És a bankokkal kapcsolatban is pozitív vagyok, bankszámla, befektetés, hitel kell mindenkinek és a többség ezeket fizetni is fogja, de pl e-commerce és fintechel, márkás ruhák, márkás ételek, GLP-1 ilyen luxusabb dolgokkal nagyon szkeptikus vagyok.
Abban igaza van hogy jelenleg az abszolút gazdagok a felső 10% birtokoljak a részvények 90%-at. Nagyon aránytalan az egyensúly a világban, és a technológia fejlődése miatt a tech cégek tarolnak. A gazdagoknak pedig az az érdeke hogy a cégek minél értékesebbek legyenek. De ez azért 2*2 logika. Nagyon erős stagflacio néz ki jelenleg. Erős infláció erős gazdasági teljesítménnyel a cégektől. A consumer meg szív a végén mint pl a memória miatt PS telefon tablet stb drágul rendesen. Vagy az olaj miatt az építő ipari áruk drágulnak rendesen. De a tech/B2B cégek jól teljesítenek. A consumer facing cégekkel szemben vagyok szkeptikus kivéve ahol ebben a szektorban bullish vagyok az a vice szektor gambling tobacco gaming és mobility pl UBER és nyilván utility waste management.
Hát igen, erre írom gyakran, hogy felnőtt egy generáció, aki nem látott medve piacot. Sajnos szerintem nem igy működik. Lesz maci, hogy mikor , miért, senki nem tudja. Nem is akarom, mert könnyen lehet, hogy olyan társadalmi felfordulást fogunk látni, amire nem is gondolunk.
Hol lehet realis szamokat talalni? Van "ipo tajekoztato"? Mivel jol emlekszem a spac temara, igy szerintem raerunk ezt megvenni 1-2 dollar kozott, hiszen minden spac leesik addig. :)
Jó kérdés de masszivan alulértékelt az usa szutykokhoz(RGTI, mostani QNT stb.) képest. Kérdés hogy mit szólnak hozzá majd, hogy EU-s cég. Technológiában abszolult favorit nálam, ami legjobban használható most, meg ami előtte áll.
Értem én ahogy a végén írtad új mezők több kitermelés kell. Csak az nem tiszta ki es hol fog új beruházásba kezdeni és mekkorába. Tekintve hogy az olaj ár most sem stabil és a növekedése sem az. Az olaj árának kemény ellenszele van a legnagyobb országok pont a jelentős drágulás ellen kűzdenek, míg a kitermelôk nem igazán akarnak dollár milliókat tolni új fúrásba kutakba ha nem látnak benne stabil megtérülést és még inkább kivárnak. 95 dolláros szint lehet elég is lenne ha látnák hogy visszaesés sokáig nem lesz. Viszont már a 95 dolcsi sem elhanyagolható szint az infláció gerjesztéséhez.
Köszi, bár a témának nem vagyok nagy szakértője (kvantum), majd igyekszem tanulni. 2026-ra IQM árbevétele 100 millio usd-t meghaladhatja (2025-ös kb 36 millió USD volt,, ha jól emlékszem)? Nem találtam hivatalos előrejelzést.......
Időzítés mennyire szerencsés? Gondolok itt SpaceX IPO-ra és a hozzá fűzött esetleges csúcsokra. Illetve hogy sokak szerint ( nem mindenki ) most lehet az AI -ban egy csúcs.
A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzései szerint a globális olajkereslet csökkenő pályára állt. A világ olajfogyasztása napi 104 millió hordó körül alakul, ami napi 420 ezer hordós csökkenést jelent az előző időszakhoz képest. A mérséklődés hátterében a megújuló energiaforrások térnyerése és az elektromos járművek elterjedése áll. [1]A globális piac főbb jellemzői 2026-ban:
Kereslet csökkenése: A fejlett gazdaságokban, különösen az OECD-országokban jelentősen visszaesett a kőolaj iránti igény, miközben Kínában és Indiában még növekedés tapasztalható, de ez már nem tudja ellensúlyozni a globális trendet.
Készletek és árfolyamok: A keresletcsökkenés miatt a piacokon túlkínálat alakult ki, ami az árak csökkenéséhez vezetett. A hordónkénti Brent típusú olaj ára az év eleji alacsonyabb szintekről (kb. 56 dollár) a nemzetközi banki előrejelzések szerint átlagosan 85 dollár körül stabilizálódhat.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.