Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2025. 05. 22. 13:03
Előzmény: #121843  AlonsoAston
amíg a kvantumszámítógépek fel nem törik :-)
papafilip 2025. 05. 22. 12:21
Előzmény: #121855  Rray
Najó, de akkor hol van ebben a soha vissza nem térő alkalom a vásárlásra?
A HUT market cap-he most 1.7B A GRYP-é 88 M mondjuk elhanyagolható a HUT-hoz képest. De ha a majdani egyesült céget nézzük, ez kb. olyan mintha megkapná GRYP a 2%-át ami 34M ha jól tévedek, de közben a HUT tulajok is megkapják a GRYP 98%-át, szóval nekem nem világos, hol van ebben az egetrengető business, azt leszámítva, hogy Trump nevével meg a BTC-vel a zászlóra tűzve megy a zavarosban halászás, ezt nem tuti befektetés ez lottó.
mereszZenesz 2025. 05. 22. 12:09
Előzmény: #121853  Ishar
Már a magyar mainastream is foglalkozott a Bitcoinnal 2010-11 környékén.. Valószínűleg László is ismerte a BTC whitepapert, csak akkoribban 0,10 usd kereskedtek vele..  A " nagyobb tőke " 2014 környékén kezdte el halmozni...
Egész véletlenlűl végig követtem az eseményeket..   ;  )
Moka_Brikka 2025. 05. 22. 11:56
Előzmény: #121854  Moka_Brikka
xau/btc-ről nem is beszélve :)
Rray 2025. 05. 22. 11:56
Előzmény: #121797  Boole

Szia Boole,
A létrejövő American Bitcoin 2%-át fogják birtokolni GRYP részévnyesek, amennyiben megszavazzák a reverse merge-t....  Ez a Trump család BTC cége lesz, Q3-ban lesz a merge....
Ennyi infom van egyenlőre...
Moka_Brikka 2025. 05. 22. 11:54
Előzmény: #121853  Ishar
Látod a németek is buktak pár millilárdot azon, hogy tavaly nyáron eladták a elfoglalt btc-ket. Mondjuk BTCEUR még nincs ATH-on. Dollár az oka mindennek :D
Ishar
Ishar 2025. 05. 22. 11:35
Előzmény: #121846  vaktyuk99
392 milliárd forintot érne az a bitcoin, amit 15 éve pizzára költöttek --- Úgy tűnik, hogy Hanyecz Laszlo programozó sem vette a fáradtságot, hogy tájékozódjon, pedig már akkor volt Bitcoinja, amikor az itteni tájékozottak (nagy része) még nem is hallott róla.
MrSomm 2025. 05. 22. 11:28
Előzmény: #121845  AlonsoAston
En ertem a blokklanc hasznossagat, ertem, hogy decentralizalt, meg szabadsagot ad annak fizetsz akinek akarsz, stb… ugye ez az egyik bajom, hogy ki az aki nem szereti, hogy tudjanak rola, hogy sok penzt utal a masiknak? Aki tisztessegesen el/dolgozik, nem kellene, hogy dugdosni valoja legyen. Amiben nem vagyok biztos, hogy a BTC-nek mi az erteke? Az, hogy olcson tudok kuldeni vele penzt, szerintem mar egy kisse regi, a Revoluton, sot a magyar bankokban is azonnal tudok penzt kuldeni. A revoluton ingyen, a bankban kisse dragan. Illetve van olyan blokklanc, ami gyorsabban es kevesebb energia felhasznalassal tudja ugyanezt.
Akkor az ebbe vetett hiten kivul mi is tartja az arat?
Moka_Brikka 2025. 05. 22. 11:26
Előzmény: #121847  Moka_Brikka
TA alapon nézve szerintem a BTC-ben a legkevésbé bullishabb értelmezés az, hogy egy v of 5 tart felfelé (iv of 5 volt a 75k körli alj.). Ebből nekem hiányzik a right look, de kizárni persze nem lehet. 
-
Egyel bullishabb értelmezés, hogy a leading diagonálon belül egy zigzag megy fel, aminek az A hullám van készen, és ez egy B hullám. Mindkét esetben azt jelentené, hogy nem sok van vissza az emelkedésből.
-
Az én elsődleges értelmezésem, amit múltkor felraktam, hogy c of Y hullám megy felelé. Ebben több bullish lehetőség van, de a minimális "elvárhatóság" kb. egyezik a fentivel (kb. 118-120k); az ideális magasabb árakat jelentene (kb. 164k környéke).
-
Nagyon bullish értelmezés, hogy megnyúlt 5 hullám megy fel, és blow-off top lesz belőle. Ez a föntebbieknél jóval nagyobb célárat adna, hiszen egy tipikus fib. 1.618 célár is 270k lenne...
-
Extrém bullish, hogy 3 hullám megy fel. Nem részletezem. Ez már kb. wishful thinking kategória nálam, és nem számolok ezzel.
-
Nem tudom melyik lehet helyes, én még mindig az eredeti elképzelésemet a legvalószínűbbnek. Sok az átfedés a különböző verziók között kb. 120k-ig. Meglátjuk hogy dönt a piac...
pomperj
pomperj 2025. 05. 22. 11:19
Előzmény: #121768  pomperj
Bitcoin
Kitort uj csucsra. Lehet 2 okot talalni a miertre. 
Az egyik, hogy Nasdaq is jol megy felfele, NDX es BTC paralal menetelnek, a piacon van likviditas.
A masik a Trump adminisztracio pozitiv tamogatasa. A SEC uj elnoke kimondottan kripto-barat.
A Senatusban halad a kripto jogi statusanak, kulonosen a stblacoin-nak  rendezese, a kripto ellenesek
erveit hangjat szinte teljesen elnemitottak.
A masik, hogy Texas allam megszavazta, hogy Bitcoinban is lehet allami tartalekot kepezni.
.
Csak eppen a chartba  technikailag nem illik bele jol ez a kitores. 
Lehet feljebbre menni, de elotte  egy meretesen nagyobb korrekcionak lellett volna lenni.  De nincs.
.
Ideiglenesen lehet ket szamozast kitalalni, egyik se meggyozo.  Ha a fekete extended 5th a helyes,
akkpor sokkal feljebbre is mehet. 
Napos szinten a  momentum a charton eros, tovabbi emelkedes a valoszinu.
,
https://imgur.com/a/VJj3rqP
.
Es ha igy van, akkor elo lehet venni a szokasos kripto-stock tradelesre alkalmasakat es menni veluk.
Szigoruan daytrade es stoploss. De nagyon fura, hogy MSTR, COIN es RIOT nem tort ki,  lemaradoak.
AlonsoAston 2025. 05. 22. 11:08
Előzmény: #121848  nyuszibroker
Miért? Mert kár eladni?
nyuszibroker 2025. 05. 22. 11:07
Előzmény: #121846  vaktyuk99
Pontosan ezért is nem lehet ezt hosszú távon fizetőeszköznek tekinteni. szerintem 
Moka_Brikka 2025. 05. 22. 11:05
Előzmény: #121842  szieszta
Az a feladata, amire használják (amire tudják használni a meglévő szabályozás alapján). Gondold végig miket mondtak az internetről, mekkora mánia lett belőle, mekkora volt a pusztítótűz, és után mi nőtt ki belőle.
-
Pl: nagyon szívesen látnám, hogy a költségvetési kiadások és bevételek blokkláncon lennének fent...csak sajnos ez egyedül csak a mi érdekünk lenne, nem azoké, akik megszavazzák a költségvetéseket...
AlonsoAston 2025. 05. 22. 10:24
Előzmény: #121833  szieszta
Kb. 10k óta mániázol meg barizol. Kérdés az hogy az a nagyobb aki hallgatott erre vagy aki nem. :) Azaz nem kérdés.
AlonsoAston 2025. 05. 22. 10:21
Előzmény: #121842  szieszta
10 év alatt sikerült ezt leszűrnöd. Lol. Számos decentralizált pl. ethereumon futó alkalmazást biztos csak annyit tud hogy fekete vagy fehér. :) Végülis a számítügép is csak annyit tud, hogy 1 vagy 0. Semmire se jó az se. :)
AlonsoAston 2025. 05. 22. 10:19
Előzmény: #121837  Ishar
Bitcoinban nem a programot kell megérteni hanem a közgazdasági jelentőségét. Értékes tud-e lenni a mai digitalizált világban egy hamisíthatatlan, olcsón tranzaktálható, harmadik felek által nem kompromitálható VÉGES számú eszköz. Nem olyan nehéz a válasz erre.
szieszta 2025. 05. 22. 10:13
Előzmény: #121841  Moka_Brikka

A blokklánc technológiát megváltásként emlegették 10 éve. Aztán kiderült, hogy használható, de nem csoda.
Ott nagyon jól működik, ahol nagyon egyszerűen meg lehet határozni mi igaz és mi nem.  Leegyszerűsítve, van az 1 és a 0. Ha több változó van, már nehezebb kezelni, ha meg nagyon sok akkor szinte lehetetlen. Csak arról tud dönteni  a program, amit egyértelműen , igennel vagy nemmel lehet meghatározni. Mérlegelni nem tud. Erre meg egy exel táblázat is képes manapság.
A decentralizált is egy bűvös szó volt, de például a ripple az nem az, mégis felkapaszkodott a népszerűség 4. helyére.
A bitcoinnak semmi más feladata nincs, csak hogy valaki drágábban megvegye. Ez a hit tartja fenn. Közben elfogyaszt egy nagyobb országnyi áramot.
Moka_Brikka 2025. 05. 22. 09:50
Előzmény: #121833  szieszta
Én eltérő állásponton vagyok. 
-
Ugyanakkor megértem, hogy sokaknak az egész BTC és kriptóvilág fura. Sok más dolog mellett emiatt is sok hasonlóságot látok a dotcom időszakkal. Azt is természetesnek gondolom, hogy egy újonnan kialakuló technológia lehetőségei, felhasználási területei fejlődhetnek, változhatnak. Az sem annyira ördögtől való, hogy sokan közvetítőkön keresztül birtokolják, hiszen aki így járnak el, azok részei a fennálló pénzügyi rendszernek. Amúgy a BTC szerintem úgy viselkedik, mint egy commodity (SEC szerint az is), és sokan spekulálnak a világon olyan árukra, amit amúgy nem használnak, csak azért, hogy hozamot érjenek el vele. 
-
Nagyon érdekes volt a Gauder Milánnal való beszélgetés a hold after hoursban. Ahogy az új banki megoldások is a harmadik világban gyorsabban tudnak elterjedni, úgy szerintem a kriptónak is egészen más szerepe van a világ különböző pontjain, és gyorsabban tud majd elterjedni a világ olyan részein. Azt se felejtsd el, hogy ahol évi 50-100% infláció van, ott egy eddig kb. 4 évente kialakuló 80-90%-os visszaesés nem egy kiugró jelenség.
-
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hova fog fejlődni ez a szektor. Én látok a kriptóban potenciált (nem vagyok BTC maxi), és valós felhasználási területeket, amik hosszú távon is értéket tudnak majd teremteni. Meglátjuk mi lesz ;)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek