SPY daytrade A tegnapi csucs, 6380, egy momentum csucs lehet. Ha igy van, akkor meg mindig a wave(3 of v) hullam tart, es meg egy kevessel felbbre mehet mire (3) kesz. Vagy, persze kesz (3 of v). . Aztan jonnie kellene egy 4-5 hullamparnak, es ezzel a vart (v of iii piros) csucs 6400 kornyeken lehet. Talan mar ma zaras korul, vagy hetfon. Hasonlo a helyzet DOW es NDX-ben is. . https://imgur.com/a/tGXkdhA . 2)Kina SSEC es HK50 egy kis fokozatu (iv) oldalazos korrekciot kezdett. Tovabbi Azsia rally a varakozas. Az Azsia rallyt Japan, SIngapore vezeti, Jakarta is 72240 fole kitort, es meredeken wave(3) emelkedik. . 3)Olaj egesz Julius egy oldalazo korrekcio eddig, WTI konszolidal a 65-68$ savban.
Igen, csak egyelőre az AI hype el tudta ezt fedni. Viszont már itt is látszik a növekedés növekedésének (második derivált) erőteljes csökkenése. Kíváncsi leszek a bigtech jelentésekre (GOOGL-n már túlvagyunk), hogy milyen eredmények voltak és várakozások lesznek a bevételben és capexben.
Ez valóban probléma, de majd a piac megoldja, kirúgták Tavarest meg még jó néhány nagyképű vezetőt ki fognak rúgni. Akik azt képzelték, hogy majd a vásárlók helyett kitalálják, hogy azoknak mire van szükségük, azok menni fognak. Most a piac keményen büntet, mert a vevők ha nem nekik gyártanak autókat, hanem Tavares-féléknek, akkor inkább nem vesznek. Szerintem a covid miatti elhalasztott vásárlások utáni felfutás során a gyártók azt hitték az égi manna örökké tart és elrugaszkodtak a valóságtól mind árakban mind elképzelésekben. Az erősödő kínai verseny most emlékezteti őket rá, hogy autókat elsősorban embereknek gyártanak napi használatra nem a cégvezetők egojának legyezgetésére. Mercedesnél is voltak csúnya mellényúlások. https://totalcar.hu/hirek/2025/06/03/mercedes-benz-g-580-with-eq-technology-eladas-alacsony/
Amit leirsz, azt ugy hivjak, hogy wall of worry es eleg regota megy (nezopont kerdese, de szerintem minimum a japan carry trade korrekcio ota). - Dollar: gfc elotti idoszakban 2001-2008 kozott az eurval szemben majdnem felezodott az erteke. Nem varok hasonlot, de kizarni sem tudom. Egyelore maradok a megnyulo c hullam varakozasomnal (one wave at the time), mar csak azert is mert az ellenallas es a kovetkezo fib szint meg odebb vannak + hosszu tavon (elmult 50 ev) ez HH-HL.
Pontosan, szerintem írják is valahol a saját oldalukon, hogy kontraindikátorok 😄Csak egy példa volt a 20%-os korrekció, én a felét várom valamikor most és szeptember vége között. Jól emlékszel, medvepiaci rally-nak gondolom/gondoltam az április óta tartó emelkedést. Továbbra sem látom fundamentális okát az ATH-nak, főleg úgy, hogy gyakorlatilag csak az értékeltség nő, az amerikai gazdaság meg egyre jobban lassul. Azt sem értem, hogy ha a Trump faktor miatt a világ minden tájáról részben menekítik a pénzüket Amerikából, ami miatt gyengült a dollár nem is keveset, akkor mégis honnan jön a flow, ami a részvénypiacot a csúcsra lövi? Mondjuk EUR-ban nézve az SP500 idén minuszos, szóval csalóka az egész. Nekem az is bűzlik, hogy állítólag a retail tolta meg nagyon az elmúlt pár hónapot főleg opciókkal, ami számomra nem garancia arra, hogy stabil lábakon áll az emelkedés, mert olyan az egész, mint egy kártyavár - csak induljanak meg az első margin call-ok valami hírre. Szerintem a dollár is fordulhat, ami szembeszél lehet a részvényeknek, ja és ott vannak a vámok is, amire mindenki mondhatja, hogy "priced in", emlékszem ugyanez volt április előtt is, hogy nincs itt semmi látnivaló, már tökéletesen beárazta a piac a vámokat, aztán látjuk mi lett. Olyan érzésem van, mintha a piac már azt árazná, hogy tökmindegy mi lesz a következő 9-12 hónapban, mert Powell ciklusának hamarosan vége, és Trump berakja oda valamelyik bábját, aki 200-300 bázispontot nagyon hamar levág (lásd tegnapi Trump videók) és indul a szuper bika. Na most ennek meg olyan hatása lehet, hogy a dollár még tovább esik, a hosszú kamatok szerintem emelkednek a kockázatok miatt (itt majd rájön a paraszt, hogy a mostani 7% mortgage rate még tud emelkedni) - kérdés, hogy ez hogyan hat a részvénypiacra? Beindul a pánik és eladás lesz, vagy éppen ellenkezőleg és jön 2 éven belül az SP500 10k, mert egy értéktelen szarban (dollár) mérik? Utóbbi esetén mondjuk az európai és egyén külföldi befektetőknek is előbb-utóbb leesik, hogy ha például EUR-ban mérve nincs hozamuk, akkor minek fektessenek magas aránnyal Amerikába? Ez igaz a nagy "world" ETF kibocsájtókra is is (pl.: VWCE), ezek is Amerika túlsúlyosak eléggé. Ha itt is beindul valami rebalancing (csökken Amerika relatív súlya), akkor annak szintén szemmel látható hatása lehet, mivel az elmúlt 10-15 évben dagályként emelte az értékeltséget, de ez megfordulhat - ez annak az ETF hatásnak lenne az ellenkezője, amit tegnap írtam.
AAII lényegében egy kontraindikátor. Ha megnézed, akkor a 2021 október-november időszakban volt a csúcson a bullish szentiment. Innen a PA csak pár százalékot tudott menni gyengülő szentiment mellett. Az AAII minden szignifikáns csúcsnál, de inkább annak közelében jelentősen eltér az átlagos bullish értéktől, és vice versa. Egyébként önmagában szerintem nem jelent semmit. Azért hoztam csak fel, mert ez az egyik legrégebbi szentiment indikátor, így ez alapján lehet az akkori (dotcom, gfc, stb.) és a mostani szentimentet talán a legjobban objektív alapon összehasonlítani. - Kizárni nem lehet, hogy innen indulna egy 20% korrekció (még TA alapon sem), csak az adatok, és TA alapján nem ez a valószínűbb (legalább is nekem, aztán majd a piac eldönti). Emlékeim szerint te máshogy értelmezted az elmúlt hónapokban a mozgást, és inkább egy medvepiaci rally volt a biasod (lehet, hogy rosszul emlékszem). Ettől jó ez, mindenki máshogy látja. Szerintem az áprilisi aljig tartó mozgás a 2022-es korrekciós mozgás párja, így van az ED-n belül váltakozás is (de lehet máshogy értelmezni, mert elliotti értelemben kb 6500-ig beleférhet egy B hullám is). Ez kb. a legkevésbé bullish értelmezés nagy tf-en szerintem. Amíg a bullish setupok hozzák a célszinteket, addig a shortos próbálkozásokat én kontratrendként kezelem. A fordulathoz kell, hogy a bullish setupok besüljenek, a kialakuló bearish setupokban pedig erős legyen a follow through. Ezek eddig csak limitáltan jelentkeztek szerintem. - Nem tartom a dotcom-ot (és hasonló lufikat) lényegtelenek. Mind ugyanazon alapulnak, az emberi pszichológián, és ezért még lesznek hasonló lufik. Lehet nem lesz ugyanolyan, de hasonló lesz. Én amúgy sok hasonló motívumot látok a mostani, és a dotcom csúcsát megelőző időszak között, ettől függetlenül a kimenetel lehet eltérő is. - QQQ a dotcom csúcs közelében indult, SPY pár évvel előtte. Akkori viszonyokhoz képest mindkét etf inflowja jelentős volt. Cicuit breakerek már voltak a dotcom idején is. ODTE-k még nem. Szerintem nem ez "torzítja" a piacot. - A hasonló motívumok ellenére lehet, hogy nem lesz a QQQ-ban dotcom szintű mánia. Ami egy ilyen mánia kialakulása ellen tényleg hathat, hogy most sokkal szélesebb most a paletta (de én nem etf-ekre, opciókra gondolok,), ami elszipkázza a pénzt. Ha ez volt a lényeg (szélesebb a paletta), akkor ezzel egyet tudok érteni.
Egyebkent pomperj: a q2 darabszamoo nyilvanosak a penzugyi jelentes jul 30an. Aztan nehogy meglepi legyen. Az eladasi szamok nem szepek, foleg a szegmens eltolodas ami nem tetszik. Szoval en a p/e es egyeb szamokkal forwardra probalnek loni a multbeli teljesitmeny helyett. Mercedesnek legalabb egy nehez eve lesz
Utkeresessel egyetertek a tobbivel nem. Egy mercedes ne keresse ugyanazt az utat mint a toyota mert nem ugyanarra lonek. Egy mercedes legyen tovabbra is annak a szimoluma hogy “megerkeztem”, legyenek iranymuato modelljei a muszaki tartalomban, es designban pedig maradjon kicsit konzervativabb, ne minden az aero oltaran legyen felaldozva…
Szerintem életveszélyes ebben a szegmensben opciózni, ami most megy egy nagyon durva játék. Bármi lehet a következő napokban, meg annak az ellenkezője is.
Az UNH-ban vagyok érdekelt opcióilag, szépen termelt, amíg 300 körül kóválygott, de most ez így már nem tetszik. Rövidesen jelentés, gambling az egész... A jövő pénteki opciós volatiltás az egekben (70+%), brutál pénzeket fizetnek az opciók kiíróinak. A pozit 1 héttel továbbgörgetve 10 USD-t tudtam lejjebb jönni bukó nélkül. Ha nem szakad tovább rendben lehet a trade. Kérdés mi van már beárazva a kijövő jelentésből.
Már kb. kétszer kiszálltak az intézményi befektetők az elmúlt hetekben. Még a végén kiderül, hogy az egyesült államok komplett társadalombiztosításának teljes összeomlását játszák meg egyesek. A mai világban mondjuk bármi elképzelhető, de azért maradjunk a realitások talaján.
Nem konkrétan a jelentés miatt verték szét a Molinát, mert a nyers számok tényleg nem annyira rosszak, hanem sokkal inkább a guidance miatt. Jelentősen emelkedtek a kiadások ami negatívan érintette a profitabilitást. Az éves eredményvárakozást $19-re csökkentették az elemzői konszenzus $22.53-as várakozásával szemben. Kb annyival is csökkent az árfolyam.
Nem vagyok a szektor szakértője, de a chart alapján nekem úgy tűnik, hogy növekvő forgalommal szabadulnak belőle, valószínűleg intézményi eladások is vannak.
Megjegyzés: ma megpörgették a Centene (CNC) részvények 8%-át. Egy 160 milliárd dollár éves árbevételű társadalombiztosító cégről beszélünk, nagyban mehet a játék.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.