor-botrányhoz hasonlító bűnügy szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át. Az ikerpár által irányított szervezet egyébként közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat tíz–harminc százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki.
Brutális összeg: ekkora kárt okozott összesen Magyar Péter bizalmasa.
ennek a bűnbandának a tagjaként Magyar bizalmasa és legszűkebb stábjának tagja négy évet ült börtönben. 
A nő nem mellesleg Magyar Péter élettársának az anyja.
Fontos megemlíteni, hogy a bíróság ítélete szerint S. Mária okozta egy károsultra vetítve a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint a nő összesen 358 millió forint kárt okozott. 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 05. 10. 15:14
ngergo1985 már megint ontja a tájékozatlanságából fakadó álhírgyártást:
az Mtva előtt legutóbb a "rabszolgatörvénynek" hazudott összellenzéki tüntetés idején volt balhé (2019 végén ha jól emlékszem). akkor - és ez az ellentzéki médafogyazstósk számára lehet hogy új lesz, hiszen őket hazugságok özönével eteti a 44, hvg, telex, stb - az mtva nak nem az volt a baja hogy a tüntetők be akartak olvastatni nyilakozatokat hanem az, hogy erőszakkal akartak behatolni a stúdiókba (Hadházy és társai). a nyilatkozataikat az akkor eltelt pár nap során több ízben is beolvasta az mtva a műsoraiban - viszont kivitette erővel a jogellenesen az épületben tartózkodó politikusokat, köztük hadházyt (akinek a lyukas talpú zoknija amiben ott aludt egy teremben, azóta is közröhej tárgyát képezi).
az mtva jogi eljárásokat is indított a betolakaodók ellen és mindet meg is nyerte.
a tanártüntetések közül egy volt még oylan amely szintén az Mtva előtt zajlott, 2022 végén - arról is részletesen beszámolt híradóiban az Mtva és az ott felolvasott 10 vagy 12 pontos követeléseket is mind beolvasták a híradóiban.
Magyar-kamugép Péternek is csak addig van nagy pofája amíg úgy nem jár, ahogy Márkizay járt: MZP-t 3 vagy 4 alkalommal interjúvolta meg az Mtva a 48 perc című élő műsorában a 2022-es választások óta, - akik látták ezeket, bizton állíthatják, (egyetértek velük mert én is láttam ezeket), hogy MZP nem tudott élni a lehetőségeivel hiszen a népszerűsége nemhogy nőtt volna e szereplések révén, hanem ellenkezőleg: csökkent!! Miért csökkent? Mert ott érdemi kérdéseket tettek fel neki, szembesítették korábbi kijelentései blődségeivel és hazugságaival, és nem tudott meggyőzően válaszolni ezekre a kínos kérdésekre!
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2024. 05. 09. 13:16

Az ORFK cáfolja MP állításait
Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben reagált szerdán Magyar Péter korábbi állításaira, miszerint a titkosszolgálat munkatársai "blokkolták" az internetet a Tisza Párt rendezvényein.Magyar Péter néhány napja írt arról a közösségi oldalán, hogy a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést.Két nap alatt egyszer tudtunk csak élő közvetítést adni itt a Facebookon. A fényképek Hajdúnánáson készültek civil ruhás rendőrökről (titkosszolgálati munkatársakról?) és a feltételezhetően a blokkoláshoz használt eszközről– írta Magyar, hozzátéve, hogy legutoljára Újfehértón ment el mindenkinél az érkezésükkor minden térerő és a mobilnet, ami a rendezvény végén azonnal helyreállt. „Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást!” – tette hozzá. 
A rendőrség szerdán közleményben reagált Magyar Péter állításaira. A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak. – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2024. 05. 09. 12:02
a magyar baloldalt a pénz mozgatja, ezt maguk vallották be, a rendezvényeik és akcióik finanszírozása nem mikroadományokból származik, ezeket a pénzeket külföldről kapják. 
Magyar Péternél ugyanaz látszik, mint Márki-Zay Péternél, ugyanaz a DatAdat-os, Bajnai-féle, sorosista világ, mind egyformák: háborúpártiak és külföldről irányítottak.  a 444 friss híre szerint Dobrev Klára és Karácsony Gergely várja Magyar Pétert az összefogásba, ő pedig azt nyilatkozta a Die Presse című osztrák napilapnak, hogy 2026-ban hajlandó erre. Ez egy brancs, külföldről irányítják őket és elvárják tőlük az összefogást és a háborúpártiságot, és ők ezt meg is teszik.
 kiket kellene képviselniük a brüsszeli politikusoknak? a válasz nyilvánvaló: az európai embereket, akik megtisztelték őket a bizalmukkal és rájuk szavaztak, akiknek felelősséggel tartoznak.  De ami most Brüsszelben történik, az biztosan nem az európai emberek érdeke - amikor az Európai Uniót megalapították, és amikor Magyarország csatlakozott húsz évvel ezelőtt, két világos cél volt: legyen béke és legyen jólét. A jelenlegi brüsszeli politikusok viszont egyetlen lépést sem tesznek a háborútól a béke felé, a háborút építik, nem a békét, és az összes szankciós és energetikai döntésükkel az európai életszínvonalat rombolják.  Brüsszelben  a jelenlegi vezetés rombolja a versenyképességet és a biztonságot; olyan embereket kell odaküldeni, akik valóban az európai, illetve a magyar emberek érdekeit képviselik.
 egyre több országban látják az emberek pontosan, mi történik, és ha föltennék a kérdést, egyetértenek-e a brüsszeli politikusokkal abban, hogy ez az ő háborújuk, és elmennének-e oda harcolni, akkor nemet mondanának.
- Afrika lakossága óvatos becslések szerint a következő húsz évben 750 millióval nő és eléri a kétmilliárd-kétszámilliót. Ha ennek a tömegnek csak egy része elindul. ..
- különböző szabályokkal megnehezítették a mezőgazdaságban dolgozók mindennapjait, drágább lett a termelés. A gazdák ezt még elviselték, de aztán Brüsszel úgy döntött, Ukrajnából minden termék bejöhet, és a szabályok ezekre nem vonatkoznak. Ami a mezőgazdaságban történik, az történik mindenhol..
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 05. 07. 12:53
az MTI tudósítójának tanulságos írása 2014-ből:Szimferopol, 2014. március 27., csütörtök (MTI) - "...Könnyedén előfordulhatott volna, hogy egy egyszeri beléptetésre jogosító vízummal az útlevelemben elutazom Moszkvából Szimferopolba, de már nem tudok visszarepülni, mert a tanácstalan vámtisztek esetleg külföldinek minősítik az utamat, és kiléptetnek az országból Seremetyjevón. Holott - legalábbis Moszkva értelmezésében - orosz területen maradok. Éppen ezért elővigyázatosságból Budapesten kétszeri beutazásra szóló vízumot kértem és kaptam a nagykövetségtől.
Időben odaértem a szimferopoli repülőgép kapujához. Érdeklődésemre, hogy miért repül ez a járat Ukrajna megkerülésével, az Aeroflot beléptető tisztje azt mondta: az egy idegen ország. Értetlenkedő pillantásomra hozzátette, "ha majd Donyeck és Luganszk is csatlakozik Oroszországhoz, akkor arra fogunk repülni". Azonnal visszakérdeztem: miért, csatlakozni fognak? Szemrebbenés nélkül felelt: "hát persze, mi mást tehetnének". Az orosz közszolgálati tévécsatornán Moszkvában aznap láttam egy tudósítást arról, hogy Ukrajna több keleti, orosz többségű megyéjében Szimferopol példája nyomán erősödnek az Oroszországhoz csatlakozást követelő hangok. A Kommerszant című lap pedig arról írt, hogy Vlagyimir Putyin elnök népszerűsége rekordokat döntöget a félsziget bekebelezése óta.Csak nem akartam abbahagyni a kérdezősködést, amit az Aeroflot tisztje azzal zárt le: az új repülési útvonalnak (a járat azelőtt a legrövidebb útvonalon, részben Ukrajna területe felett repült) részben biztonsági okai vannak. Hozzátette, az Aeroflot belföldi járatai - és ez már ilyen - a legritkább esetben szelik át idegen ország légterét.Beszálláskor ugyanez a tiszt odabökte: három órát repülünk másfél helyett. Azt már a fedélzeten tudtam meg egy elegáns, fehér kesztyűs légikisasszonytól, hogy Szocsi felett repülünk el.
"Nagyon örülök, hogy a Krím Oroszország része lett. El sem tudja képzelni, milyen emelkedett hangulatban szavaztunk, a nagy eső ellenére mindenki elment, hogy igennel voksoljon" - meséli útban Szimferopol felé a repülőgépen mellettem ülő és a híres dél-krími üdülőhelyen, Jaltában lakó Irina. Azt mondta, a krími tatárok egy része nem tartotta magát vezetőik bojkottfelhívásához, és elment szavazni, méghozzá a csatlakozást pártolva. A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról rendezett és a Nyugat által el nem ismert március 16-ai népszavazás a hivatalos eredmények szerint 83 százalékos részvétellel zajlott le, és a szavazók elsöprő többsége, 97 százaléka az Ukrajnából való kiszakadást választotta."Nyugalmat és stabilitást akarunk" - jelentette ki a középkorú Irina, aki úgy emlékezett vissza a független Ukrajna elmúlt bő két évtizedére, hogy az orosz ajkú lakosságnak nehéz helyzete volt, "az orosz nyelvet háttérbe szorították".Irina az MTI tudósítójától értesült arról, hogy az EU megtiltotta tagországainak az orosz útlevéllel rendelkező krímiek számára a vízum kiadását, mert Brüsszel szerint a Krím Ukrajna része, így csak az ukrán útlevéllel rendelkező krímiek kaphatnak vízumot. "Kibírjuk, ez minket nem érdekel, akkor majd itthon fogunk csücsülni" - kommentálta a hírt."Mindegy, mi lesz, az a fontos, hogy hazatértünk" - kapcsolódott be a beszélgetésbe egy másik utas, a szintén középkorú Tatyjana. A szimferopoli nő csillogó szemmel beszélt arról, hogy a Krím visszakerült Oroszországhoz. A félsziget visszacsatolása kapcsán nosztalgiával beszélt a Szovjetunióról, "nagy, csodálatos ország voltunk". Mint fogalmazott, "nem lehet megosztani ezt a népet, ez egy nép, oroszok, ukránok és mások".A Moszkvából induló és végig orosz terület felett haladó repülőgép végül földet ért az immár Oroszországhoz csatolt Krím közigazgatási központjában, Szimferopolban. Utána nem sokkal üzenetet kaptam mobiltelefonomra: "Üdvözöljük Ukrajnában, a forgalmazás díja eltér a hazaitól." Az üzenetet az Ukrtelekom ukrán szolgáltató küldte.A repülőtér szerény érkezési terminálja előtt álló zöld sapkás, ukrán egyenruhás határőr katonától megkérdeztem, hogy ukrán-e. Azt mondta, "még igen". Társai érdeklődésemre elmondták, hogy bár ukrán egyenruhát hordanak, már nincs kapcsolatuk Kijevvel, a krími kormánynak vannak alárendelve. "Ez egy ilyen átmeneti állapot" - mondta egyikük. Útlevelemet a vámosok gyorsan ellenőrizték, és beleütötték az ukrán pecsétet. Megérkeztem az orosz-ukrán Krímbe.A sajtóban is sokat idézett, útitársaiméhoz hasonló mámoros örömöt tükröző orosz vélemények után kíváncsi voltam, mit gondolnak a helyi ukránok. Ellenpontot kerestem. De egyelőre nem találtam.A repülőtérről egy ukrán sofőr vitt be szimferopoli szállásomra. Szlava a nyugat-ukrajnai Ternopilben született, de már negyven éve a Krímben él. "Huszonhárom év óta Ukrajnában az oligarchák egy kicsiny csoportja dúsgazdag, közben pedig a lakosság egyre szegényebb lett. A hatalom és a nép közötti konfliktus régóta érlelődött" - hangzott az egyik legfontosabb magyarázata az elmúlt hetek eseményeire."Azt nem vártam, hogy ilyen tüntetések és autós tiltakozások lesznek, de a népnek nagyon elege lett. Mondhatom, hogy forradalom történt, mert a nép nem akart a régi módon élni, a hatalom pedig már nem volt képes irányítani, és a helyzet kicsúszott az ellenőrzés alól" - mondta. Arra a kérdésemre, hogy ukrán létére nem kötődik-e Ukrajnához, visszakérdezett: "amikor az ember azt érzi, hogy a kormányának nincs rá szüksége, akkor milyen patriotizmusról beszélhetünk?" Szlava is meleg szavakkal idézte fel a Szovjetuniót, amely neki a népek barátságát jelentette, "mi itt nem különböztettünk meg oroszt, ukránt, örményt, tatárt".Amikor azt kérdeztem tőle, hogy Oroszországban talán nincsenek oligarchák és nincs társadalmi egyenlőtlenség, azt felelte: "de vannak, de az ukrajnainál rosszabb nem lehet".
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 30. 18:26
neked ezt nem kell megnézni, nem neked való (már az elején utaltam rá, hogy nem neked, -tek ajánlom a megtekintését   :-)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 30. 18:06
A  te figyelmedbe ajánlom (döntően és elsősorban) ezt a tegnap esti műsort, mert ebben ugyanazt mondják el kb. amit te is gondolsz -  azért ajánlom, mert szerintem cáfolhatatlan érvekkel, plasztikusan és teljesen reálisan, részrehajlás nélkül rántják le a leplet a MP jelenség lufijáról (és teljesen igazuk is van):
https://www.youtube.com/watch?v=pDGLSu6y-F0

friss hírek További hírek