Hoppa... Akkor NNE, OKLO megy delre nyaralni? Vagy megfernek egymas mellett vajon? Ha jol emlekszem OKLO/nak is van szerzodese Alaszkaban egy bazis aramellatasara. Jo kis marketing fogas ez a hir, az biztos.
Igen, a találgatásoknál - ismeretlenül mindig ez a kérdés. Visszatérően. Nem tudok erre biztosan válaszolni. Azt tudom, hogy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy van az az anyagi jólét és méginkább életkor (öregkor) mikor rájön az ember, hogy kifele megy már. Akkor meg minek tartogassa magának a tudást, minek irigykedjen a maradék 10-20 évre? Vannak emberek akiknek kifejezetten örömet okoz ha megoszthatják tudásukat vagy az, hogy bizonyos körökben tekintélynek örvendenek. (Bár itt szerintem ennél is többről van szó. Guru. :)) Talán még az is lehet, hogy szeret egyszerűen maga körül egy közösséget és látni az emberek fejlődését. Ha meg még ezzel pénzt is kereshet, miért ne. Van pl. egy haverom, van három lakása. Mindhárom kiadva. Minimális munka vele. Mostanában nyafog hogy ez nem teszi boldoggá, nem teszi boldoggá ez a fajta pénzkereset. En pl. sporttal foglalkoztam. Volt idő mikor ingyen is csináltam gyerekeknek edzést. Mert belefért és jól esett hogy adhatok nekik. János minek csinálja ezt a csoportot? Berakhatná ő is kötvényekbe... Szóval nem tudom, ezt így nehéz megítélni ezért lenne mégjobb olyan komment akinek tényleges tapasztalatai vannak vele.
Az amerikai Valar Atomics egy feltörekvő nukleáris technológiai startup, amely kompakt, gyorsan telepíthető mikroreaktorok fejlesztésére specializálódott.
A vállalat célja, hogy biztonságos, moduláris és mobil atomenergiát biztosítson katonai bázisok, távoli ipari létesítmények és katasztrófa-sújtotta területek számára.
Legfontosabb fejlesztésük a Ward mikroreaktor, amely kis mérete ellenére akár több megawatt teljesítményt is képes biztosítani.
A koncepció lényege, hogy a reaktoregység előregyártott, szállítható modul legyen, amelyet akár légi úton is gyorsan lehet telepíteni.
A mikroreaktor egy kis teljesítményű, fejlett nukleáris reaktor, amely jellemzően 1–20 MW közötti energiát termel.
Előnye, hogy kevesebb üzemanyagot igényel, passzív biztonsági rendszerekkel működik, és hosszabb ideig képes újratöltés nélkül energiát szolgáltatni.
Kompakt kialakítása miatt ideális olyan helyszínekre, ahol a hagyományos erőművi infrastruktúra nem elérhető.
A friss hír szerint az Egyesült Államokban először hajtottak végre nukleáris mikroreaktor légi szállítást.
A Ward reaktoregységet – üzemanyag nélkül – katonai teherszállító repülőgéppel vitték egyik államból a másikba demonstrációs céllal.
Az akció célja annak bizonyítása volt, hogy a technológia gyorsan és biztonságosan telepíthető.
Ez mérföldkő a mobil atomenergia fejlesztésében, különösen a katonai és katasztrófavédelmi alkalmazások területén.
A projektet az amerikai kormányzati szervek támogatásával hajtották végre.
A lépés jól mutatja, hogy a kis moduláris és mikroreaktor-technológiák egyre nagyobb szerepet kaphatnak a jövő energiarendszerében.
Ha a tesztek sikeresek lesznek, a következő években kereskedelmi és ipari felhasználás is megkezdődhet.
A Valar Atomics ezzel a demonstrációval fontos pozíciót szerzett a gyorsan fejlődő fejlett nukleáris piacon.
nem bantasnak szanom, de hol volt ez a meglatasod, mikor trump elsö kormanyzasa idejen (amikor elkezdett kormanyozni es valahol 2000-2200 körül volt S&P, ez pedig 2016ban volt!) azt vartad mar, hogy az SP kb. 50%-ot fog esni?? Es mar akkor is azt vartad, hogy az olaj 200 lesz es eljött az EEM piacok ideje... Mint irtam, nem bantas, de a jövö kb. ennyire "pontosan" josolhato meg....
En azt nem ertem soha, hogy ha annyira jol mukodik egy rendszer, hogy rengeteg penzt vele keresni, akkor miert adnad azt ki a kezedbol? Nem az lenne az eszszeru, hogy csinalod tovabb a rendszered szerint es egyszer csak annyinak kell lennie, hogy az egeszet berakod kotvenyekbe es vigan lesz oroke... De lehet csak en vagyok bizalmatlan es jofej akar lenni, aki megosztja a gazdagsagat...
Ausztráliában pl a tözsde és egyéb tőkejövedelem , ingatlan eladás ,munkajövedelem mind össze adódik, és sávosan adózik .Ha egy évnél tovább tartsz részvényt az 50% kedvezmény...
Ezekben at országokban dívik: ügyesen gyerekeikre mentik vagyonukat , ők maguk szociális lakásban laknak, Kapnak nyugdíjszerű támogatást is . Ismerek magyart aki így él, hazajár és itthon játssza a menőt . Ausztrália..
Sziasztok! Grubert valaki ismeri , van vele tapasztalata? Tök véletlen jött szembe. Önbizalom az van. https://www.youtube.com/watch?v=N6Vnr5QXlwc Meg árak is szépen: https://www.mentorteam.eu/szolgaltatasok/
Szegeny nemetek, meg jo hogy az ALDI-ban meg tudhjak venni a zsemlet es a parizert... MIndjart megsajnalom oket. Arrol mutass nekem egy statisztikat, hogy ki milyen valodi vagyon utan mennyi adot fizetett be a brit allamnak. En nem vagyok hajlondo ettol tobb idot ezzel tolteni, mert nem latom ertelmet. De hiaba probalom azt megertetni, hogy nem ennyire egyszeru, hogy 40%-ot adoznak. De a kiskapu ott van a szovegben amit te is megadtal. Amennyiben elajandekozza a vagyonat 7 evvel a halala elott, akkor nem kell az orokosodesi adot megfizetni. A hazaspar mentesul az adofizetesi kotelezettseg alol. Tehat ezek szerint, nehany szerencsetlen esetet kiveve a gazdagok relativ konnyen menekulhetnek meg ez alol az ado alol. Meg egyszer leirom, igen magas az adokulcs is.
Az örökhagyó semmit nem kap a nyakába, az örökös pedig ha nem szeretné a terhet, akkor akár le is mondhat az örökségéről. :) A kevésbé tehetősek körében szokás, hogy a saját temetésükre spórolnak öreg korukban, hogy annak kifizetése kevésbé legyen megterhelő az örökösök számára. A vagyonosabbak is lehetnének annyira előrelátók, hogy felkészülnek az elkerülhetetlenre.
Sziasztok, Mindenki, minden fórumon az összeomlást várja, mély pullbacket és mély korrekciót... Minden "gurutól", elemzőtől ezt olvasom.. nem ilyenkor szokott jönni az ellenkezője? Rray
Csodálkozom, hogy még a Rubio nyilatkozatát nem hozta le a PF. "Trump would be ready to provide assistance if Hungary had any financial trouble, Secretary of State Marco Rubio says at a joint press conference with Prime Minister Viktor Orban in Budapest" Bloomberg
Feb 16 (Reuters) - Asian bonds attracted foreign inflows for a fourth straight month in January as an improving growth outlook and robust demand for regional exports boosted investor appetite.Foreign investors bought a net $3.78 billion worth of local bonds in South Korea, Thailand, Malaysia, India and Indonesia last month, compared with net purchases of about $8.07 billion in December, according to data from local regulators and bond market associations.
A teljes népességre vonatkozó átlagértékek lényegtelenek egy jómódú ember számára. Pl. Németországban a medián háztartási vagyon nettó 43 millió forint, tehát egy átlagos német családnak annyi pénze sincs, hogy kifizessen egy csepeli panelt. Teljesen más pályán futnak, mint azok, akiknek millió eurós vagyonuk van. Ha a nyakadba kapsz egy ilyen mértékű közterhet, aligha vigasztal, hogy az átlagjózsinak semmit nem kell fizetnie.
1)AZ EEM piacok BULL allapotban vannak, es abban is maradnak a kovetkezo par evben, talan egy evtizedben is, ugy 2035-ig. . A BULL piacok szokasos idotartama jo hosszu, pl. a mostani SPY csodas BULL 2009-ben indult, es ha iden vege van, akkor 17 ev volt. pl. a bitcoin 2010-ben indult, a topja 2026, akkor 16 ev volt pl. a brazil BEAR 2008-->2024, 16 evig tartott, a BULL meg nagyon fiatal pl. a kinai BEAR 2007-->2024, 17 evig tartott, A BULL meg nagyon fiatal . 2)De talan nem is meglepo, hogy ezek a ciklusok 16-17 evig tartanak. Ismert a regi Benner Fibonacci Cycle, tapasztalati modszer, es ott is 16-18 eves szokott lenni a ciklus. Egy jelentos csucsra szamitok a kovetkezo 1-2 evben. Vagy mar meg is van. Ez volt a Benner chart az USA tozsdere. A chart Januar 9-en volt fennt. Ennel jobbat most sem tudok ajanlani. . https://imgur.com/a/Iin2INr . Szoval, kozep es hosszu tavon nem aggodneek a kinai poziciok kilatasain. Bull piac indult 2024ben, ha 17 evig tart, akkor 2041 korul lesz vege. Tartani, melyponton meg adni hozza. Taktikailag lehet a pozicio 1/2 vagy 1/3 reszevel ki-be ugrani. De mindig az adott szektorban a legerosebb 1-2 ceget vedd meg. . 2)Rovidtavon most egy kis korrekcioban van az SSEC is, HangSeng is. Valahol nemregi chart van ezekrol itt a forumban Napos es Hetes idotavokon. BABA profitja iden 12$/sh korul lesz, jovore 14. PE=18-20 realis. Target 200-240$. NIO mar van olyan jo, es jol is nez ki, mint barmelyik mas EV. Ket ev mulva NIO profitabilis lesz.
Szerintem ezt nem lehet kijelenteni, sem az általam figyelt fraktál nyomán, sem pedig idézett quant alapján. - NDX gyengébb, de én mindegyik US fő indexet sávként kezelem a napos/hetes idősíkon. Szerintem megint Nvidia lesz a döntő, és február 25-ig marad a sávozás. Időfaktor szempontjából azt gondolom, hogy ott fog eldőlni. Ha így lesz, akkor abban is biztos vagyok, hogy mindkét irányba lehet majd valid számozást felrakni az indexekre.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.