Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm 2026. 01. 29. 14:23
Előzmény: #133596  Kapzsidözsi
Hmmm ez erdekesen hangzik.
Jatszunk el a gondolattal, hogy igaz.
Vajon akkor milyen ezust arfolyamot kellene elore jelezniuk, ha most mindent megvesznek barmilyen aron? 
Ha igaz, hogy ennyire jo akksik lesznek, akkor valoban lehet ra nagy kereslet. Bar arat nem irnak, de gondolom joval dragabb lesz igy, mint egy Li-ion akksi.  
Mondjuk a CATL szolid akksis vergodese (mert mindig csak hamarosan jon) is magyarazatot nyerne ezzel. 
pomperj
pomperj 2026. 01. 29. 14:11
BTC es ETH
nem ugy nez ki, hogy most erdemes lenne oda menekulni a rizikok elol
.
https://imgur.com/a/0wU4jyr
todi 2026. 01. 29. 14:00
Donald Trump amerikai elnök élesen bírálja Jerome Powellt, a Federal Reserve elnökét, és jelentős kamatcsökkentést követel, azzal érvelve, hogy az infláció már nem jelent problémát, és a vámbevételeknek köszönhetően az Egyesült Államokban kellene a világ legalacsonyabb kamatlábaival rendelkeznie. Trump azzal vádolja Powellt, hogy a szükségtelenül magas kamatlábak révén több százmilliárd dolláros kamatköltséggel terheli az országot, és veszélyezteti a nemzetbiztonságot.
pomperj
pomperj 2026. 01. 29. 13:01
Előzmény: #133586  MrSomm
EZ volt iden eddig a jo portfolio, es ugy nez ki, egyelore az is marad
,
https://imgur.com/a/DX1HJzU
Kapzsidözsi 2026. 01. 29. 12:31
 Réz vajon mitől indult meg ilyen hirtelen? - Lehetséges, hogy az aranyból - ezüstből kezdtek átcsoportosítani?
Ha már itt tartunk, valaki emlékszik még hogy tavaly júliusban mi volt az az óriási korrekció a chartban? Azaz, hogy minek volt köszönhető..
Rray 2026. 01. 29. 12:20
Előzmény: #133590  Boole

Köszi a tanácsokat, igazából az én hibám, mert túlméreteztem a pozit és ezek a mozgások, már durvák az egyenlegemen....  Nem is a vételire várok, hanem egy normális lassú emelkedésre a 10-es sávig...
Rray
komodoi 2026. 01. 29. 12:16
Előzmény: #133588  Rray
Igen ehhez nagy forgalom kell.
sahara
sahara 2026. 01. 29. 12:10
Előzmény: #133589  MrSomm
ELBM kifejezetten érdekesen mozog. 
Ha csak az utolsó hetet nézem két nagyforgalmú nap, tépés, porszívózás, majd egy kisebb, de átlag feletti forgalmú adás, de nem mélyebbre mint a tépés előtti kiindulás. 
Tételezzük fel irányított volt, így aki ezt végig tolta, könnyedén összeszedhetett 6-8 millió db részvényt. 
Elég nagy a hasonlóság a papír szeptemberi mozgásával, a nagy októberi felhúzás előtti időszakban.
Ami pedig felettébb érdekes volt és nem láttam eddig, a zárás előtti percekben fullra tették a könyvet vételek és eladói oldalon is, több tízezres pakkokkal szinte centenként. Nem fotóztam ki, de ilyet ELBM nél még nem láttam, gondoltam lehet jele egy közelgő komolyabb mozgásnak. 
Meg egy érdekesség 28 nap zárt 1 USD alatt zsinórban, a határszám 30 RS esetén…
ELBM- nek szerintem láttuk az alját.
Peti84
Peti84 2026. 01. 29. 12:01
Előzmény: #133589  MrSomm
Én ILU-ut kezdem újra kiszemeltként kezelni, nagyon szépet esett reggel.
Boole 2026. 01. 29. 12:01
Előzmény: #133580  Rray
Én arra számítok, hogy egész nap dolgozni fogok és nem nyugtalankodok. Menj el úszni egyet, mert ez nagyon káros, ha ennyire felizgatnak az események. 4,4-4,6 USD között már átlagban a befektetők veszteségbe kerülnek. Nekem 2,8 USD körül van az átlagom. Hosszúra vettem, lehet, hogy nem jön be, de nem idegesítem magamat azzal, hogy állandóan nézem az árat. Türelem. Lesz itt még jó vételi lehetőség...  
MrSomm 2026. 01. 29. 11:50
Előzmény: #133585  sahara
Azert a COB nem es az ELBM mersekleten sinylette meg. De nem vagyok benne biztos, hogy egyaltalan volt barmi hatasa. 
Rray 2026. 01. 29. 11:41
Előzmény: #133584  komodoi
Ha viszont LAC innen -4%-ról fordulna ma zöldbe, az elég forgítós gyertya lenne és meg lenne erősítve frankón az emelkedő trend... a kérdés, mennyi lesz itt a vevő...
MrSomm 2026. 01. 29. 11:38
Előzmény: #133585  sahara
Es lehet mar nem is dolgoznak a cikkben megnevezett emberek ott :D
MrSomm 2026. 01. 29. 11:36
At a closed-door meeting this month hosted by a Washington think tank, two senior Trump officials told U.S. minerals executives that their projects would need to prove their financial independence without government price support, three attendees told Reuters.   
"We're not here to prop you guys up," Audrey Robertson, assistant secretary of the U.S. Department of Energy and head of its Office of Critical Minerals and Energy Innovation, told the executives, according to this account. "Don't come to us expecting that."
Egyik reszrol nekem ez nem azt jelenti, hogy nem lesz price floor adva. Inkabb azt ertem, hogy nem fognak piaci korulmenyek kozt elverzo projekteket megtamogatni. Ami jogos, ne is szorjak a oenzt, csak a legfontosabbakra.
En azzal szamoltam eddig, hogy jon majd meg nehany ilyen tamogatas, mint az MP. Es szerintem nem is igazan fognak tudni offtake es price floor nelkul penzt bevonzani, foleg nem igy, hogy a Reuters beijjesztett mindenkit. Jo lenne, ha most az USAR es Lynas ra tudna ugrani a avonatra es kisirni valami elonyos minimum arat. 
Kozben Kinaban elfelejetttek szolni es a Rare Earth termekek kozott majd minden ara felfele ment, sot van a ami 9-10% pluszban van, mint a Gadolimuim es annak vas otvozete.
YoY is brutalis emelkedesek vannak, mint a Nd +82%, Cobalt +161%, Litium +116%, Ezust +271%, Platina +168%, rez +46%. Ugyhogy en ugy dontottem, becsukom a szemem nehany napra es nem is nezek ra ezekre. 
sahara
sahara 2026. 01. 29. 11:36
REE 
https://www.energy.gov/cmei/articles/energy-department-announces-realignment-critical-minerals-and-energy-innovation
Az amerikai Energiaügyi Minisztérium (DOE) 2026. január 28-án jelentette be a Kritikus Ásványkincsek és Energia-innovációs Hivatal (CMEI) átszervezését. Az átszervezés fő célja az amerikai energiabiztonság és a nemzetbiztonság erősítése a Trump-adminisztráció prioritásaival összhangban. A legfontosabb pontok magyarul: 1. Új szervezeti felépítés A CMEI-t három fő pillérre osztották, amelyeket egy-egy helyettes államtitkár vezet: • Kritikus Ásványkincsek, Anyagok és Gyártás Hivatala: Feladata a bányászati tevékenységek felgyorsítása, az ellátási láncok diverzifikálása, az akkumulátor- és mágneskutatás bővítése, valamint az újrahasznosítás (pl. "black mass" és akkumulátor alapanyagok) ösztönzése. • Energiahálózati Innováció: Ez a terület a technológiák kereskedelmi forgalomba hozatalára és olyan fejlesztésekre fókuszál, amelyek javítják az USA energiahálózatait és csökkentik a fogyasztók energiaköltségeit. • Szabványok és Megfelelőség: (A cikk részletei alapján a szövetségi kódexek és szabványok felügyelete). 2. Stratégiai célok • Energetikai dominancia: Az erőforrások hatékonyabb átcsoportosítása az energia iránti növekvő igények kiszolgálására. • Költségcsökkentés: Olyan innovációk támogatása, amelyek megfizethetőbbé teszik az energiát az amerikai családok és vállalkozások számára. • Ellátási láncok védelme: Az USA függőségének csökkentése a külföldi kritikus ásványkincsektől, különös tekintettel a modern gazdasághoz szükséges nyersanyagokra. 3. Előzmények Ez a lépés a 2025 novemberében megkezdett átfogó minisztériumi átszervezés folytatása, amelynek során a hivatalt átnevezték és újrastrukturálták. Chris Wright energiaügyi miniszter szerint az új struktúra segít abban, hogy a minisztérium hatékonyabban tudja végrehajtani a kormányzat energiapolitikai céljait. A bejelentés azonnal hatályba lépett.
komodoi 2026. 01. 29. 11:23
Előzmény: #133581  Moka_Brikka
Ha és amennyiben letörne, reméljük nem. Első körben 5.10-.20, ha ott sincs erő, akkor 4.5-4.6 onnan utána már az extrémek jönnek, ha nincs vételi erő.
MrSomm 2026. 01. 29. 11:12
Előzmény: #133582  NUKE
Hat en nem mernem. Meg orulnek neki, ha olyn 5000-5200-ig korrekciozna es ott epitene bazist. De ha feljebb teszi, akkor sem leszek szomoru :)
NUKE 2026. 01. 29. 11:00
Arany short?
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 01. 29. 10:38
Előzmény: #133579  komodoi
Mint mindig, egyelőre mindkét irány felé ott van a "ha" :) 
-
Viszont az említettek miatt látok több esélyt egy bullish folytatásra,  mint a letörésre. Megerősítő PA esetén ez tovább növekedhet. Ha nem lesz ott az előny alacsonyabb idősíkon, akkor nem kell lépni. 
-
Részemről a bearish várakozás mellett akár rövid, akár hosszabb távon kevesebb tényt tudok felsorolni. 
-
Mi lehet akkor, ha letöri az általad említett 5,6-ot? 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek