Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 05. 17. 11:22
Előzmény: #71275  Fsociety
Csakhogy ezek a "JOSLATAIM" megvannak itt írásban, három évvel ezelőttrol.... .... És bekovettkeztek, mind egy szálig... ......Ellentétben a tietekkel. És ez a lényeg.  Többi csak duma... Ezt fogd fel..!!! 
Kiveve azt hogy Kurszkbol gyorsan ki lesz verve az 6-10 ezer fős   egység. Propaganda felesleges veralddozatnak gondoltam a nemzetközi  medianak.. Arra nem gondoltam, hogy az Ukrán nemzet katonának a színe javát, a legjobbakat oda küldi és küldi tovább és tovább utanpotlaskent Z. De végül is megertettem.... Nagyon meggyengultek ott a katlanban  az elit legjobb nacionalista, dandarok....., akik esetleg veszélyesek lettek volna reá nézve a jövőben... 
Istvan78 2025. 05. 17. 11:21
Előzmény: #71277  Istvan78
Kihagytam egy lépcsőt, hogy miért is nem kell visszavonni a rendeletet.
.
"Az ukrán alkotmány szerint az elnök képviseli az államot a nemzetközi kapcsolatokban, és ő dönti el, kivel, mikor és milyen formában tárgyal. "
Istvan78 2025. 05. 17. 11:18
Előzmény: #71276  Fsociety
Csak kamuzik...mint mindig.
Istvan78 2025. 05. 17. 11:17
Előzmény: #71273  Placi82
https://mandiner.hu/kulfold/2025/05/nincs-jogi-akadaly-zelenszkij-megszegne-a-sajat-elnoki-rendeletet-de-targyalhat-putyinnal
.
"2022 őszén Zelenszkij egy rendeletet írt alá, amely „a Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalások lehetetlenségét” hirdette ki, válaszul arra, hogy Oroszország jogellenesen annektálta Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiókat. "
.
"Jogászok szerint az alkotmány elsőbbséget élvez a rendelettel szemben, így nincs szükség új határozatra vagy a korábbi rendelet visszavonására."
.
Ennyit a tűpontosságodról.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 17. 11:15
Hallod,te megint pias vagy,vagy szedsz valamit? Jartal eszak koreaban,hogy szerinted ott akkora jolet van? Szerinted igy mukodik a diktatura,hogy hirtelen joletet teremtenek tobb evtizednyi nelkulozes utan? Olyan szinten vagy fogalmatlan,hogy az rettenet. 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 17. 11:13
Megjott Gyurcsok kollega,aki mindent is megmondott termeszetesen,es servmutet is vegez a tv studiobol hiszekeny nyugerreken. 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 17. 11:11
https://telex.hu/belfold/2025/05/17/laszlo-andras-usaid-kormanybiztos-egyesult-allamok-usa-elutasitas-informacio
Deepstate,usaid,minden szepen visszakoszon az itteni propagandistaktol. Szerencsere meg az usaban sem annyira ostobak,h egy megafonosnak csak ugy odaadjanak mindent,amit ker. 
Placi82 2025. 05. 17. 11:00
Előzmény: #71267  Zedisdead
Mindig mindenben 110%on  egyetértek veled, amit írsz, akár gazdaságban, akár itt, Murdoch - al szinten  detto.  De Eszak Korea lakossága kb 25 millió.Fejből mondom, mert Eszak Korea rol nem. Sokat olvastam, de a rendes szárazföldi hadreje1 - 2 millió biztos van. Aztán ott vannak tartalekosok. Az is megvan 6-7millio.De. ezek komolyan tartalekosok ám ha Kim a hangos bemondon behivja őket szolgálatra akkor ott hagyják az esztergapadot és egy nagy huá val, azonnal jelentkeznek a nagyvezer parancsára szolgálatra.. Szóval akár 300.000 ezret is odaad Kim, ha kérne Putyin, mert igen sok nyersanyagot, búzát, kaját, olajat, adna érte az Orosz. Olyan" jólét" lett pont az Oroszokkal való együttműködés miatt eszakoreaban, hogy a nép csak pislog hogy van kaja választék a boltban...... És ez ott nagy szó... Szóval Kim népszerűbb mint az ősei.. 1 baj van az eszak koreai katonákkal, hogy nem meghalni kellene nekik, hősi halalal hanem  orosz taktikát követve, okosan harcolni. Ezért is vonták ki az Oroszok, most szépen kikepzik ezeket, mert nem kinyiffantani akarják golyofogonak, hanem nagy harcerteku katonát faragni belőlük. És ha ez megy akkor jöhet a többi is..szerintem.Ezzel ellentétben az Ukrán szegény "furgonos" besorozottak arra jók, a vezetésnek, hogy rájuk pazarolodjon egy. Orosz dron, es hátha kikeszul már az orosz gazdaság és kivérzik az orosz, és belebukik Putyin. Na ez viszont  rossz.  Ez baj.Mert ez volt a cél... Poroshenko tudna erről biztos mesélni, de  már nem igen engedik ki.........Pont hogy ne beszéljen....... 
"" Egyesek"" most jönnek rá hogy az egész csak nyersanyrool, üzletről, pénzről, és geopolitikarol szólt........, ahogy olvasom itt.. :)) amit én 3 éve már régen  megmondtam. 
Biden alatt is az volt a cél hogy a Putyin megbuktatasaval az orosz nyersanyagforrást levalasszak Kína rol... Mert akkor Kínának annyi lett volna. És a gyors fejlődésének, az orosz olcso olaj, ritkafoldfemek, rez, alumínium, uranium,   etc nélkül.... 
Mert annyi feme és nyersanyag a messze nincs Kínának mint amennyi a jelenlegi  fejlődése fenntartásához kell. Az oroszoknak viszont van.!!!!!!
Neoliberálisok egy Navalnijt vagy egy új Jelcint akartak az orosz nép nyakára ültetni egy Ukrán bukta és a brutális  szankciók után az elegedetlenkedo Orosz népnek. 
Csakhogy az Orosz nép, nem lázadt Putyin ellen, csakhogy nem lett gazdasági elégedetlenség és" Majdan" felé tuntetes Moszkvaban......, hanem turték, mint a történelembe annyiszor. Ahogy 3 kib.szott éve megjosoltam itt a sok "okoskodó , személyeskedonek" , akik nem hittek el....anno
Putyin szarik mar mindenkire, el fogja foglalni a 4 megyét, utána leul  Trump al, mert tudja hogy vele kell tárgyalni, Z-t ismeri, én se tárgyalnak vele. Csak a bolond nem latja miért erőlteti a feltétel nélküli tuzszunetet, de a feltétel nélküli béke targyalasokat nem. 
Ja meg talán az Ukrán alkotmány is meg kellene változtatni Z nek, amit pont ő hozott meg, mert elvileg HAZAÁRULÁS Putyinnal tárgyalni és HAZAÁRULÁS területet atadni.... 
Akkor hogy is akarja..?? Saját magát jogilag eleizelei 25 évre, vagy hogy? Ne vicceljunk már.... 
Látja ezt Putyin, XI, és Trump is.... Ezért nem hoborog Trump, hanem világot  járva a legyengült USA nak köt üzletet, és szövetséget, hogy visszaerositse az USA t. Aztán vagy osszejon vagy nem, a történelem eldonti.... 
Istvan78 2025. 05. 17. 10:48
Előzmény: #71267  Zedisdead
A hadsereg létszáma 1.1 millió, de a Vörös Gárdával 10 millióra felmegy a hadsereg létszáam. A lakosság 40%-a "katona". Ez persze így hülyeség, gondolom majdnem minden felnőtt férfinek kötelező a Vörös Gárdaság és, mert alkalomadtán fogott már puskát a kezében, attól nem lett bevethető katona.
Istvan78 2025. 05. 17. 10:41
Előzmény: #71262  Zedisdead
Tudjuk, ugye, hogy a védekezéshez kevesebb katona kell és a támadás nagyobb emberveszteséggel jár. Nem árt észben tartani.
Az ukránok Harkovnál meglódultak, mert az oroszoknak nem volt többszörös védelmi vonala. Azóta viszont van az ukránoknak, ezért is halad annyira lassan az orosz előrenyomulás.
Kicsit több gondolkodás mielőtt eleresztesz egy propaganda szöveget!
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 05. 17. 10:25
Előzmény: #71269  ronaldinyo
Kettészakad a nemzet, lángra lobban az Ország. A lángot vér oltja.
csendben 2025. 05. 17. 10:12
Előzmény: #71265  ronaldinyo
Az össsz népessége 22milla... :-)
Zedisdead 2025. 05. 17. 09:51
Te mit szivsz ilyen korán szombat reggel?
Az oroszoknak kb 600k frontcsapata van. Talán 800kig fel tudják nyomni 1-2 éven belül.
Az eszak koreaiak jo ha 10-15k katonát küldtek és sokkal több nem lesz, 200k val riogatnak, de az propaganda. Férfi (gyerek, öreg) összesen ha van 10M észak koreában, nem hogy katona.
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 05. 17. 09:43
ami késik az jön
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 05. 17. 09:34
12 millio katonája van észak koreának.oroszok is 10 milliot össze tudnak szedni-és lehetnek mások is.mindenki gondolkodjon el hogyan robognak végig simán addig mig hagyják az amcsik és angolok.pedig jobb lenne ha ezen mindenki elgondolkodna.és ezt meg is lehet állitani bizonyos fegyverekkel -és akkor mi lesz ahol épp folyik a háború?????????? mint a cunami.
tom6210 2025. 05. 17. 07:39
Előzmény: #71263  tom6210
tom6210 2025. 05. 17. 07:39
Zedisdead 2025. 05. 16. 21:16
Előzmény: #71255  Zedisdead
Pont most olvastam Yuriy Podolyak elemzését, orosz hadiblogger már láttam, hogy a portfolion idézgették. Azt boncolgatta, hogy a 2022 1.5:1 ukrán manpower fölény mostanra kb megfordult és mostantól számitva még tovább fog nőni az oroszok javára és 25 végére 1:2 hez lesz. Putyin számaiból indul ki, hogy havonta 40-50k ember jelentkezik önként ez valszeg kamu, , de nem vette figyelembe az ukrán dezertálásokat, amelyek elismerten komoly problémát jelentenek.Ha ez a trend marad, kb garantált, hogy az oroszok valahol meg fognak lódulni, mint az ukránok 22ben Harkovnál.Szerintem erre épitenek Putyinék is.És valószinüleg ennek köszönhető az ukrán kommunkációban fő szerepet kapott 30 napos tűzszünet. Tűzszünet alatt könnyebb toborozni, plusz össze lehet szedni az ukránok által is elismert 100k dezertőröket, akik a valóságban lehet 2x ennyien vannak, mert harcedzett csapatokat lehet kivonni a frontról. Sima rendőrökkel valszeg nem lehet a fegyveres dezertőröket begyűjteni.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 16. 19:57
Az Index.hr szerint az Abu-Dzabiba érkező Trump hozzátette, nem csalódott amiatt, hogy Putyin nem része az Isztambulba küldött delegációnak: „Miért lennék csalódott? Éppen most szereztünk 4 billió dollárt, és ti a delegáció miatt vagytok csalódottak? Nem tudok semmit a delegációról, nem is ellenőriztem.”
Penz,penz,veres penz..kb ennyire erdekli a dolog.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek