COB-nak volt ma valami zoom-os ismertetője a kobalt ellátási láncról, de elaludtam (talán majd írnak róla valahol), meg megint kelteztet új papírokat, ha jól láttam. Én múlt héten az összes COB papíromat eladtam, vennem vissza 0,1 alatt. Tegnap az AA-t bővítettem, az Én olvasatomban a 2025 Q3 EPS 0,88 USD nem volt olyan rossz.
1,4 környékére lenézhet rést zárni (szigorúan nézve), de akár ki is hagyhatná. Egy figyelést, kisebb pozit megérdemel. Hígítás a mostanában tapasztalható többszöröző felhúzásokban nagyon csábító a kis cégeknek, még akkor is ha fully funded. Ettől függetlenül figyelemre méltó.
SPY daytrade Eddig a varakozas szerinte halad felfele wave(v),es hamarosan eleri a wave(iii) csucs, 6751 szintet. Ott at kellene tornie, es uj ATH-ra menni 6764 fole. . A 15min chartok, es a NAPOS chart szerint is valahol 6764 es 6900 kozott kellene lennie az Apr. ota tarto rally topjanak. , Van egy kis eselyu bullosabb folytatasra is lehetoseg. Egyelore az ED varakozas ervenyes, amig a wave(4) vegpont, 6655 support tart. . https://imgur.com/a/ipoKVAi
Nekem ma a kobalt aron akadt meg a szemem, szeptember ota szalad 50%-ot. Drc-be valtoztatott a kvota rendszeren. Ami szimpatikus ezzel a ceggel kapcsolatban, hogy fully funded, ugyhogy nem kellene legyen ujabb higitas.
Ha viszont azt feltételezzük, hogy lesz még ritka fém para a napokban, akkor, ahogy a többi REE részvényben is, itt is lesz még egy kör, ami akár 3-4 szerezés is lehet napok alatt innen. Szimpatikus, köszi MrSomm :)
Amíg nincs funda addig marad a képzelet. Annak pedig nincs határa. Egyes vélemények szerint a value részvények árazása pont azért alacsonyabb mert ott nincs képzelet (lufi) csak a számok.
Electra Battery Materials (NASDAQ/TSX-V: ELBM)
Aktuális ár: 1.85 USD
A cég Észak-Amerika első kobalt-szulfát finomítóját építi Kanadában, Ontarióban (Temiskaming Shores). A projekt mostanra teljesen finanszírozott, a finanszírozás és az adósság-részvény konverzió lezárult. A cél, hogy a kivitelezés után 2026-ban elinduljon a termelés.
A finomító Fázis 1-ben évi 5 000 tonna kobaltot fog előállítani, később 6 500 tonnára bővíthető. Emellett a vállalat fejleszt egy akkumulátor-hulladék-újrahasznosító egységet is, valamint rendelkezik egy kobalt-réz lelőhellyel (Iron Creek, Idaho). Hipotetikus 2026-os számítás:
Kobaltár: ~47 110 USD/t
Termelés: 5 000 t/év
Bevétel: ~235,6 millió USD
Nettó profit (15 % margin): ~35,3 millió USD
Teljes hígított részvényszám: ~227,7 millió
EPS ≈ 0,16 USD
Összefoglalva: az Electra most lényegében az észak-amerikai kobalt-finomítás kulcsszereplője lehet, ha a termelés 2026-ban elindul. A projekt finanszírozott, a bővítési potenciál megvan, és a kobaltpiac szűkössége miatt a jövőbeli bevételek erősen felfelé érzékenyek. (AI-alapú becslés, nem befektetési tanács.)
SPY daytrade A futuresben a visszaeses egy kis (b) hullam, ezzel a (v)=a-b-c vart alakzatbol keszen van a-b szakasz, hamarosan elindul (c of v) felfele
" Oil prices skyrocketed in early Asian trading on Thursday after President Trump announced new sanctions on Russia’s two largest oil producers, Lukoil and Rosneft, marking the first Ukraine-related sanctions of his second term. . Brent crude futures jumped 5.53% to $66.05 per barrel, WTI crude futures surged 6.05% to $62.04 per barrel , as traders weighed the immediate threat to Russian supply. The measures, announced late Wednesday in Washington, came as Trump’s frustration with Putin has grown over the ongoing war in Ukraine. "
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.