Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 28. 20:20
Előzmény: #73958  Phylaxa
Az oroszokat meg nem érdekelték a szankciók és az sem, hogy a háromnapos villámháború három évnél is tovább tarthat.
Az MI rá fog jönni arra, hogy jobb lesz neki ember nélkül. Az MI az ember után akár saját magát is elpusztíthatja.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 28. 20:13
Előzmény: #73952  Murdoch
Az oroszoknak is ártott. #73933-ben linkeltem.
A 47. perc után a belorusz finomítókról beszélnek, ahonnan az oroszok feldolgozva kapják vissza a nyersolajukat.
A szlovák és magyar üzenet csak melléktermék.
Ugyanitt elmondják, hogy egyszerűbb otthon elzárni a Barátság csapját, mint az agresszor területén drónozgatni. Az csak a magyarokat és tótokat érintené, de a fehéroroszokat már nem.
Phylaxa 2025. 08. 28. 20:11
Előzmény: #73956  Dehogynincs
Miért merülne fel egyáltalán? Amikor meghallom ezt a kifejezést, mindig arra gondolok, hogy a háttérben történik valami. A véleményemet ismered. Az történt, hogy senkit sem érdekelt az oroszok kérdése. SENKIT.
"Olyan jó vagyok, hogy szóba sem állok vele, csak sütögetem a pecsenyémet, mintha ez őt nem érintené. Miközben a sajátjaimnak megmagyarázom, hogy a másiknak semmi köze hozzá, mert amit sütögetek az szuverén és ne jöjjenek már a történelemmel, elavult dolog, már a videójátékok kora van."

Vigyázni kell, mert most még emberek mondják ezt, de eljön az idő, amikor az MI. Akkorra mi már abban az állapotban leszünk, miszerint még a nevünket is tőle kérdezzük majd meg reggelente. :)
andras-80 2025. 08. 28. 20:03
Előzmény: #73952  Murdoch
Ezt Svájcban tanítják a migránsoknak? Fizetni kell ezért a képzésért?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 28. 20:00
Előzmény: #73953  Phylaxa
Én nem őket választottam. Az én véleményemet is kellene képviselnie.
A demokrácia és a jogállam is olyan, hogy aki botokat dugdos a küllők közé, azzal is foglalkoznak, de lassabban, hátrányosabban, bottal sem piszkálva.
Nem tudom, melyek azok a bizonyos európai kikötők, de ebben van jó is és rossz is.
Szerinted a jóság kérdése miért nem merült föl ennyire élesen 2022 vagy a Krím annektálása előtt?
Murdoch 2025. 08. 28. 19:58
Előzmény: #73951  Dehogynincs
Döntsd el magad, hogy mit lépne bármelyik kormány:
https://x.com/ZelenskyyUa/status/1961047863477325895
Ezt tag két kézzel kapaszkodik a diktátori székébe, van képe Magyarországot bírálni, miközben szétlopják az országot mázsaszámra az ukrán vezetők. Mialatt a kisemberek mennek a lövészárokba. De lefordítom, ez bizony már a jövő évi választásnak szól, tekintsd beavatkozásnak, kösz, nem kell az orbáni korrupció, de ez sem. Bár ne csodálkozzunk, anno Melnyk, az ukrán nagykövet is simán sértődött májas hurkázta a német kancellárt, messze van még ezeknek az eu, egyelőre még pofozkodják ki a magukat a radában.
Phylaxa 2025. 08. 28. 19:58
Előzmény: #73950  Dehogynincs
Oupsz a végén írtra nem reagáltam. Nem értek a politikához, az viszont teljesen természetes számomra, hogy NEM Ukrajna fogja eldönteni, hogy mi megkaphatjuk-e még pár évig a leszerződött energiahordozóinkat. A másik pedig, hogy mit ért el ezzel Ukrajna? Semmit. Gondolom, hogy te sem hiszed el, miszerint ez bármiben is változtatja a háború menetét.

Lehet belőle ügyet csinálni, beszélni róla , csámcsogni, szidni akit éppen akarsz, de semmi jelentősége sincs.
Phylaxa 2025. 08. 28. 19:51
Azért vétózgat, mert ez a véleménye. Ami teljesen ok szerintem, mert ez a természetes. Ezért választják őket. Az érdekesség az, hogy semmi jelentősége sincs.

Jót vár? Miért kellene jót várnia vagy rosszat? Állítólag demokrácia van az EU-ban, jogállamiság és feltételezésem szerint nem őrült meg még mindenki. :)

Te összekevered az időleges kiváltságot ( energiahordozók importja) valami jóval. Ez nem jó és rossz kérdése. Ez üzlet. Egy tenger nélküli ország üzelete, aki mindenképpen ki van szolgáltatva másnak, hogy le is szállítsa az energiát olyan árakon, ami segíti az ország működését és nem akadályozza azt.

Szerinted az jó vagy rossz, hogy bizonyos európai kikötők tele vannak orosz energiahordozókkal?
Murdoch 2025. 08. 28. 19:41
Csak xólok, hogy Ukrajna, a kétes múltú drónvezérével úgy csapott le az oroszok ellen a Barátságra, hogy azzal nem az oroszoknak ártott, hanem a magyaroknak/szlovákoknak üzent. Némi különbség. Mindezt úgy, hogy az EU cinikus módon félrenézett, szóval Zé alighanem csak továbbította az üzenetet. A vétózgatásról meg annyit, hogy most azért a lengyelek jelezték, hogy szóba sem jöhet az EU, amíg az ukránok be nem ismerik a náci vérengzésüket. Az meg érdekes lesz. Szóval van egy ötösöm rá, hogy OV mögött valójában sorbanállnak a botok a küllökhöz, csak maradnak anonimként, meg is értem. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 28. 19:38
Előzmény: #73944  Murdoch
Nem tudom, olyan-e az állítólagos "hősünk" (az enyém és még kié?),  ahogy linken vagy más linkeken leírják, de én csak egy utolsó kis senki vagyok.
A kormánynak nem utólag kell rájönnie, hogy vannak olyanok, akik szétlőnek egy-két számunkra fontos szivattyúállomást.
Orbán trumpi értelemben nagyon okos ember. Eddig egy kitiltást húzott elő a bűvészcilinderéból, de ha ez nem lesz elég, akkor más is lehet a tarsolyában.
Ha nincs, akkor ő maga van zsákutcában.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 28. 19:31
Előzmény: #73949  Phylaxa
Mit akadályozott meg a magyar kormány a háború kirobbanása óta az EU-ban?!
Szerinted semmit. 
Miért nem látta előre pártunk és kormányunk, hogy semmit sem tud megakadályozni?
Ha látta, hogy úgysem tud semmit megakadályozni, akkor miért vétózgatott többnyire egyedüliként?
Most miért vár jóindulatot az eu-tól, ha eddig botokat dugdosott a küllők közé?
https://mirolszol.com/mirol-szol-a-jossz-te-meg-az-en-utcamba-kozmondas/
Miről szól a "Jössz te még az én utcámba"
- lesz még neked szükséged rám
- fogsz még te kérlelni engem!
- meg fogom még torolni azt, amit tettél velem! 
Ha most az a legerősebb lap a kormány kezében, hogy kitiltja a parancsnokot, akkor a vétózgatásaival csak parazsat gyűjtött a fejére.
Értem én, hogy Orbán azt hitte, hogy a szuverén agresszor támadhatja az Ukrajna nevű terület energetikai létesítményeit, de miért nem gondolt arra, hogy a megtámadott is védekezhet ugyanígy?
Hatalomtechnikailag sem értem, miért nem számolt ezzel, hacsak azért nem, mert azzal számolt, ha nem tesz Putyin kedvére, akkor az orosz titkosszolgálatok egy pillanat alatt kicsinálják.
Phylaxa 2025. 08. 28. 18:59
Előzmény: #73942  Istvan78
Nyilván nem a háború leállítása volt a célja. Szart sem ért el vele, csak magára dühíti az embereket.

De ha már felhoztad, kíváncsi lennék rá, hogy mit akadályozott meg a magyar kormány a háború kirobbanása óta az EU-ban?!
Mert szerintem semmit. Sőt ezerrel megy az energia a vezetékeken, ha szükségük van rá.

A véleményünket elmondhatjuk, de megakadályozni semmit sem tudunk, amit rajtunk kívül mindenki akar.
Az EU-t kár feszegetni, mert annyi akadálya van, ahol a legnagyobb akadályozók azok, akik a legjobban hirdetik, hogy milyen jó lenne. Hogy miért? Mert kivitelezhetetlen ilyen sebességgel. Bedőlne az Eu piaca, ami éppen válságát éli.
Zedisdead 2025. 08. 28. 18:27
Előzmény: #73947  Zedisdead
Vagy annak a tudomásulvétele állhat a háttérben, hogy a 25 évesek körében a sorozási siker és a dezertálási arány is olyan siralmas, hogy ezekkel a kölykökkel nem érdemes foglalkozni. Gyorsan szaladnak a sorozóbiztosok elől, megélnek egy üres szobába vizen meg főt krumplin, mama eteti őket, nem mennek utcára, nem lehet őket a frontra vinni se igy se úgy.
Zedisdead 2025. 08. 28. 18:10
Mától Zelenszki kiengedi az ukrán fiatalokat 22 éves korig. Ez nyilván erős készülődés a választásokra és a béke közeledtét jelzi. 
Hosszú sorok a határon.
89es páneurópai piknik feelingje van.
ronaldinyo 2025. 08. 28. 18:04
Előzmény: #73945  ronaldinyo
a világ vezetői pusztulásba viszik az emberiséget,saját magukkal együtt
ronaldinyo 2025. 08. 28. 18:03
és mi van ha pont ott van zelenszkij ahová lepottyan valami és meghal-mert ugye kijevben van.ki vezeti az emberiséget de tényleg? a sötétség az biztos mert az pattogtatja ostorát mert ennyi gonoszságot de tényleg
Murdoch 2025. 08. 28. 17:48
Előzmény: #73933  Dehogynincs
A hősőtök és mindez a 444-en, meg vagyok lepve:
https://444.hu/2025/08/28/dollarmilliokkal-buveszkedo-jol-fesult-karpataljai-uzletemberbol-lepett-elo-zord-dronparancsnokka-a-magyarorszagrol-kitiltott-robert-brovdi
Nyilván jól megfizetik a tagot, na mindegy, így kissé más tészta a történet.
Istvan78 2025. 08. 28. 17:46
Előzmény: #73941  Robben
Bocs, ezt már nem is olvasom el, kb. tizedszer mondod fel a leckét, annó PLaci csinálta ezt, végeláthatatlan kommentekben nyomta ugyanazt kicsit variálgatva.
Istvan78 2025. 08. 28. 17:44
Előzmény: #73939  Phylaxa
"Például rendszeresen bombázza a kőolajszállítmányunkat, de elvárja, hogy segítsük. Nem normális dolgok ezek. "
.
A háború kezdete óta, ahol csak lehet, Orbán keresztbe tesz Ukrajnának, most ők is így tesznek. Ez normális?
Azért pontosítsunk: Oroszországban lévő vezetéket rongáltak meg, most egy szivattyút, 5 nap alatt helyre fogják hozni az oroszok, az ő pénzükből. Nekünk 90 napi stratégiai készletünk van, nem jelent problémát. Másrészt most hallottam Youtube-on, hogy nem is folyamatos a szállítás, pár naponta nyomnak rajta kőolajat ide vagy oda...
Robben 2025. 08. 28. 17:31
"Istvan78" esetében már a múltban is mindig kiderült, hogy érdemi beszélgetést - csakúgy mint a mygar belpol-ról - NEM lehet vele folytatni, mert csak a magyar balliberális média (vagy más néven FOS = "függetlenobjektívsajtó", aminek hazudják magukat, Istvan és társai pedig ezt elhiszik mint az esti mesét) narratíváját ismeri és azt hiszi, amit ott nem írnak meg / mondanak el, az nem is létezik...pedig többször felhívtuk ráa  figyelmét, hogy "objektív és független" újságírás soha nem volt nincs és nem is lesz, hiszen emberek űzik még ezt a szakmát (egyelőre).
a LÉNYEG pedig változatlan:  ha egy szuperhatalom ereje teljében van (tökimindegy hogy a világ mely országa, ez rendszerfüggetlen), akkor értelem szerű, hogy igyekszik befolyását a saját országhatárain kívülre is kiterjeszteni - no ez az, amit a mai Oroszo. nem képes megtenni (tehát világbirodalom kiépítésére), mert Gdp-ben és technikai fejlettségben sincs azon a szinten (sokszor leírták, hogy kb. Olaszo. szintjén van). Ilyen szinten ma csak 2 ország van, az Usa és Kína.
 Az Usa akarta ezt a háborút, és szándékosan ki is provokálta, hiszen 
1. körben az oroszokat akarja meggyengíteni, - majd ha lehet, akkor utána még akár gyarmatosítani is, mint Ukrajnát (az Istvan78-féle gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy szeretnék megszerezni azaz ellopni az orosz nyersanyagkincset, ha beültetni tudnának egy puccsal Putyin helyére egy olyan bábot, mint amilyen Zelenszkij)), és ha ezzel kész lesz,
 akkor 2. körben Kínát szeretné megakadályozni abban, hogy erősebb legyen mint ő - e célból már évek óta folytatja is Kína ellen a hidegháborút, egyelőre (szerencsére) még csak gazd. eszközökkel.
a bizonyítékok? sok van: északi áramlat 2. vezeték tönkretétele szándékosan, hogy orosz helyett amrikai nyersanyagfüggése legyen Európának (óriási üzlet), rengeteg fegyvermegrendelés az Usa számára a háború miatt (giga nyereségekkel), 
Biden papi elszólta magát tv-felvétel van róla amikor Scholz jelenlétében kimondta, "véget fogunk vetni az Északi áramlatnak", és arról amint elmondta kb. 1,5 éve, hogy "rendszerváltásra van szükség Orosz-ban, ezt akarjuk elérni", 
a legaljasabb valaha volt amerikai külügyminiszter, Blinken pedig szintén felvétel van róla amikor kimondta, "Ukrajna vigye le a kényszersorozási korhatárt hogy tudjon továb harcolni", ami a gyakorlatban az az üzenet volt az ukr nép számára, hogy "rabszolgák, rabszolgáljatok nekünk tovább, hogy minden háborús célunkat elérhessük és gyarmatosíthassuk az országotokat".....

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek